Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

85 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Ziua Porților Deschise și la Darabani

Luni, 26 Februarie, 2018

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, va organiza, miercuri, între orele 09:00 – 14:00, Ziua Porţilor Deschise. Familiile cadrelor, dar şi cetăţenii, vor putea să viziteze subunităţile din Botoşani, Dorohoi, Darabani, Flămânzi, Ștefănești, Săveni și Trușești, ocazie cu care vor viziona tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului și vor primi sfaturi despre cum să prevină sau cum ...  continuare »

Fara comentarii »

Un microbuz a ars ca o torță între Concești și Darabani VIDEO

Duminica, 25 Februarie, 2018

Nefericitul eveniment s-a produs în jurul orelor 19:15 și, probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit. Se pare că microbuzul circula de la Concești la Darabani și, din fericire, nu avea călători la bord. În momentul în care a realizat pericolul, șoferul a apelat numărul unic de urgență. Pompierii sosiți la fața locului au stins incendiul, dar din mijlocul de transport în comun a rămas doar scheletul. Specialiștii urmează să stabilească cauza exactă ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Hai la Botoşani!... Pe unde?

Duminica, 25 Februarie, 2018

Melodia celor patru fete, Hai la Botoșani!, a devenit virală în spațiul online, la puțin timp după lansare. Puțin patriotism local, presărat cu ceva marketing, totul îmbrăcat într-o formă artistică inedită și patru tinere frumoase, iată rețeta ideală, se pare, de a duce Botoșaniul în cât mai multe case din România. Și, de ce nu, de a face pe unii, măcar în subconștient, să își pună problema unei vizite în nordul Moldovei. Cele patru fete, am putea ...  continuare »

Fara comentarii »

ACS SĂNĂTATEA Calcule privind bugetul pentru returul campionatului FOTO

Duminica, 18 Februarie, 2018

”Am încercat să chem mai mulți oameni potenți financiar. Nu este asociația mea, nici a lui nea’ Vasile (n.r.-Dascălu)… Am discutat personal cu fiecare în parte” a spus președintele Dumitru Dănilă, care și-a exprimat dezamagirea fașă de numărul mic de suporteri care vin la stadion. Andrei Nenișcă, Dan Tîrniceru-Ifrim și Petrică Hrimiuc au participat la ședința la care mai erau așteptați Liviu Hrimiuc, Costel Romanescu, Costel Nazare, Cornel Chirilă ...  continuare »

Fara comentarii »

Zbor lin spre cer, Mirel! GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri, 23 Februarie, 2018

”Moartea este tragedia vieții, este cutremurul care zguduie adâncurile ființei, încât la un moment dat ne simțim părăsiți, singuri în fața eternității. Este acel “Eli, Eli, Lama Sabactani” al Domnului de pe cruce. Dar pentru creștin viața nu se termină vinerea pe cruce, viața deabia începe duminica odată cu Învierea. Între timp, avem momente când îi plângem pe cei dragi, începem sa întrezărim acea luminiță de sperantă: “Nu vom privi către ...  continuare »

Fara comentarii »

Mirel Moroșanu a revenit acasă…”Doar împreună cu voi vom putea depăși acest moment extrem de greu” FOTO

Marti, 20 Februarie, 2018

Mirel Moroșanu, tânărul care a sfârșit tragic în Germania, după ce a fost implicat într-un accident de circulație, a fost adus astăzi, la Darabani. Dărăbăneanul avea doar 21 de ani și va fi condus pe ultimul drum, joi, la prânz. Darabaneni.ro și alte ziare din județ au publicat un anunț umanitar, iar dărăbănenii, și nu numai, au sărit în ajutorul familiei pentru a-și repatria copilul decedat. Marți și miercuri, începând cu orele 18:00, es ...  continuare »

Fara comentarii »

TRAGIC Apel umanitar pentru aducerea în țară a dărăbăneanului decedat în Germania

Vineri, 16 Februarie, 2018

În seara zilei de miercuri, 14 februarie, pe o șosea din apropierea orașului Nürnberg din Germania, a avut loc un accident de circulație, în care un tânăr de 21 de ani din Darabani, a decedat pe loc. În jurul orelor 22:00, furgoneta pe care o achiziționase din Olanda, și pe care o aducea în țară, s-a izbit violent de un copac. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru tânărul aflat la volan. Acesta era însoțit în străinătate de ...  continuare »

Fara comentarii »

Casa bunicilor din Cornești, strămutată în…Dublin ”Și cei plecați, si cei rămași în țară duc povara dorului” GALERIE FOTO

Duminica, 11 Februarie, 2018

Cine nu-și amintește de Camelia Cazacu și șezătorile pe care le organiza la Casa bunicilor din Cornești? Educatoarea luptătoare era în stare să meargă până în ”pânzele albe” pentru copiii săi. Numai eu știu ce am ”pățit” pentru că nu am publicat, în primă instanță, fotografii cu ”copiii pinguini” care urcaseră pe scenă printre ultimii în cadrul unui spectacol la Casa de Cultură. După ce a predat 32 de ani la Darabani, Camelia Cazacu ...  continuare »

Fara comentarii »

Studenții care doresc să lucreze în Germania în vacanța de vară se pot înscrie la AJOFM Botoșani

Marti, 06 Februarie, 2018

Studenții care au domiciliul sau sunt ȋnregistrați la o instituție de ȋnvățământ superior din județul Botoșani, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botosani str. Colonel Tomoroveanu nr. 2, tel. 0231536791, pentru a-și ȋnregistra dosarele. Ȋnregistrarea se va desfășura ȋn perioada 15.01.2018 – 09.02.2018, ȋn intervalul luni – joi, orele 09:30 – 15:30 și vineri, orele 09:30 – 12:30. ...  continuare »

Fara comentarii »

Reînfiinţarea Ateneului Darabani bate pasul pe loc ”Este o chestiune de incapacitate”

Marti, 06 Februarie, 2018

Proiectul de hotărâre nu a mai ajuns pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local din luna ianuarie pentru că întâlnirea inițiatorilor Memorandumului Darabani 100 cu autoritățile locale a fost un fiasco total. ”Am fost nemulțumit pentru că am discutat în nenumărate rânduri cu reprezentanții Primăriei în cadrul unor întâlniri formale și informale în care le-am explicat care este procedura legală pentru înființarea unui așezământ cultural la ...  continuare »

Fara comentarii »

Expoziție columbofilă la Casa de Cultură ”Theodor Balș” GALERIE FOTO

Joi, 01 Februarie, 2018

Expoziția se află la cea de a III-a ediție și și-a deschis porțile joi, orele 10:00, la Casa de  Cultură din Darabani, unde cei prezenți au putut admira 75 de porumbei voiajori tip sport, 50 de porumbei de ornament, găini, fazani, păuni și iepuri. De asemenea, membrii clubului columbofil dărăbănean și-au expus medaliile, diplomele și trofeele câștigate. Chiar dacă pentru Ioan Zaharia, liderul columbofililor dărăbăneni, anul 2017 a fost unul ratat, ...  continuare »

Fara comentarii »

Caut să închiriez spațiu comercial

Marti, 30 Ianuarie, 2018

Caut spațiu comercial, minim 75mp, pentru închiriere, în orașul Darabani. Relații la tel. 0744396316.  continuare »

Fara comentarii »

NOU! Fotbal feminin la Darabani! Elevele Școlii ”Leon Dănăilă” au câștigat Cupa Tymbark Junior pe județ FOTO

Duminica, 28 Ianuarie, 2018

La prima participare la această competiție, elevele din Darabani s-au impus cu 5-1, respectiv 4-0 în fața Școlii Gimnaziale din Ungureni și  a Școlii nr. 11 din Botoșani, terminând nedecis (scor 1-1) cu echipa feminină din Șendiceni, cea care a participat sezonul trecut la turneul final al Cupei Tymbark Junior. Terminând grupa pe primul loc, datorită golaverajului superior, elevele pregătite de prof. Ovidiu Ștefănucă au disputat finala cu echipa Liceului ...  continuare »

Fara comentarii »

Un conducător auto a lovit un cap de pod și a ajuns cu mașina în șanț FOTO 

Sambata, 27 Ianuarie, 2018

Un accident de circulație a avut loc vineri seara pe raza localității Alba din comuna Hudești, cel mai probabil pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de iarnă. Șoferul a ajuns la spital. Conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului marca Opel și s-a izbit într-un cap de pod, oprindu-se în șanț. Șoferul a fost preluat de o ambulanță și a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi, scrie portalul ȘtiriHudești. Click pe fotografie p ...  continuare »

Fara comentarii »

AVP Huntsmanship Botoșani angajează...

Vineri, 26 Ianuarie, 2018

AVP Huntsmanship Botoșani angajează personal tehnic pentru activitatea de vânătoare. Condiții: studii de specialitate, permis armă, permis vânătoare, permis conducere cat. B și pasionat de natură și vânătoare. Relații la telefon: 0744 503 909  continuare »

Fara comentarii »

Activitate omagială a Micii Uniri organizată în parohia Oroftiana de Jos GALERIE FOTO

Joi, 25 Ianuarie, 2018

Activitatea a debutat prin vizionarea unui material power-point cu titlul „Alexandru Ioan Cuza. Povestea unui domnitor”, realizat de către Alexandru Apostol, profesor de geografie-istorie la Liceul Tehnologic din Plopenii Mari, comuna Ungureni, Botoșani, la finalul căruia copiii și-au îmbogățit cunoștințele privitoare la viața, realizările și personalitatea domnitorului Unirii. Mai apoi, împărțiți pe două grupe, „Moldova” și „Țara Românească”, ...  continuare »

Fara comentarii »

Cai de rasă, spectacole şi defilare cu torţe la sărbătoarea Unirii Principatelor GALERIE FOTO&VIDEO

Joi, 25 Ianuarie, 2018

Noutatea din acest an la evenimentele organizate la celebrarea Micii Uniri de la Darabani a fost prezenţa Hergheliei lu’ Andruş, zootehnist din Păltiniş, care a „cutezat” să candideze la primăria comunei sale, împotriva lui Costel Romanescu. Îmbrăcat în straie tradiţionale, Andruş s-a plimbat ţanţoş printre caii săi, cu care îşi făceau poze cei prezenţi. „De ar fi mai mulţi ca el”, spune un dărăbănean. În incinta Casei de Cultură „Theodor ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Frica de pușcărie și îngroparea României

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018

Ceea ce se întâmplă în aceste zile pe scena politică din România confirmă, încă odată, dacă mai era nevoie, ceea ce am înțeles încă de acum un an; partidul care a câștigat alegerile nu a venit la putere pentru a guverna. Rațiunele principale au fost altele, setea de banul public și frica de pușcărie. Acest lucru a fost demonstrat de obstinația cu care sunt promovate niște legi ale justiție ce dezincriminează o serie de fapte asimilate celor de corupție ...  continuare »

Fara comentarii »

Angajăm asistent farmacie

Luni, 15 Ianuarie, 2018

SC MAGISTRA FARM angajează asistent farmacie pentru punctul de lucru din Darabani. Relații la telefon 0744813383.  continuare »

Fara comentarii »

Independentul Darabani s-a oprit în grupele Cupei Unirii ”Și-au bătut joc de mine”

Sambata, 13 Ianuarie, 2018

Profitând de pauza competițională, mai mulți componenți ai ACS Sănătatea și alți iubitori ai sportului rege din Darabani au participat în acest week-end la Cupa Unirii organizată la Baza sportivă ”Magic” din cartierul studențesc Tudor Vladimirescu din Iași. Dărăbănenii reuniți sub titulatura Independentul nu au reușit să treacă de grupe, sponsorul lor, consilierul local Dan Tîrniceru-Ifrim contestând vehement arbitrajul din ultima partidă a lui ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare