Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

44 de percheziții în Darabani și alte 7 localități din județ. VEZI ce au descoperit anchetatorii FOTO

Luni, 04 Februarie, 2019

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Botoșani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat în dimineața zilei de luni, 4 februarie, 44 de percheziții domiciliare (în localitățile Darabani, Hudești, Păltiniș, Vorniceni, Suhărău, Mileanca, Viișoara și Coțușca) la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor, au fost aduse la audieri 39 de persoane și au fost rid ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Un 2019 pesimist?

Duminica, 03 Februarie, 2019

Anul 2019 începe sub auspicii sumbre. Așa cum anticipam, dar am stat să aștept confirmarea, botoșănenii rămân în continuare izolați în România. Mai mult, sunt și persiflați pe la televizor de către cei pe care i-au trimis în parlament. Bugetul de anul acesta este o catastrofă pentru nordul Moldovei. O realitate dovedită și prin faptul că pesediștii nici nu au mai avut curajul vină iar cu acele comunicate de presă, prin care promiteau marea cu sarea. ...  continuare »

Fara comentarii »

Spațiu de închiriat în spatele Pieții Darabani

Joi, 31 Ianuarie, 2019

Spațiu de închiriat în spatele pieții Darabani suprafața 30mp sau 50 mp sau 80 mp. Relații la tel. 0744606943.  continuare »

Fara comentarii »

Vând casă cu grădină în centrul Darabaniului

Joi, 31 Ianuarie, 2019

Vând casă 300 mp și 12 ari grădină, zonă centru, în spatele Pieții Darabani. Relații la tel. 0744606943 sau adresa de e-mail nazaregica@gmail.com  continuare »

Fara comentarii »

Independentul Darabani s-a impus în etapa nordică a Cupei de iarnă FOTO

Duminica, 27 Ianuarie, 2019

Echipa antrenată de prof. Ovidiu Ștefănucă s-a calificat la faza finală a Cupei de iarnă, care se va disputa în 17 februarie, locația nefiind încă stabilită. ”Echipele au fost mult mai determinate în meciurile împotriva Darabaniului. Am fost mulțumit de prestația lui Ionuț Lupu, a lui Răzvan Halaicu, și a jucătorilor tineri, în ultimele partide. Fernando Hrimiuc sper să-l înlocuiască cu succes pe Alin Andruș în poartă, în campionat” a declarat la ...  continuare »

Fara comentarii »

300 de torțe au luminat Darabaniul la sărbătoarea Micii Uniri GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri, 25 Ianuarie, 2019

Viceprimarul Alin Gîrbaci le-a înmânat diplome profesorilor coordonatori ai artiștilor mai mari sau mici care au urcat pe scena Casei de Cultură. Aleșii nu s-au înghesuit în sala de spectacole, ei fiind mai familiarizați cu cea de protocol unde au loc și unele ședințe de Consiliu Local. În schimb, densitatea politicienilor a crescut la retragerea cu torțe. Aproximativ 500 de persoane au mărșăluit cu 300 de torțe și steaguri tricolore, fiind însoțiți de ...  continuare »

Fara comentarii »

Domnițele au câștigat concursul pe teme istorice de la sărbătoarea Micii Uniri FOTO & VIDEO

Joi, 24 Ianuarie, 2019

Concursul a fost moderat de profesorii Cristian Chiriac și Ștefan Dănilă, care au fost felicitați, la final, de viceprimarul Alin Gîrbaci, care le-a înmânat cadrelor didactice câte o diplomă în semn de mulțumire. Întrecerea elevilor a avut în acest an un nou format. Concurenții împărțiți în patru echipe (Domnițele, Quasar, Divergenții și Venus) au trebuit să recunoască anumite cântece patriotice interpretate de Ansamblu ”Stejărelul” sau statuile unor ...  continuare »

Fara comentarii »

O nouă minivacanță pentru elevi datorită gripei

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019

Astfel, elevii vor avea încă o minivacanță de 4 zile până luni, 28 ianuarie. Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ urmează să stabilească programul pentru parcurgerea integrală a programei școlare. Medicii recomandă vaccinarea antigripală, cea mai eficientă metodă de răspândire a bolii. Elevii urmează să revină la școală pentru numai o săptămână de cursuri, până la vacanța intersemestrială care începe în 2 februarie. ...  continuare »

Fara comentarii »

Autoritățile locale îi invită pe dărăbăneni joi la sărbătoarea Micii Uniri

Marti, 22 Ianuarie, 2019

Profesorii Cristian Chiriac și Ștefan Dănilă vor modera tradiționalul concurs pe teme istorice care va avea loc la Casa de Cultură ”Theodor Balș” din localitate. Apoi, dărăbănenii vor asista la un spectacol care îi va avea ca protagoniști pe elevii Ansamblului ”Stejărelul”, grupurile de dans ale Clubului Copiilor Darabani, membrii secției dărăbănene din cadrul Școlii Populare de Arte Botoșani, precum și Corul ”Dragoș Vodă” din Cernăuți. Cei ...  continuare »

Fara comentarii »

Întruniri convocate de prefect în nordul județului. VEZI măsurile impuse după cazul de pestă porcină africană FOTO

Luni, 21 Ianuarie, 2019

Prefectul Dan Şlincu a convocat luni, 21 ianuarie, membrii Unităţilor Locale de Sprijin ale Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor din zona aflată sub incidenţa restricţiilor impuse de confirmarea apariţiei Pestei Porcine Africane pe teritoriul judeţului. Cele două şedinţe au avut loc la Hudeşti- unde au participat reprezentanţii UAT Hudeşti, Păltiniş, Darabani, Conceşti şi Havârna- şi la Cristineşti, unde s-au reunit reprezentanţii UAT Cristineşti, ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănean cu 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat depistat în trafic

Luni, 21 Ianuarie, 2019

La data de 19.01.2019 poliţiştii dărăbăneni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat de 32 de ani din oraşul Darabani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală pent ...  continuare »

Fara comentarii »

Caz de pestă porcină confirmat la 10 km de Darabani. Autoritățile sunt în alertă

Duminica, 20 Ianuarie, 2019

„Ieri după amiază, un lucrător din cadrul Direcției Silvice, împreună cu un paznic de vânătoare, ne-au semnalat prezența unui cadavru de mitreț, în apropierea localității Alba, în zona pădurii. Cadavrul a fost ridicat, trimis la laboratorul zonal Suceava iar în cursul serii ni s-a comunicat faptul că este pozitiv la pestă porcină africană. Fiind laborator zonal, se consideră confirmată suspiciunea de pestă porcină africană. Probele au ajuns la IVSA ...  continuare »

Fara comentarii »

O familie cu patru copii din Hudești a rămas fără acoperiș deasupra capului în miez de iarnă ”V-aș ruga să mă ajutați...” FOTO

Duminica, 20 Ianuarie, 2019

Proprietarul casei a ieșit afară în momentul în care a sesizat incendiul, apoi a apelat numărul de urgență 112, aproape de 1:45, la fața locului ajungând pompierii militari și civili din Darabani, care nu au putut face față flăcărilor, și au cerut, la rândul lor, ajutorul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi. Intervenția salvatorilor a durat până în jurul orelor 6:00. Dramatic este că o tânără familie cu patru copii mici, dintre care doi gemeni de ...  continuare »

Fara comentarii »

EȘTI STUDENT și vrei să lucrezi în Germania pe perioada vacanței de vară? VEZI condițiile

Sambata, 19 Ianuarie, 2019

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de MuncăBotoșani anunţă organizarea selecției pentru studenții care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minim 2 luni). Menționăm că pot participa studenții cu vârsta cuprinsă intre 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană. ...  continuare »

Fara comentarii »

Infractori capturați de polițiștii dărăbăneni și băgați în aceeași zi după gratii

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au pus în aplicare un mandat emis de Judecătoria Darabani pe numele unui bărbat de 46 de ani din comuna Mileanca. Acesta a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi refuzul ori sustragerea de la prelevarea probelor biologice de sânge, fiind depistat de poliţişti pe raza localităţii ...  continuare »

Fara comentarii »

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei s-a lansat la Iași cu președinte dărăbănean GALERIE FOTO

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019

Luni, 14 ianuarie 2019, la Iași implicarea civică a căpătat o nouă dimensiune. Mai multe persoane, din toate cele opt județe dintre Munții Carpați și Prut au pus bazele primei inițiative civice care își propune să militeze pentru dezvoltarea unei regiuni. Președinte al asociației este istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu. Salonul „Alexandru Ioan Cuza” al Hotelului Unirea din Iași a fost aproape neîncăpător pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Fundația Pentru Comunitate finanțează tinerii din mediile defavorizate în vederea obținerii permisului de conducere. Ultimele două săptămâni de înscrieri

Duminica, 13 Ianuarie, 2019

Acoperim costurile școlii de șoferi pentru tineri din medii defavorizate, cărora existența permisului de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare, ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu, categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai, troleibuz, anunță Fundația Pentru Comunitate. Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care: – Sunt la începutul carierei profesio ...  continuare »

Fara comentarii »

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei s-a lansat la Iași cu președinte dărăbănean GALERIE FOTO

Luni, 14 Ianuarie, 2019

Salonul „Alexandru Ioan Cuza” al Hotelului Unirea din Iași a fost aproape neîncăpător pentru cei care au dorit să participe la lansarea asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Evenimentul a generat un interes deosebit în mediul de afaceri, în spațiul academic, dar și în presă. La eveniment au participat toți cei 21 de membri fondatori, care s-au prezentat și au vorbit despre implicarea lor în asociație. În cadrul evenimentului au fost ...  continuare »

Fara comentarii »

Istoricul Dorin Dobrincu este unul dintre fondatorii asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”  Vom fi vocea de care Moldova are nevoie

Sambata, 12 Ianuarie, 2019

”Moldova are nevoie de o voce. Puternică și coerentă, care să apere și să promoveze interesele majore ale regiunii. Existența unei structuri civice regionale, care să identifice clar motivele pentru care Moldova este blocată în subdezvoltare și să propună spre dezbatere publică soluții concrete de relansare economică și socială, este extrem de necesară acum” se precizează în comunicatul proaspetei asociații ”Mișcarea Asociației pentru Dezvoltarea ...  continuare »

Fara comentarii »

Minoră acroșată de o mașină pe marginea drumului, în comuna Hudești

Miercuri, 09 Ianuarie, 2019

La data de 08.01.2019 o femeie de 36 de ani din comuna Conceşti care se deplasa în calitate de conducător auto pe raza comunei Hudeşti, într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza de mers la un carosabil acoperit cu zăpadă, intrând în derapaj, împrejurare în care a acroşat o minoră de 15 ani care se deplasa regulamentar pe marginea drumului public, în calitate de pieton. După producerea accidentului minora a fost transportată ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare