Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Gerul adevărat a venit odată cu Boboteaza la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Temperaturile foarte scăzute de la Darabani şi crivăţul năprasnic nu i-au putut ţine în case pe cei aproximativ 200 de dărăbăneni care au participat vineri, 6 ianuarie, la slujba de „sfinţire a apei celei mari” oficiată de preoţii Costică Pînzariu şi Dumitru Avîrvărei la fiecare dintre bisericile Sf. Împ. Constantin şi Elena, respectiv Sf. Nicolae.

Şi totuşi, doar la Biserica Nouă din urbea de pe malul Prutului au fost tradiţionalele cruci de gheaţă, realizate de către dărăbănenii destoinici Constantin Negru, Ovidiu Purice, Cătălin Pleşca şi Gicu Alupoaie, care au scos de două ori gheaţă dintr-un iaz de la Păltiniş, cea din Iazul Bălăşescu fiind prea subţire. „Din cauza frigului, începutul slujbei de sfinţire a apei l-am ţinut în biserică, iar o parte dintre credincioşi nici nu au mai ieşit din biserică, aceasta fiind plină”, ne-a mărturisit pr. protopop Costică Pînzariu. În timpul Sf. Liturghii a început şi să ningă. Preoţii împreună cu credincioşii au înconjurat bisericile cu podoabele, cei care purtau prapurii şi crucile strigând „Chiraleisa!”.

„Foarte important este că la Botez s-au arătat persoanele Sfintei Treimi: s-a auzit glasul Părintelui Ceresc, în apele Iordanului era Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, iar deasupra capului său s-a coborât Duhul Sfânt în chip de porumbel” a spus preotul Pînzariu. Dărăbănenii şi-au luat acasă Aghiasma Mare pentru a o bea în fiecare dimineaţă pe nemâncate şi a o folosi ca factor purificator pentru stropitul locuinţelor, gospodăriilor şi animalelor lor. Cei mai rezistenţi la ger s-au îndreptat spre cimitire pentru a stropi cu apă sfinţită mormintele celor dragi. (foto&video: Cristian RĂCNEA)Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

VEZI ŞI POZA SĂPTĂMÂNII Prea ca la...BoboteazăTe-ar mai putea interesa si:  Biserica Sf. Nicolaepr. Dumitru AvîrvăreiBoboteazaBiserica Sf. Constantin si ElenaCostica PinzariuBoboteaza 2017 DarabaniBoboteaza Darabani
11:54 pm Vineri, 06 Ianuarie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare