Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

VEZI sfaturile pompierilor pentru zilele geroasePotrivit informării meteorologice transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 06 ianuarie, orele 14:00-09 ianuarie, orele 10:00, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 de grade
.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între –10 şi 0 grade. În cursul zilei de marţi (6 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (6 spre 7 ianuarie) vântul va avea intensificări  în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55 …65 km/h.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să aplice măsurile stabilite pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de ger, pentru a proteja cetăţenii. Primarii, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie să acorde sprijin persoanelor cu nevoi sociale deosebite, persoanelor vârstnice, singure şi bolnave, pentru a trece cu bine această perioadă cu temperaturi extreme.

Patrule mixte aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţiei Locale şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă vor derula acţiuni de căutare a persoanelor fără adăpost şi de transport al acestora la UPU – SMURD al Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru evaluarea stării de sănătate. Ulterior, persoanele fără adăpost vor fi transferate în locurile special amenajate pentru această perioadă cu temperaturi scăzute.

Cetăţenilor li se recomandă să evite, pe cât posibil, deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să se îmbrace cu haine care să nu permită pătrunderea frigului şi a umezelii, să folosească încălţăminte cu talpă groasă şi bine căptuşită, să-şi protejeze gura şi nasul prin acoperirea lor cu un fular. Prin acoperirea gurii, vă protejaţi plămânii de aerul rece. Verificarea sobelor, centralelor termice, coşurilor de fum trebuie să constituie o prioritate pentru a preveni eventualele dezastre cauzate de defecţiuni tehnice şi pentru evitarea inhalării de fum şi gaze toxice.Botoşănenii sunt sfătuiţi să nu folosească instalaţii improvizate pentru încălzirea locuinţelor şi să nu suprasolicite instalaţiile electrice din casă sau de la locul de muncă. Se impune evitarea consumului băuturilor alcoolice. Asiguraţi-vă că persoanele în vârstă, copiii, femeile gravide şi cei cu probleme de sănătate din anturajul dumneavoastră nu se vor deplasa prin frig. Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe autorităţile locale cu privire la persoanele fără adăpost pe care le întâlnesc sau despre care au cunoştinţă.Sfaturi pentru persoane juridice:

- protejarea contra îngheţului şi asigurarea funcţionării instalaţiilor de stingere cu apă (hidranţi interiori, exteriori, etc);

- asigurarea uneltelor necesare în vederea deszăpezirii operative a căilor de acces şi intervenţie;

- supravegherea permanentă a centralelor termice şi oprirea imediată a acestora atunci când se constată o avarie la acestea (având în vedere suprasolicitarea acestora din cauza temperaturilor scăzute);

- repunerea în funcţiune se va face numai de personalul autorizat;

- verificarea coşurilor de fum de la instalaţiile de încălzire, în vederea depistării eventualelor defecţiuni şi remedierea acestora;

- evitarea suprasolicitării instalaţiilor electrice, prin folosirea unor sisteme de încălzire locală;

- menţinerea practicabilă a căilor de acces la sursele de apă şi la instalaţiile de stingere;

- protejarea contra îngheţului a autospecialelor şi utilajelor de stingere a incendiilor, unde există;

- marcarea vizibilă, în vederea identificării cu uşurinţă a hidranţilor exteriori;

- căminele în care sunt montate robinete de închidere a instalaţiilor de apă vor fi căptuşite cu materiale izolatoare termic.(foto: Cristian RĂCNEA)

 


Te-ar mai putea interesa si:  Comitetul local pentru situatii de urgentagerAdmninistratia Nationala de Meteorologie
10:40 am Marti, 06 Ianuarie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare