Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

101 ani de viaţă şi istorie: „O bombă a explodat aproape de noi şi o schijă mi-a spart casca”„Plutonierul adjutant principal în retragere, Vasile Lazăr, din satul Horodiştea, comuna Păltiniş, a împlinit ieri 101 ani.  Este un senior plăcut la vedere, care arată ce bărbat bine a fost odată, în vremurile când istoria l-a cooptat pentru a lupta timp de 8 ani pe front” se arată într-un comunicat emis de Cancelaria Prefectului.

Fără fast deosebit, veteranul şi-a sărbătorit vârsta de invidiat alături de câteva rude, dar şi de reprezentanţi ai unor autorităţi judeţene. Consilierul Lucică Urigiuc de la Instituţia Prefectului a fost delegat să transmită urările şi cadoul prefectului Costică Macaleţi, de onorurile militare ocupându-se Şeful de Stat Major al Centrului Militar Judeţean, lt.col. Dănuţ Rusu şi maiorul Vasile Semeniuc.

Sărbătoritul povesteşte cu veselie despre front şi despre rana la cap care l-a scos din rândurile combatanţilor. „Se întâmpla la Odesa, când eram cu băieţii pe caii noştri şi trăgeam în nişte tunuri. O bombă a explodat aproape de noi şi o schijă mi-a spart casca, rănindu-mă la cap. Dacă nu era ceaunul ăla de cască, eu mă prăpădeam”, spune nenea Vasile, invitând musafirii să-i vadă şi să-i pipăie urmele schijei făcută „cadou” de ruşi.La 101 ani se laudă cu modestie că a făcut de toate în viaţă: lemnărie, construcţii de sobe, a plantat livezi şi copaci care acum sunt mari şi rodnici. A avut patru copii, din care doar trei îi mai trăiesc, are 9 nepoţi şi tot atâţia strănepoţi, de care e foarte mândru: „În Arabia Saudită, în Anglia, peste tot am nepoţi”.  Din fotografiile vechi, pe care le păstrează pe perete, se poate vedea ce tânăr ochios a fost nenea Vasile. S-a căsătorit cam târziu, pentru acele vremuri, abia la 29 de ani, dar de vină a fost şi războiul. Soaţa era cu 7 ani mai mică decât el şi au avut o căsnicie de 57 de ani.

„Ţin mult la aceşti botoşăneni şi când programul nu-mi permite să merg personal, insist să fie cineva de la Prefectură alături de veteranii noştri care ajung la astfel de performanţe de viaţă. Îi preţuiesc şi îi dau exemplu, ori de câte ori am ocazia. Dumnezeu să le dea sănătate!”, este mesajul prefectului Costică Macaleţi.

Citiţi pe aceeaşi temă: Veteran din Horodiştea, sărbătorit la un „veac de viaţă” FOTOTe-ar mai putea interesa si:  Costică MacaleţiHorodişteaVasile Lazarprefectul judetului Botosani
9:39 pm Miercuri, 18 Noiembrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare