Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

112 Intalnire de gradul zero Arosoaie-Burlacu la Spital FOTO & VIDEO

Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani, şi fostul edil şef, Ghiorghi Burlacu, s-au întâlnit la Spital Orăşenesc a cărei activitate a fost suspendată în 1 aprilie 2011, constatând mizeria de nedescris şi starea de degradare avansată a fostei unităţi sanitare.

Pe 20 septembrie 2012 a fost formată prin dispoziţia primarului Aroşoaie o comisie de predare-primire a bunurilor ce au aparţinut Spitalului Orăşenesc, în următoarea componenţă: Veronica Zahariea, Marius Aroşoaie, Paulică Zahariea, Dan Tîrniceru-Ifrim, Ionel Nenişcă, Galia Hrimiuc şi Mihai Plugaru. În aceeaşi zi, comisia împreună cu primarul Corneliu Aroşoaie, medicul Viorica Nor şi asistentele medicale Dorina Ghinea şi Elena Meţler, foste şefe de secţii, au fost prezenţi la fostul Spital Orăşenesc pentru a constata starea sa actuală şi pentru a face o reinventariere a bunurilor. Au mai fost prezenţi fostul manager al spitalului, Lucian Irimia, şi Viorel Gavriluţă, administrator în cadrul Primăriei Darabani.

Clădirile spitalului nu au fost foarte primitoare cu musafirii, dezordinea fiind cuvântul invocat de toţi cei prezenţi. Calorifere sparte, instrumentar medical lăsat la voia întâmplării, obiecte mutate de la locul lor iniţial şi mucegai, acesta este tabloul cu care te întâmpină Spitalul Orăşenesc la un an şi jumătate de la suspendarea activităţii sale. Atât edilul şef cât şi cea mai mare parte a celor prezenţi au reproşat fostului manager mizeria pe care au găsit-o, mult mai accentuată în fosta clădire a Laboratorului, dar nu cu mult diferită de situaţia celorlalte copuri vizitate ieri (Bucătărie şi Pediatrie). La scurt timp, la Spital şi-a făcut apariţia şi fostul primar Ghiorghi Burlacu, care s-a arătat şi el surprins de starea în care se află fosta unitate sanitară.

„S-a furat!...Dezastru!”

Datorită situaţiei tensionate şi a unor dificultăţi legate de modalitatea de inventariere a unor bunuri, precum şi a faptului că o serie de lucruri au fost depozitate în alte clădiri decât cele în care au fost utilizate, inventarierea a luat sfârşit. Când comisia a ajuns la fosta bucătărie, persoana care a răspuns de bucătărie, Elena Horodincu a fost chemată de acasă pentru a recunoaşte vasele cu care a lucrat deoarece apăreau oale care nu erau pe inventar, iar cele de pe inventar nu erau în realitate. În toiul discuţiilor, datorită faptului că unele obiecte nu se aflau la locul unde au funcţionat sau numărul de inventar de pe obiect nu corespundea cu cel din scripte atât fostul primar cât şi unul din consilierii actuali au concluzionat simplu: „S-a furat…!”. Pentru a eficientiza inventarierea bunurilor, primarul Aroşoaie a propus partajarea comisiei şi desfăşurarea inventarului pe fiecare secţie a Spitalului împreună cu fostul şef de secţie. În această situaţie, spitalul nu se poate redeschide prea curând a fost concluzia vizitei de joi.



Mă aşteptam ca spitalul să nu fie conservat în condiţii normale, dar nu mă aşteptam să fie desfiinţat şi lichidat. S-a putut constata că pentru a redeschide unitatea spitalicească de la Darabani vor fi nevoie de foarte multe fonduri pentru a reface dotările, pentru a face din nou curăţenie, pentru a face compartimentare. Noi avem speranţe că spitalul se va redeschide, tragedia este că s-a interpretat greşit conţinutul legii, spitalul trebuia conservat şi nu lichidat. Cei care au preluat bunurile şi clădirile spitalului trebuiau să conserve, să închidă fiecare cabinet, să constate dacă fiecare salon este păstrat, dar se vede clar în ce dezordine ne aflăm. Când vom face inventarierea pe fiecare compartiment în parte vom stabili şi când s-a produs această dezordine, în timpul funcţionării spitalului sau după ce a intrat în administrarea Consiliului Local. Dacă se va constata că mijloacele fixe care există în realitate nu corespund cu cele înscrise în inventar, atunci cei care au făcut predarea-primirea vor răspunde în faţa legii. Ne vom reorganiza, vom lua fiecare compartiment în parte, fiecare asistent şef va veni cu inventarul propriu, noi cu inventarul de primire, şi atunci vom vedea cât s-a predat, ce s-a primit, ce este în stoc, ce este lipsă”, a declarat pentru Darabaneni.ro, primarul Corneliu Aroşoaie.



Clădirea secţiei de Interne şi centralele termice nu au mai fost inspectate de cei prezenţi. Fostul manager al spitalului, Lucian Irimia, a declarat celor prezenţi că are acte justificative pentru fiecare obiect aflat în proprietatea Spitalului şi a explicat că pe unele mijloace fixe nu apar numere de inventar, deoarece de zece ani pe obiectele intrate în gestiunea Spitalului nu s-au mai inscripţionat asemenea numere.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini


9:59 am Vineri, 21 Septembrie, 2012

15 Comentarii la “112 Intalnire de gradul zero Arosoaie-Burlacu la Spital FOTO & VIDEO”

  1. cetatean spune:

    Mi-ar place sa se redeschida un spital mic si performant,ar fi foarte benefic comunitatii noastre,dar cu agarici de astia pe la conducere nu cred ca se va intampla acest lucru!Domnule Primar Arosoaie ati promis ca in 6 luni maxim un an deschideti Spitalul Darabani,noi nu vrem sa-i bagati la inchisoare pe tampitii care au devastat si putinul pe care-l aveam,in schimb vrem sa va vedem ca va tineti de cuvant!Apropo,in cei opt ani de mandat dumneata cum te-ai implicat in dezvoltarea spitalului??!

  2. Constantin... spune:

    Sunt imagini de la spitalul din Darabani, sau de la un spital din Siria dupa bombardament? Se pare ca cei care trebuiau sa se ocupe de spital de-abia acum realizeza dramatismul situatiei... Cam tarziu totusi...

  3. realist spune:

    hoţia şi nepăsarea ne caracterizează pe toţi - de la ,,vlădică la opincă"

  4. Vasilica spune:

  5. Alinuta spune:

  6. Alinuta spune:

    Kxpfm

  7. Vasilica C spune:

    V-ati batut joc cu totii de spital(Leustean,Burlacu,Arosoaie,toticonsilierii de pana acum,asistenti,manageri,ambulantisti,Boacanisti,Hribisti,Livadaristi,Campenisti...pupin...sunteti o clica de "bagabonti"care cautati mereu un "victimescu"...ca voi doar nu ati facut nimic,sunteti curati!?!?!

  8. Darabanean spune:

    Tineti-o tot asa domn' primar!,imi place...Numai sa nu va impotmoliti.

  9. sorin lulu spune:

    cred ca domnul irimia poate da raspunsul la ceea ce sa intamplat curaj d le irimia

  10. aspirina spune:

    Ambulanta,de 17 ani e arondata la Botosani-S.J.A,asa ca nu are nici o legatura,dar absolut nici una,cu spitalul.Asa ca vasilicac,mai documenteazate cind vrei sa comentezi.

  11. iounu spune:

    Hotiiiiii baaaaa de ce credeti ca fost inchis spitalul pt asta ca sa se poata fura totul ne pricepem foarte bine sintem maestri la furat drept sa zic io nu ma mir deloc ma asteptam la asa ceva si nu mas mira daca miine as auzi ca sa furat si usile fratilor deschideti ochii inainte sa cada ceata

  12. Mai conteaza cine sunt ? spune:

    "Iounu" ai perfecta dreptate in tot ceea ce zici , pacat ca lumea nu prea o sa inteleaga ce ai scris :))!

  13. x spune:

    Hotule! Irimia ai confundat spitalul cu padurea? Ai achitat bancile care ai facut cont?Catuse sunt si ptr tine si ptr Burlacu.Bravo Nenisca !!! Spune public ce ai de spus! Suntem alaturi de tine! Bravo domnule primar ! Vrem curtea de conturi!VREM SPITAL!!! SI UN VIITOOR PENTRU VOI!

  14. Ari.S(t)OCRATE spune:

    Despre ce vorbim aici??? Contrabandistul, bisnitarul, valutistul NENISCA ION striga HOTII???? Ce crede el, ca ne-am tampit cu totii??? Daca ai avea bun simt ai putea macar sa taci din gura "consilier" NENISCA!!! Vezi-ti de valutele tale si lasa pe altii mai onorabili sa vorbeasca despre furaciuni!!! Tu ce-ti inchipui, ca daca ai ajuns consilier te-ai si transformat in Alba ca Zapada? Te stim cu totii cine esti!

  15. sofy spune:

  16. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare