Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Polițiștii derulează acțiunea ”Foc de artificii”. VEZI în ce condiții se pot folosi materialele pirotehnice

Joi, 06 Decembrie, 2018

În perioada 19 noiembrie 2018 – 09 ianuarie 2019 poliţiştii botoşăneni desfăşoară pe raza întregului judeţ o acţiune în scopul verificării în perioada sărbătorilor de iarnă 2018/2019, a legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu obiecte pirotehnice de către persoanele juridice şi fizice. Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., polițiștii ...  continuare »

Fara comentarii »

Aproximativ 300 de artiști prezenți la Sărbătoarea Centenarului GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 03 Decembrie, 2018

Trupele au fost așteptate cu pâine și sare de reprezentanții Primăriei Darabani. Astfel, pe scena din interiorul Casei de Cultură ”Theodor Balș” au urcat Ansamblul ”Stejărelul” din Darabani (coordonator prof. Mirel Dascălu), Ansamblul ”Bucium din comuna Fetești”, raionul Edineț, Republica Moldova (coordonator Ana Ciobanu), trupele de dans modern Magic Dance, Star Dance, Happy Dance și Miniritm de la Clubul Copiilor Darabani (coordonator prof. Lăcrămioara ...  continuare »

Fara comentarii »

Dublă lansare de carte la 100 de ani de România Mare GALERIE FOTO

Duminica, 02 Decembrie, 2018

”Este ca o minune pentru mine, la 100 de ani să fiu în orașul meu natal…este o bucurie să mă aflu aici…Vin să vă aduc o poveste frumoasă, o poveste despre bunicii și străbunicii dvs., care acum 100 de ani, în cel mai important moment al istoriei românilor, au fost eroi și martiri” a spus pr. Iordachi, care le-a vorbit dărăbănenilor despre personalitățile care au contribuit la făurirea Marii Uniri, precizând că 96 de soldați din Darabani au murit pe ...  continuare »

Fara comentarii »

Slujba de Te Deum și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor de Ziua Națională GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 01 Decembrie, 2018

Biserica Sf. Constantin și Elena din Darabani a devenit neîncăpătoare de Ziua Națională, începând cu orele 12:00. Soborul de preoți condus de protopopul Costică Pînzariu a binecuvântat drapelul național care a fost purtat de reprezentanții Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și ISU. La slujba solemnă a luat parte și Corul ”Dragoș Vodă” din Cernăuți condus de Dumitru Caulea, plus corul de la Hrușcăuți (Voloca). Cei prezenți au mărșăluit ...  continuare »

Fara comentarii »

Pe sacrificiul lor s-a realizat UNIREA. Documente inedite de acum 100 de ani FOTO

Joi, 29 Noiembrie, 2018

Noi, cei de astăzi, facem păcatul de a privi Primul Război Mondial doar din perspectiva Marii Uniri din 1918. Ne raportăm la acei ani și vorbim despre ei ca și cum totul era programat să aibă un final fericit. Trecem ușor peste sacrificiile enorme ale armatei și populației, peste suferință, pentru a sărbători. Uneori ne grăbim prea mult să închinăm paharul și uităm prea ușor de cuvioșie și de recunoștința pe care ar trebui să o avem față de cei care au ...  continuare »

Fara comentarii »

O nouă activitate transfrontalieră în cadrul proiectului CREDINȚA CARE NE UNEȘTE GALERIE FOTO   

Marti, 27 Noiembrie, 2018

Aşa este frate (Grigore Vieru), proiectul ”Cartea uneşte inimi” merge mai departe, bifând o nouă activitate în contextul Săptămânii Educaţiei Globale - ”Lumea se schimbă! Noi?”. Activitatea s-a numit Credința care ne unește şi s-a desfăşurat la Liceul Teoretic Lipcani, vineri, 23 noiembrie 2018.  Activitatea a pornit din inițiativa profesorilor de Religie de la Liceul Teoretic Lipcani și Școala Gimnazială  Rădăuți-Prut, re ...  continuare »

Fara comentarii »

Polițiștii ne recomandă: ”Echipați-vă corespunzător autoturismul pe timpul iernii!”

Marti, 27 Noiembrie, 2018

Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, fără anvelope de iarnă, deveniţi un risc pentru dumneavoastră şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, riscați să fiți amendați și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI programul manifestărilor organizate de 1 Decembrie la Darabani

Duminica, 25 Noiembrie, 2018

La 17:30 va avea loc un foc de artificii urmat de o masă tradițională. ”1 Decembrie 2018 este o zi specială pentru toți românii. Vă invităm să vă alăturați nouă, ne vom bucura împreună pentru țara noastră dragă care împlinește 100 de ani. Veți avea parte de un program bogat, cu Te Deum în constea eroilor noștri, lansări de carte, un spectacol folcloric de neuitat, masă tradițională, foc de artificii” precizează edilul șef Liviu Hrimiuc pe pagina ...  continuare »

Fara comentarii »

Președintele Star of Hope International: ”Luptă! Crede în Dumnezeu! Există speranță…Dărăbănenii sunt demni de a avea un viitor bun”

Luni, 26 Noiembrie, 2018

Povestea este uimitoare.Tatăl meu a fost un mare evanghelist, predicând cu mare succes în țările nordice în anii '60. A fondat o misiune-organizație,Tentmission. În 1968 și 1969 a vizitat Brazilia și a avut mari campanii și cruciade. Într-o zi, a vizitat o zonă a unor oameni foarte săraci. Dintr-o dată, o mamă săracă l-a confruntat  și i-a predat copilul foarte bolnav în brațele tatălui meu. Voia să se roage ca fiul ei să supraviețuiască. În acel ...  continuare »

Fara comentarii »

Amenzi în valoare de 37.000 lei aplicate de polițiștii dărăbăneni

Joi, 22 Noiembrie, 2018

La data de 21.11.2018, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Darabani, împreună cu poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ şi a accidentelor rutiere. Cu ocazia activităţilor specifice efectuate, au fost legitimate 74 de persoane şi controlate 35 de vehicule şi 43 de unităţi economice. În urma neregulilor constatate, poli ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Mândria nu acoperă sărăcia

Joi, 15 Noiembrie, 2018

Cine sunt acești „ei”? E vorba de o clasă a parte, care s-a transformat ușor în castă. Sunt oameni care au pornit în viață fentând școala, apoi instituțiile statului, construindu-și averi frumușele. Fiind lipsiți de carte, fără profesie, deci goi pe interior, și-au dat seama – unii au totuși ceva inteligență nativă – că pentru a-și salva averile și libertatea trebuie să se înfingă în diverse structuri de putere. Pe această listă se înscriu cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Danezii angajează 200 de culegători de mazăre VEZI condițiile 

Vineri, 09 Noiembrie, 2018

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Botoșani, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca şi 100 de locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019. Descrierea locului de muncă Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilită ...  continuare »

Fara comentarii »

Doi foști componenți ai Sănătății Darabani au câștigat Campionatul Național de Fotbal al universităților FOTO & VIDEO

Duminica, 04 Noiembrie, 2018

Dărăbănenii Andrei Perju și Emanuel Bujor sunt proaspeții campioni naționali la fotbalul universitar. Complexul Sportiv Studențesc Tei din capitală a găzduit în acest week-end Campionatul Național de Fotbal UNSR încheiat cu victoria Universității Petrol-Gaze din Ploiești, unde Bujor este student anul III, iar Perju masterand anul I. ”Petroliștii” au avut nevoie de lovituri de departajare în finala câștigată (scor ...  continuare »

Fara comentarii »

CREDINȚA CARE NE UNEȘTE Profesori și elevi de pe ambele maluri ale Prutului s-au înfrățit la școala din Rădăuți-Prut GALERIE FOTO

Luni, 05 Noiembrie, 2018

Joi, 01 noiembrie 2018, Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut a avut oaspeți de cinste în cadrul unei activități care a adunat într-o umilă sală de clasă profesori și elevi din stânga și din dreapta Prutului. Bazele acestei activități au fost puse de coordonatorii proiectului (doamnele Ceică Cristina-Luminița, profesor de geografie, Neamțu Valentina, profesor de educație tehnologică și domnii Moga Marius Marian, profesor de educație fizică și Postolachi ...  continuare »

Fara comentarii »

Un polițist de frontieră a înființat filiala Star of Hope Darabani VIDEO

Sambata, 03 Noiembrie, 2018

Dărăbănenii au avut joi onoarea de a-l întâlni pe Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International, care a venit însoțit de Clayton  Vojevodovas - președinte Star of Hope Brazilia, William Teixeira, căpitan în armata Braziliei, Aurora Vatamaniuc, președinte Star of Hope România, Camelia Topală, manager  proiect și Camelia Pintilie, Loredana Gherman, psihologi care fac terapie cu copiii.  Acest eveniment nu ar fi avut însă loc, dacă Mihai ...  continuare »

Fara comentarii »

Autostrada pentru Moldova, la Cotroceni GALERIE FOTO

Vineri, 02 Noiembrie, 2018

Deja a devenit clar pentru toată lumea că proiectele mari de infrastructură în derulare sau cele proiectate ocolesc Moldova. De multă vreme județe Moldovei sunt scoase de pe traseele autostrăzilor, căilor ferate modernizate sau a altor proiecte de acest fel. Două asociații civice din Iași și-au propus să aducă în atenția publică aceste probleme și să organizeze diferite acțiuni prin care să pună presiune pe decidenții politici în această direcție. ...  continuare »

Fara comentarii »

ÎNTÂLNIRE DE SUFLET Familia Star of Hope s-a reunit la Darabani ”I-am învățat pe părinți să-și șteargă lacrimile” GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri, 02 Noiembrie, 2018

Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International, a fost prezent joi la Darabani, împreună cu președintele Fundației din Brazilia, Clayton  Vojevodovas și Aurora Vatamaniuc, președinte Star of Hope România. 15 copii cu dizabilități din zona orașului Darabani primesc acum ajutor de specialitate fără a se deplasa la Dorohoi sau Iași, datorită familiei Manole. Chiar dacă nici un ales local nu a fost prezent la acest eveniment, reprezentanții Star of ...  continuare »

Fara comentarii »

Păruială în curtea unui bar. Doi tineri reținuți

Marti, 30 Octombrie, 2018

În noaptea de 27.10.2018, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Darabani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Rădăuți-Prut, au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, ce se aflau în curtea unui bar din satul Miorcani, împrejurare în care alte două persoane de sex masculin de 44 ani, respectiv 24 ani, au fost suferit mai multe leziuni. ...  continuare »

Fara comentarii »

Refuzi un loc de muncă, nu mai pupi ajutor social!

Duminica, 28 Octombrie, 2018

Începând cu data de 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Astfel, potrivit noilor prevederi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social. În această ...  continuare »

Fara comentarii »

Orașul Darabani rămâne joi fără apă

Marti, 30 Octombrie, 2018

SC Nova Apaserv SA Botoşani anunţă că joi, 1 noiembrie 2018, în intervalul orar 9:00-21:00, Primăria Oraşului Darabani a programat lucrări prin programul ”Modernizare branşamente captare, staţie repompare şi staţie tratare pentru sistemul de alimentare cu apă oraş Darabani”, fapt pentru care se va sista furnizarea apei potabile în oraşul Darabani. ”Rugăm utilizatorii afectaţi să-şi constituie rezervele de apă necesare” se ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare