Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
Evenimentele tragice din ultimele dou─â s─âpt─âm├óni au ├«ndoliat Rom├ónia ┼či ne-au reamintit ce ├«nseamn─â s─â fim oameni. Distan┼úa dintre oameni ┼či ├«ngeri s-a mic┼čorat considerabil. Drapelul na┼úional a fost s─ârb─âtorit ┼či apoi a fost cobor├ót ├«n bern─â, dar mai importan... Oameni si ingeri. LA MULTI ANI, LEON DANAILA! " href="social/oameni-ingeri-la-multi-ani-leon-danaila/">continuare
Horoscop
 

Stiri

VREI SA DEVII POMPIER? VEZI cate locuri vor fi scoase la concurs, probele si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii

Joi, 24 Aprilie, 2014

Pentru a participa la concursul de admitere, candida┼úii trebuie s─â ├«ndeplineasc─â urm─âtoarele condi┼úii: s─â aib─â cet─â┼úenie rom├ón─â ┼či domiciliul ├«n Rom├ónia; s─â cunoasc─â limba rom├ón─â, scris ┼či vorbit; s─â fie absolven┼úi de liceu, cu diplom─â de bacalaureat; s─â nu fi fost exmatricula┼úi pentru abateri disciplinare dintr-o institu┼úie de ├«nv─â┼ú─âm├ónt; s─â aib─â v├órsta de p├ón─â la 27 ani; s─â nu fi fost destitui┼úi dintr-o func┼úie public─â ├«n ultimii 7 ani; ...  continuare »

Fara comentarii »

CS DARABANI-VIITORUL DERSCA 1-2 Infrangere in 45 de minute, de ziua lui Gigi GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 24 Aprilie, 2014

Dup─â 10 minute de joc, centralul Bogdan Jijie indic─â punctul cu var ├«n momentul ├«n care Robert Gucianu este faultat ├«n careu, iar Sebastian ┼×tef─ânic─â transform─â  lovitura de pedeaps─â ┼či deschide scorul. Un minut mai t├órziu, d─âr─âb─ânenii au ┼čansa major─ârii avantajului ├«n momentul ├«n care Robert Gucianu face slalom printre juc─âtorii din careul oaspe┼úilor, dar intr─â ├«ntr-un unghi mort ┼či nu reu┼če┼čte s─â finalizeze. ├Än minutul 18, oaspe┼úii beneficiaz─â ...  continuare »

Fara comentarii »

Foc de arma pentru retinerea unor contrabandisti care au trecut tigari cu barca peste Prut FOTO & VIDEO

Marti, 22 Aprilie, 2014

Poli┼úi┼čtii de frontier─â au depistat trei cet─â┼úeni din Republica Moldova care au ├«ncercat s─â introduc─â ilegal ├«n ┼úar─â 48.750 pachete ┼úig─âri de contraband─â. Pentru re┼úinerea contrabandi┼čtilor, care au trecut ┼úig─ârile peste r├óul Prut cu o barc─â, poli┼úi┼čtii de frontier─â au fost nevoi┼úi s─â trag─â un foc de arm─â ├«n plan vertical. Cei trei cet─â┼úeni moldoveni au fost re┼úinu┼úi pentru 24 de ore, cercet─ârile fiind continuate ├«n cooperare cu autorit─â┼úile de ...  continuare »

Fara comentarii »

INTERVIU DE SUFLET marca Simona Chitan realizat de jurnalista din Darabani la Manastirea Petru Voda ÔÇ×Omul invata din durere...Cei intelepti invata din trairile altoraÔÇŁ

Marti, 22 Aprilie, 2014

Ieroschimonahul Ioan ┼×i┼čmanian este unul dintre discipolii marelui duhovnic al rom├ónilor, Iustin P├órvu, fostul stare┼ú al M─ân─âstirii Petru Vod─â, unde ├«n prezent slujesc mai mul┼úi monahi d─âr─âb─âneni. Absolvent de Cibernetic─â, Lauren┼úiu ┼×i┼čmanian a studiat limba chinez─â, sistemul taoist ┼či acupunctura, lucr├ónd ┼či la Televiziunea Rom├ón─â ├«n cadrul redac┼úiei ÔÇ×Via┼úa Spiritual─âÔÇŁ. Cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale, p─ârintele ┼×i┼čmanian a acordat un interviu ...  continuare »

Fara comentarii »

HRISTOS A INVIAT! Darabanenii au primit Lumina Sfanta GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 20 Aprilie, 2014

├Änvierea Domnului este, de departe, s─ârb─âtoarea cu cea mai mare ├«nc─ârc─âtur─â spiritual─â de peste an. Cu c├óteva minute ├«nainte de miezul nop┼úii, ├«n curtea Bisericii Sf. Constantin ┼či Elena s-au adunat aproximativ 400 de d─âr─âb─âneni pentru a asista la minunea ├Änvierii Domnului. L─âca┼čul de cult a fost, de asemenea, plin ochi, cei mai noroco┼či dintre credincio┼či primind Lumina Sf├ónt─â chiar de la lum├ónarea pr. protopop Costic─â P├«nzariu. ├Ändemnul preotului ...  continuare »

Fara comentarii »

17 biserici, inclusiv cele din Darabani, monitorizate de jandarmi in noaptea de Inviere

Sambata, 19 Aprilie, 2014

S├ómb─ât─â, 19 aprilie a.c., jandarmii boto┼č─âneni vor  ac┼úiona pentru ca ordinea ┼či lini┼čtea public─â cu ocazia slujbei de ├Änviere  s─â nu fie ├«n nici un fel tulburat─â, la 17 biserici din municipiile Boto┼čani, Dorohoi ┼či ora┼čele Darabani ┼či S─âveni. De asemenea, jandarmii vor asigura ordinea ┼či lini┼čtea public─â la manifest─ârile  religioase organizate la m─ân─âstirile Vorona, Zosin ┼či Gorovei, din jude┼úul Boto┼čani, prilejuite de S─ârb─âtorile ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabanenii, trup si suflet la Denia Prohodului Mantuitorului Iisus Hristos GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 19 Aprilie, 2014

Ceremoniile religioase din aceast─â zi sf├ónt─â au culminat cu ├«nconjurarea bisericii de c─âtre cei prezen┼úi care au ie┼čit ┼či intrat ├«n l─âca┼čul sf├ónt pe sub Sf. Epitaf. Cortegiul care a fost condus la Biserica Sf. Constantin ┼či Elena de c─âtre pr. protopop Costic─â P├«nzariu a efecuat patru opriri ├«n form─â de cruce, ├«n timpul c─ârora s-au s─âv├«r┼čit ecteniile pentru popor, iertarea p─âcatelor ┼či cei adormi┼úi. La M─ân─âstirea Sf. Treime din E┼čanca, protosinghelul ...  continuare »

Fara comentarii »

SFATURI pentru un Paste fara incendii

Vineri, 18 Aprilie, 2014

Au fost verificate peste 60 de bisericii ┼či m─ân─âstiri, fiind constatate abateri de la legisla┼úia ├«n domeniul situa┼úiilor de urgen┼ú─â respectiv, neverificarea periodic─â a sting─âtoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garan┼úie sau a instala┼úiilor paratr─âsnet, exploatarea instala┼úiilor electrice cu defec┼úiuni sau improviza┼úii, dotarea incomplet─â a panourilor de incendiu cu accesoriile p.s.i specifice (g─âle┼úi, lope┼úi, t├órnacoape, ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI procesiunile religioase la care vor lua parte darabanenii in VINEREA MARE

Vineri, 18 Aprilie, 2014

Ieri sear─â, ├«n Joia Mare, a fost oficiat─â Denia celor 12 Evanghelii, ├«n timpul cinei pe care Iisus a luat-o cu apostolii. Preotul protopop Costic─â P├«nzariu (foto st├ónga) ne-a m─ârturisit c─â ├«n aceast─â zi sf├ónt─â a fost scos Sf. Agne┼ú, p├óinea care prin sfin┼úire se preface ├«n Sf. Trup al Domnului ┼či va fi folosit p├ón─â la Pa┼čtele urm─âtor ca ├«mp─ârt─â┼čanie la botezul pruncilor ┼či al celor bolnavi. Tot joi sear─â a fost scos Sf. Epitaf (Sf. Aer) care ast─âzi se ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 500 de politisti vor asigura ordinea si linistea publica de Paste VEZI sfaturile oamenilor legii

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

├Än perioada S─ârb─âtorilor Pascale, peste 500 de poli┼úi┼čti vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii ┼či lini┼čtii publice. Poli┼úi┼čtii vor fi prezen┼úi pe principalele artere rutiere, ├«n localit─â┼úile urbane ┼či rurale, ├«n special ├«n zona l─âca┼čurilor de cult sau a altor locuri de pelerinaj ┼či zone de agrement, pentru prevenirea oric─âror evenimente nepl─âcute. Astfel, pe l├óng─â dispozitivul curent, poli┼úi┼čti din cadrul structurilor de ordine public─â, ...  continuare »

Fara comentarii »

Avem si o campioana nationala la karate! VEZI despre cine este vorba

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

Bianca Andronache, sportiva din Darabani preg─âtit─â de C─ât─âlin Pamfil la CS Pamphil Center Boto┼čani, ╚Öi-a adjudecat titlul na╚Ťional la Campionatul Na╚Ťional de Karate Shotokan WKF, ├«ntrecere ce a avut loc la ├«n perioada 28 februarie-2 martie 2014. Competi╚Ťia care a avut loc ├«n Sala Sporturilor din R├ómnicul V├ólcea a deschis sezonul competi╚Ťional al Federa╚Ťiei Rom├óne de Karate. Pentru prima dat─â, ├«n acela╚Öi interval de timp au participat sportivi de toate ...  continuare »

Fara comentarii »

Un tanar din Viisoara a ajuns dupa gratii fiind cercetat pentru...sapte furturi

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

ÔÇ×Reamintim c─â, la data de 09.04.2014, ├«n scopul prob─ârii infrac┼úionale a celor dou─â persoane, poli┼úi┼čtii din cadrul Biroului Investiga┼úii Criminale - Poli┼úia municipiului Boto┼čani au efectuat perchezi╚Ťii domiciliare ├«n municipiul Dorohoi ┼či comuna Vii╚Öoara, prilej cu care au fost identificate ┼či ridicate mai multe mijloace de prob─â. ├Än cauz─â continu─â cercet─ârile, ├«n vederea stabilirii ├«ntregii activit─â╚Ťii infrac╚Ťionale a celor dou─â persoaneÔÇŁ, se ...  continuare »

Fara comentarii »

SAPTAMANA MARE, intre credinta si spiritualitate

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

S─âpt─âm├óna Mare este o perioad─â de post, rug─âciune ╚Öi milostenie pentru credincio┼či. Dincolo de dimensiunea religioas─â a acestor zile de dinaintea Hramului ├Änvierii Domnului, de-a lungul timpului au laut na╚Ötere ╚Öi o serie de tradi╚Ťii care se respect─â mai mult sau mai pu╚Ťin, ├«n func╚Ťie de zona geografic─â. ├Än primul r├ónd, ├«n cele ╚Öapte ╚Öase zile dintre Duminica Floriilor ╚Öi ├Änvierea Domnului ├«n fiecare sear─â au loc ├«n toate bisericile ortodoxe slujbe ...  continuare »

Fara comentarii »

Descinderi in judet: sapte perchezitii domiciliare efectuate in Paltinis si Flamanzi

Miercuri, 16 Aprilie, 2014

├Än diminea┼úa zilei de 16 aprilie a.c., poli┼úi┼čtii de investiga┼úii criminale din cadrul I.P.J. Boto┼čani, cu sprijinul de specialitate al Direc┼úiei Opera┼úiuni Speciale-I.G.P.R., efectueaz─â mai multe perchezi┼úii ├«n localit─â┼úile Fl─âm├ónzi ┼či P─âltini┼č. Actiunea vizeaz─â activitatea infrac┼úional─â a unor persoane constituite ├«ntr-o grupare ce ac┼úiona pe linia faptelor cu violen┼ú─â ┼či a infrac┼úiunilor contra patrimoniului. La ac┼úiune particip─â poli┼úi ...  continuare »

Fara comentarii »

LIGA a V-a Sanatatea a fost ÔÇ×nanasaÔÇŁ echipei din Havarna pe care a ÔÇ×palit-oÔÇŁ cu patru goluri GALERIE FOTO

Duminica, 13 Aprilie, 2014

S─ân─âtatea Darabani nici nu i-a l─âsat s─â se a┼čeze ├«n ghete pe oaspe┼úii de la Hav├órna, iar numai dup─â trei minute de joc, Andrei Perju centreaz─â de pe flancul st├óng ┼či Vasile ┼×tef─ânic─â marcheaz─â cu capul. ÔÇ×Hai n├óna┼čuÔÇÖ!...Hai cum─âtruÔÇÖ!ÔÇŁ ┼či ÔÇ×p─âlitur─â diÔÇÖ os├ónd├«ÔÇŁ erau ├«ncuraj─ârile celor de pe banca oaspe┼úilor care s-au comportat ca o mare familie, dar nu a fost de ajuns, pentru c─â Roman Jit─âreanu face slalom printre funda┼čii adver┼či ┼či ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii darabaneni s-au ÔÇ×scolitÔÇŁ la sectoarele Politiei de Frontiera din Darabani si Radauti-Prut FOTO

Duminica, 13 Aprilie, 2014

ÔÇ×Poli┼úi┼čtii de frontier─â le-au explicat copiilor ce fac ei zi de zi, cum lupt─â cu infrac┼úionalitatea transfrontalier─â, precum ┼či cum se munce┼čte ├«ntr-un punct de trecere a frontierei de stat. Micu┼úii au fost ferici┼úi s─â vad─â aparatele de termoviziune, s─â urce al─âturi de poli┼úi┼čtii de frontier─â ├«n autospecialele de interven┼úie, ├«ns─â momentele de maxim─â atrac┼úie au fost demonstra┼úiile f─âcute de ÔÇ×masca┼úiiÔÇŁ din echipajele de interven┼úie precum ┼či ...  continuare »

Fara comentarii »

SCOALA Gimnaziala ÔÇ×Leon DanailaÔÇŁ, mai ALTFEL ca niciodata GALERIE FOTO

Duminica, 13 Aprilie, 2014

Proiectul ÔÇ×┼×coala AltfelÔÇŁ al unit─â┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt gimnazial a beneficiat de mai mul┼úi parteneri precum: SPF Darabani, Biserica Sf. Nicolae, Spitalul Or─â╚Öenesc, Fabrica de ├«nc─âl╚Ť─âminte din localitate, Clubul Copiilor Darabani, C.D.I. ÔÇŁLeon D─ân─âil─âÔÇŁ, Casa de Cultur─â ÔÇŁTheodor Bal╚ÖÔÇŁ ┼či Liceul ÔÇŁDimitrie CantemirÔÇŁ din localitate, firma S.C. Alcarom ┼či p─ârin╚Ťii copiilor. Elevii au luat parte la mai multe activit─â┼úi cultural-artistice, au ...  continuare »

Fara comentarii »

PNL vrea lege pentru stabilitatea subventiei la motorina din agricultura

Sambata, 12 Aprilie, 2014

ÔÇ×Partidul Na┼úional Liberal consider─â c─â este de datoria sa s─â protejeze fermierii, ├«n condi┼úiile ├«n care Guvernul ├«i atac─â cu noi taxe. Ultima lovitur─â pe care fermierii au primit-o de la Guvernul Ponta III se refer─â la acciza suplimentar─â de 7 cen┼úi aplicabil─â tuturor carburan┼úilor, printre care ┼či motorinei folosite ├«n agricultur─âÔÇŁ se precizeaz─â ├«ntr-un comunicat al deputatului Colegiului Darabani, Costel ┼×optic─â, pe care vi-l prezent─âm ├«n continuare: ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabaneanca dubla medaliata la Campionatul Mondial de Karate GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 12 Aprilie, 2014

├Äntre 4 ╚Öi 6 aprilie 2014 a avut loc la Pristina, ├«n Kosovo, a V-a edi╚Ťie a Campionatului Mondial de Karate W.S.K.U. (World Shotokan Karate Union). La competi╚Ťie au participat peste 1400 de sportivi din 34 de ╚Ť─âri. Rom├ónia a fost reprezentat─â de 50 de sportivi, antrenori ╚Öi arbitri. Delega╚Ťia din Boto╚Öani a ├«nceput competi╚Ťia flutur├ónd tricolorul, fiind port-drapelul delega╚Ťiei Rom├óniei ╚Öi a ├«ncheiat-o la fel, pe podium. To╚Ťi cei cinci sportivi boto┼č─âneni ...  continuare »

Fara comentarii »

SCOALA ALTFEL la Bajura ÔÇťSa stii mai multe, sa fii mai bun!ÔÇŁ GALERIE FOTO

Vineri, 11 Aprilie, 2014

Cadrele didactice ┼či-au unit for┼úele ╚őntr-un demers menit s─â-i ajute pe elevi s─â redescopere adevarata valoare a c─âr┼úilor, jocul, teatrul, filmul, s─â-╚Öi descopere aptitudinile antreprenoriale, deprinderea de a ├«nv─â┼úa limbi str─âine, dar ╚Öi s─â-╚Öi consolideze spiritul de echip─â ┼či con╚Ötientizarea faptului c─â prin sport ╚őnva┼ú─â s─â-╚Öi formeze un caracter puternic ╚Öi s─ân─âtos. De asemenea, au fost concepute activit─â┼úi legate ┼či de protejarea mediului ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica Paste
Catalin Flutur Paste
Poza saptamanii


CS Darabani ┼či Viitorul Dersca s-au ÔÇ×r─âzboitÔÇŁ ├«n ora┼čul de pe malul Prutului de Sf. Gheorghe. La final, doar oaspe┼úii au s─ârb─âtorit de dou─â ori: pentru cele trei puncte ┼či ziua onomastic─â. (foto: Cristian STUDIO)


Sondaj
La alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 veţi vota cu:

   
   
   
   
   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Costiceni
Alexia
Botosaneni.ro
Suflet pentru suflet
ddd
LotoXP - loto 6/49, 5/40, joker, generator, statistici, arhiva, forum
ZiareBotosani
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare