Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Ziua Protecţiei Civile…motive reale de sărbătoare?

În fiecare an, în data de 28 februarie, românii sărbătoresc Ziua Protecţiei Civile. În această zi a luat fiinţă apărarea civilă din România, prin decretul regal nr. 468 din 1933. Apărută ca o necesitate în asigurarea protecţiei forţelor necombatante, protecţia civilă este denumită şi „armă a celor fără de apărare”. Deviza rămasă înscrisă în tradiţia armei(„cu viaţa mea apăr viaţa”) este transpusă de multe ori în anumite situaţii limită în realitatea crudă(„doar cu viaţa mea apăr viaţa”). Această stare de fapt se datorează dotării materiale deficitare a acestui serviciu vital pentru populaţie. Din literatura de specialitate aflăm că „activitatea de protecţie civilă este de interes naţional şi are caracter permanent”. Doar că la noi, măsurile luate de autorităţi nu se oglindesc, de multe ori, în interesul naţional, iar caracter permanent se pare că are…doar sărăcia. Gheorghe Sîsîiac, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Darabani, preţuieşte foarte mult această zi, dar în acelaşi timp are un gust amar. „La noi nu se întâmplă mai nimic...nici sus, nici jos. Din 1990 se tergiversează alocarea fondurilor pentru acest serviciu de specialitate, în speranţa că nu se vor întâmpla evenimente majore, gen catastrofe. Facem eforturi uriaşe pentru a proteja civilii, dar sunt anumite momente în care, oricât de valoros ai fi în această  meserie, nu ai cu ce să intervii. De cele mai multe ori, autorităţile aşteaptă până se întâmplă o nenorocire, şi apoi se gândesc dacă să aloce ceva fonduri în acest sens. Cu toate acestea, încercăm să mergem înainte”, ne-a declarat Gheorghe Sîsîiac.        
10:09 pm Luni, 28 Februarie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare