Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

PREZENȚĂ LA VOT Minim istoric la alegerile parlamentare CINE ARE DE CÂȘTIGAT?Alegerile parlamentare din 2020 au înregistrat cea mai slabă prezență la vot din istorie la un scrutin parlamentar. La nivel național doar 34,97% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne. Pandemia și vremea nefavorabilă i-au ținut pe dărăbăneni departe de secțiile de votare. La secțiile de vot din orașul Darabani s-a înregistrat o prezență de  21,09%, mult sub prezența înregistrată la nivelul judelului Botoșani de 28,98% și departe de prezența la nivel național.

Dacă aruncăm o privire pe harta prezenței la vot, vedem că județele din Moldova au o participare sub media națională. Vrancea este singurul județ de la est de Carpați care a atins pragul de 30%. Mai mult, în județele sărace, precum Vaslui sau Botoșani, prezența a fost și mai mică, iar la nivelul comunităților locale, cum este Darabani, a bătut vântul prin secțiile de votare. Acest lucru spune multe. Oamenii aceștia se simt abandonați. Nu au fost mobilizați nici măcar de partidul cu care votau în mod tradițional. Nu doar pandemia și frigul i-a ținut pe oameni departe de urne, ci faptul că pretendenții au intrat într-o gâlceavă unii cu alții și au uitat de alegători. Din această campanie au lipsit dezbaterile despre proiecte și idei concrete, însă a fost o abundență de atacuri murdare între partide.Candidații au refuzat efectiv să intre în dialog cu alegătorii. S-au mulțumit doar să plătească pentru a li se publica textele anoste, numite comunicate. Rezultatele ne arată o fragmentare mare a votului, ceea ce anunță o perioadă confuză, cu negocieri dure și o coaliție fragilă. România va merge mai departe cu frâna de mână trasă. Cea mai mare speranță legată de aceste alegeri este aceea de nu se mai repeta episoade precum Ordonanța 13 sau 10 August. Dacă vom vrea autostradă sau investiții economice la Darabani sau în județ va trebui să continuăm să punem presiune pe guvernanți mai departe, prin alte metode de sancționare. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  alegeri parlamentarealegeri parlamentare Darabanialegeri parlamentare 2020
9:54 pm , 06 Decembrie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare