Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
Evenimentele tragice din ultimele două săptămâni au îndoliat România şi ne-au reamintit ce înseamnă să fim oameni. Distanţa dintre oameni şi îngeri s-a micşorat considerabil. Drapelul naţional a fost sărbătorit şi apoi a fost coborât în bernă, dar mai importan... Oameni si ingeri. LA MULTI ANI, LEON DANAILA! " href="social/oameni-ingeri-la-multi-ani-leon-danaila/">continuare
Horoscop
 

Stiri

23 de familii de dărăbăneni au primit „Diplome de aur” în cadrul şedinţei festive de Consiliu Local FOTO & VIDEO

Duminica, 21 Decembrie, 2014

„Şedinţa festivă, printre altele, are şi scopul de a înmâna familiilor care au reuşit până la această vârstă şi au convieţuit cu primul sau cu prima soţie, fac o paranteză aici, ştiţi, neîntrerupt, vor fi onoraţi cu diplomă de fidelitate şi cu o sumă simbolică, ca să aibă o amintire din partea Primăriei Darabani şi a Consiliului Local” a spus edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie. Independentul Gheorghe Bejinariu a propus ca următorul ...  continuare »

Fara comentarii »

HUDEŞTI, pe primul loc la datini şi obiceiuri GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 20 Decembrie, 2014

„Stă în firea noastră, a hudeştenilor, să petrecem, să facem cunoscute faptele sau întâmplările demne de laudă şi să ne amuzăm de altele care merită satirizate. Vom şti dacă este aşa după ropotul de aplauze pe care îl vom asculta din partea dumneavoatră” le-a transmis celor prezenţi Alina Apătăchioae, prezentatoarea spectacolului. Grupul vocal şi de fluieraşi coordonaţi de prof. Marta Patape a deschis spectacolul, iar apoi au urcat pe scenă urşi, ...  continuare »

Fara comentarii »

Oana Florina Pădurariu: „Voluntariatul este pasiunea mea…Mă plictisesc să nu fac nimic” FOTO

Vineri, 19 Decembrie, 2014

Perioada Sărbătorilor de iarnă se definește printr-un singur cuvânt: „dăruiește”. Luna decembrie abundă de evenimente, manifestări care fac din acest cuvânt o datorie. Suntem martorii, unii chiar actorii unei mobilizări generale, al cărei scop final este să aducă un zâmbet, o jucărie, un cadou  pe chipul și masa celor aflați în nevoi. Cel mai adesea, aceste manifestări prind viață și reușesc să-și ducă la îndeplinire menirea cu ajutorul ...  continuare »

Fara comentarii »

DJDP anunţă derularea unor lucrări de pietruire a patru drumuri judeţene

Vineri, 19 Decembrie, 2014

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani informează cetăţenii judeţului Botoşani că în această perioadă se desfăşoară lucrări de întreţinere (pietruire) pe următoarele tronsoane de drumuri județene:   - DJ 293 A între localităţile Viişoara Coţuşca, - DJ 293 între localităţile Coţuşca Ghireni, - DJ 291 D între localităţile Ibăneşti Cristineşti, - DJ 294 A între ...  continuare »

Fara comentarii »

MOŞUL va veni sâmbătă la Darabani „…Nu numai taxe şi impozite...” GALERIE FOTO

Joi, 18 Decembrie, 2014

Edilul şef al urbei doreşte să se revanşeze faţă de locuitorii Darabaniului, care nu au avut parte anul acesta de nici un spectacol, în afara Zilelor Nordului, eveniment organizat de Asociaţia Nord. Aleşii dărăbăneni vor lua parte la o şedinţă de Consiliu Local festivă, care va avea pe ordinea de zi doar alegerea preşedintelui de şedinţă pentru următoarele două luni şi raportul activităţii Poliţiei şi SPF Darabani. De asemenea, 23 de cupluri de ...  continuare »

Fara comentarii »

27 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu, un tanar s-a intoxicat cu fum

Joi, 18 Decembrie, 2014

Alarma s-a dat puţin după orele 13:00. Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Darabani şi Mileanca. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din acoperişul casei, cu pericol de propagare a flăcărilor la bunurile din interior, precum şi la un adăpost de animale şi un depozit de furaje. ...  continuare »

Fara comentarii »

Copiii de la Clubul Bushido Darabani au prins gustul medaliilor  FOTO & VIDEO

Miercuri, 17 Decembrie, 2014

La această competiţie au participat 12 cluburi din judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea cu aproximativ 300 de sportivi, printre care şi membrii filialei din Darabani a Clubului Bushido, respectiv Alexandru Horodincu, Alexia Avasiloaie, Andreea Pînzariu, Roxana Bordianu, Ioan Ghiorghiu, Ştefan Cărăuşu, Robert Zaharia, Iasmina Bechian şi Victor Luchian, ultimii doi din Miorcani. Andreea Pînzariu şi Roxana Bordianu s-au clasat pe locul ...  continuare »

Fara comentarii »

Consiliul Local Darabani participă cu 4032 lei la „Reabilitarea bazată pe comunitate”

Duminica, 14 Decembrie, 2014

Autorităţile locale au dat curs cererii înaintate de Fudaţia Star of Hope Primăriei din localitate în vederea acordării unui sprijin financiar pentru trei familii din Darabani ai căror copii beneficiază de recuperare în centrul de consiliere şi sprijin de la Dorohoi. Valoarea cofinanţării pentru anul 2015 este de 4032 lei. „Este vorba de cele trei familii pentru care d-voastră şi anul trecut aţi aprobat o sumă de bani pentru a putea ca acele persoane care au ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Exemplul unui copil din Teioasa, o palma pentru multi

Vineri, 12 Decembrie, 2014

În această toamnă am fost martorii erupției unui val de mizerie. Campania electorală ne-a relevat tot ce era mai urât, mai dezgustător la unii oameni. Pentru mai bine de o lună, cu toții am fost bombardați de minciună, cameleonism și perversitate. De puține ori ne-a fost dat să privim în acțiune, oameni care au reușit să se metamorfozeze radical. Unii au cultivat patriotismul ridicol, alții au lăsat principiile și au sărit într-o barcă, ce s-a scufundat ...  continuare »

Fara comentarii »

Şedinţă de CL cu „Eu apăr drepturile cetăţeanului” şi „Ori bem amândoi, ori bem numai unul şi unul vorbeşte” VIDEO

Duminica, 14 Decembrie, 2014

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, medicii Nor Viorica, Larisa Teioşanu şi Tania Aroşoaie vor concesiona 3 spaţii cu suprafaţa de 44,16 mp, 22,12 mp, respectiv 62,87 mp în vederea funcţionării unor cabinete medicale individuale. Concesionarea se va face în mod direct pe o perioadă de 15 ani cu preţul de 1 euro/mp/an pentru primii 5 ani şi preţul pieţei stabilit de către Consiliul Local prin negociere pentru următorii 10 ani. „În baza căror acte puteţi ...  continuare »

Fara comentarii »

Două dărăbănence i-au venit de hac lui Florin Ţurcanu

Vineri, 12 Decembrie, 2014

Cristina Bahrin este verişoara fostului parlamentar dărăbănean Liviu Câmpanu, cel care a condus organizaţia judeţeană a PNL înaintea lui Florin Ţurcanu. Aurelia Aroşoaie, soţia consilierului judeţean Mihai Aroşoaie, a lucrat aproximativ două decenii la laboratorul spitalului din Darabani, fiind unul dintre cei mai buni biochimişti pe care i-a avut unitatea sanitară dărăbăneană. Ajuns şef al liberalilor, Ţurcanu le-a debarcat din PNL pe cele două ...  continuare »

Fara comentarii »

Slovacii caută 10 şoferi de camion cărora le acordă un salariu de 800 euro net pe lună

Joi, 11 Decembrie, 2014

i de un astfel de job trebuie să fi absolvit măcar o şcoală profesională şi nu trebuie să ştie obligatoriu o limbă de circulaţie internaţională. Masa şoferilor este asigurată de către angajator, în schimb anagajaţii trebuie să-şi plătească cazarea. Candidaţii trebuie să trimită o scrisoare de intenţie (în limba engleză şi limba română, în limba engleză, limba germană) la consilierul EURES din Slovacia şi la angajator (praca@ccs-cargocustomsservice ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI cum va fi vremea în perioada 9-17 decembrie

Marti, 09 Decembrie, 2014

Dacă în prima parte a acestei săptămâni vor predomina ninsorile şi izolat va fi polei, meteorologii ne anunţă că săptămâna viitoare vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal, pentru mijlocul lunii decembrie. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 09.12.2014, ora 20:00 - 10.12.2014, ora 08:00, la Botoşani vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsori. Stratul de zăpadă va depăşi local 15...20 cm. I ...  continuare »

Fara comentarii »

Un copil din Teioasa ne învaţă să fim…OAMENI MARI „Ajută şi vei fi ajutat!”

Duminica, 07 Decembrie, 2014

„Nu mai este mult și vine Crăciunul. Se spune că nu este bine să fii trist de Crăciun sau sărac, ci trebuie să fii cu inima împăcată, fericit și fără lipsuri. Eu aș dori să facem o activitate prin care să donăm haine, dulciuri, fructe, legume, jucării, diferite electronice și alte lucruri folositoare unor familii nevoiașe. Aș dori să facem un mic centru, undeva la noi in Teioasa, unde să adunăm tot ce avem de donat și să le oferim familiilor nevoiașe ...  continuare »

Fara comentarii »

Pompierii ne învaţă cum să ne apărăm de incendii

Luni, 08 Decembrie, 2014

În perioada 09-30.12.2014, inspectorii de prevenire vor organiza puncte mobile de informare în spaţii publice, locuri cu afluenţă mare de persoane, precum şi la locuinţele cetăţenilor din municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Săveni, Ştefăneşti, Flămânzi şi Darabani, comunele Albeşti, Todireni şi Băluşeni. Acţiunile de informare şi educare preventivă vor fi derulate împreună cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. ...  continuare »

Fara comentarii »

VAND CURCANI

Duminica, 07 Decembrie, 2014

Vând curcani pentru sacrificat, albi sau negri, greutate cuprinsă între 6 şi 13 kg. Preţ 15 lei/kg în viu. Relaţii la tel. 0743783809  continuare »

Fara comentarii »

CINE-A PUS CÂRCIUMA-N DRUM? Un tânăr a intrat cu maşina direct în bar FOTO

Duminica, 07 Decembrie, 2014

Accidentul a avut loc în data de 07.12.2014, în jurul orei 00:15. În timp ce conducea un autoturism pe DN 29A, L.B. de 21 ani, din orașul Darabani, ajungând la intersecția cu strada Progresului, din satul Bajura, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care autovehiculul a părăsit partea carosabilă, izbindu-se în zidul unui imobil în care funcţiona un cafe bar. Proprietarul acestuia s-a trezit din somn în momentul în care a auzit izbitura. ...  continuare »

Fara comentarii »

Moş poştaş va aduce pensiile începând cu data de 11 decembrie

Vineri, 05 Decembrie, 2014

Cei 104.093 de pensionari botoşăneni vor intra, astfel, în posesia drepturilor băneşti, cu două zile lucrătoare în avans, începând cu data de 11 decembrie şi până în data de 24 decembrie. Pentru pensionarii care nu vor fi găsiţi la domiciliu,  se vor emite avize poştale pentru ca beneficiarii să-şi poată ridica pensiile, în perioada 24-30 decembrie, în zilele în care unităţile poştale vor fi deschise. Pentru beneficiarii care au optat pentru plata ...  continuare »

Fara comentarii »

ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO! Obligaţiile legale, în cazul producerii unui accident cu victime

Vineri, 05 Decembrie, 2014

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI LISTA locurilor de muncă vacante în această săptămână în judeţ

Miercuri, 03 Decembrie, 2014

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a publicat lista celor 142 de locuri de muncă disponibile în judeţ începând cu data de 2 decembrie 2014. Toate locurile de muncă vacante în ţară pot fi consultate la sediul agenţiilor locale şi la sediul punctelor de lucru din teritoriu, precum cel din Darabani, situat pe strada 1 Decembrie nr. 101 (în interiorul Pieţei). Click AICI pentru detalii privind locurile de muncă disponibile în ...  continuare »

Fara comentarii »

angajari soferi profesionisti tir
Ajuta si vei fi ajutat 2
Poza saptamanii

Este deja la modă ca selfie-ul să imortalizeze cele mai frumoase momente, mai ales la un Festival de tradiţii şi obiceiuri. (Foto: Răzvan BORDEIANU)

Sondaj
Credeţi că dărăbănenii vor trăi mai bine cu noul preşedinte al României?

   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Jooble
Suflet pentru suflet
Hotel Premier dreapta
LotoXP - loto 6/49, 5/40, joker, generator, statistici, arhiva, forum
statii radio
Catalin Onofrei dreapta
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare