Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

U 21:ROMÂNIA-ANGLIA 0-0. Ei cu calificarea, noi cu fair-play-ul

 
Atmosferă de mare sărbătoare marţi la Botoşani. 7000 de spectatori au umplut până la refuz tribunele stadionului municipal, pentru a asista la o calificare a „tricolorilor” mici la Campionatul European de anul viitor, din Danemarca. Ar fi  fost un moment istoric, mai ales că nu ne-am întâlnit cu această oportunitate de 12 ani, când echipa de tineret era antrenată de Piţi’. Binenţeles că la meci au asistat şi nenumărate contingente de dărăbăneni, care au venit să-i vadă la lucru pe Torje&CO, dar şi pe jucătorii din Premier League, care până acum i-am văzut doar la televizor. Aveam nevoie doar de un gol, de un amărât de gol. Sburlea ştia şi el asta şi  în secunda 20 prinde un şut cu exteriorul de pe linia careului de 25m, care trece la o palmă de stâlpul porţii engleze. Stelistul Gardoş pare să fie în formă de zile mari şi face o incursiune pe partea dreaptă a careului ospeţilor, întoarce foarte bine pentru acelaşi Sburlea, care reia din drop peste poarta englezului Fielding. Şi asta după doar cinci minute de joc. Prima impresie era că vom defila cu englezii. Se punea deja şampania la rece.

În minutul 8, englezii ne coboară cu picioarele pe pământ, când decarul Sturridge este lansat pe flancul drept, îl depăşeşte din schemă pe Bărboianu şi trimite un şut plasat la colţul lung, salvat de Lung Jr. in extremis. Peste doar 7 minute Welbeck, dă o pasă filtrantă pentru acelaşi Sturridge, care şutează cu sete, dar Lung şi-a luat foarte în serios rolul de înger păzitor al porţii României. Era clar, fericirea e departe. Chiar dacă jocul intrase într-o perioadă de acalmie, tribunele încep să facă valuri din minutul 20. În minutul 38 Alexe îşi bate joc de o nouă oportunitate clară de a marca şi execută mai degrabă un dropgol ca la rugby, de la numai 13 m, central pe poarta engleză. Englezii s-au mulţumit să contraatace, majoritatea baloanelor căutîndu-l pe masivul Rose, talonat de Rîpă, care avea jumătate din gabaritul englezului. În ultimul minut de joc, Torje trimite un trasor de la 36m, care este respins în corner de nesigurul portar Fielding.  Prima repriză este prelungită cu doar un minut şi se încheie cu un scor alb.



Repriza a doua debutează după acelaşi scenariu, cu un hei-rup românesc şi Sburlea are din nou ocazia deschiderii scorului, dar şansa îl ocoleşte şi de data aceasta. Peste un  minut, Bicfalvi are o trecere de efect pe lângă un fundaş englez, poate singura şi ziarista renumitului tabloid Daily Mirror exclamă un „Shit!” de la mama lui, dar lovitura liberă executată de Torje nu periclitează cu nimic poarta engleză. Este în schimb aplaudat la scenă deschisă de către cei 7 ziarişti englezi prezenţi la masa presei, pentru gestul de fair-play, prin care a redat  balonul oaspeţilor, un jucător englez accidentîndu-se în prealabil. Alexe şi Hora, cei mai apatici de pe teren, sunt înlocuiţi de Rusescu, respectiv Gîngioveanu, dar deznodământul este acelaşi. În ultimile minute Bicfalvi execută o foarfecă de pe linia careului de 16 m, dar punctează doar la  impresia artistică şi pentru  flash-urile fotoreporterilor. Lacrimi şi deznădejde, la fluierul final al arbitrului. Ar fi fost prea frumos. Şi la Botoşani...Poate că ne-am dorit mai mult decât putem sau „nu ne-am născut în locul potrivit”(Lucian Bălăucă, Botoşani)     



9:13 pm Marti, 12 Octombrie, 2010

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare