Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Corneliu Arosoaie: „Toti cei care au vandalizat spitalul vor da socoteala”Primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, a spus în ultima şedinţă ordinară de CL că vinovaţii de starea actuală a fostului Spital Orăşenesc vor fi pedepsiţi. Consilierul independent Dan Tîrniceru Ifrim i-a cerut edilului şef sesizarea organelor de cercetare penală. Lucian Irimia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc, se consideră nevinovat.

Avem nevoie de o lună de zile pentru a face inventarierea bunurilor fostului Spital Orăşenesc, să analizăm registrele şi tabelele spitalului împreună cu şefii de secţii. Vom lua compartiment cu compartiment şi vom face apoi o analiză în faţa d-voastră a situaţiei înregistrate la spital” a spus Corneliu Aroşoaie în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local. Edilul şef al urbei a spus că a avut o întrevedere la Bucureşti cu Vasile Cepoi, ministru al Sănătăţii la acea dată, şi dr. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerului Sănătăţii, pe tema redeschiderii Spitalului Orăşenesc Darabani.
Şi cei de la Bucureşti ştiu cum arată acum spitalul. Toată lumea mă întreabă când se redeschide. Este ceva când l-ai închis şi l-ai conservat, şi altceva când l-ai lichidat. Va veni vremea când toţi cei care au vandalizat spitalul vor da socoteală. Până atunci noi trebuie să suportăm nesăbuinţa altora. Aţi văzut că acolo nu există mobilier, nu există aparatură. Ca să putem redeschide spitalul avem nevoie de cel puţin 4 miliarde de lei vechi. Aceşti bani ni-i va da ori Prefectura, ori Consiliul Judeţean sau Executivul printr-o Hotărâre de Guvern, dar este nevoie de ceva timp pentru a întocmi documentaţia necesară” a precizat Aroşoaie. Edilul şef al urbei a spus că organele competente vor primi informaţiile legate de inventarierea spitalului.

Şi consilierul independent Dan Tîrniceru Ifrim a fost revoltat de dezastrul de la spital. „Eu am rămas fără aer când am văzut ce este acolo. Ştiu că unii dintre foştii salariaţi ai spitalului au depus cereri pentru conservarea unităţii sanitare. Vi le aduc data viitoare. Am informaţii că la închiderea spitalului au rămas 500 de milioane de lei în cont. După închiderea spitalului aţi făcut un virament de 150 de milioane în contul Spitalului Orăşenesc. Pentru ce, dacă spitalul era închis?” s-a adresat Tîrniceru Veronicăi Zahariea, şef Serviciu financiar contabil din cadrul Primăriei Darabani. „Am în faţă extrasul de cont de la Trezoreria Darabani, în care soldul necheltuit este de 382,12 lei. Există o adresă din data de 22.08.2011 trimisă Primăriei Darabani de la Spitalul Orăşenesc prin care eram informaţi că existau la acea dată datorii către furnizori în valoare de 17689,74 lei, respectiv 16135,31 lei către E-on, 155,36 lei către Nova Apaserv, 722,47 lei la Romtelecom, iar 676,60 lei la Vodafone. Conducerea spitalului ne-a solicitat banii respectivi pentru a putea stinge aceste datorii ” a spus Zahariea. Ionel Nenişcă, preşedintele de şedinţă, a precizat că va avea loc o şedinţă aparte despre acest subiect. „S-a spus că au rămas 500 de milioane, despre banii care s-au luat pe fier vechi ş.a. vom discuta în baza documentelor existente, nu doar pe vorbe” a spus Nenişcă.

Lucian Irimia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc, a precizat că nu este vinovat de situaţia înregistrată în prezent la fost unitate spitalicească din localitate.
31 martie 2011 a fost ultima zi în care s-au prestat servicii medicale la Spitalul Orăşenesc Darabani. În luna aprilie am făcut raportările către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar la sfârşitul lunii s-a primit contravaloarea serviciilor medicale efectuate, bani din care s-au plătit furnizorii şi drepturile salariale ale angajaţilor spitalului. Poate din rea voinţă s-a spus că ne-au rămas 500 de milioane. Toate plăţile s-au efectuat prin Trezorerie, nu pot rămâne banii aşa în aer. Eu nu am umblat cu banii în pungă să achit aceste datorii. Suma datorată la E-on a reprezentat regularizarea plăţii energiei electrice la 6 luni, iar celelalte au fost abonamentele telefonice care eu am solicitat din martie să se închidă, dar s-a tot amânat acest lucru pentru că au existat promisiuni de redeschidere a Spitalului sau de înfiinţare a Centrului Multifuncţional de Sănătate şi s-a considerat că este mai greu ulterior să se redeschidă aceste servicii. Am pus foarte mult suflet pentru bolnavii din spital. Eu când am plecat de la spital toate lucrurile erau la locul lor, ele au mai fost mutate apoi de cei de la legea 416. Apa curgea în calorifere, nu am nici o vină că ulterior a îngheţat. Am dezamorsat pompele, am scos apa din centrală, am făcut tot ce a depins de mine. Oamenii vor să vadă acum sânge pe pereţi şi toată lumea aruncă cu pietre în mine, dar este nedrept ce mi se întâmplă” a declarat pentru Darabaneni.ro, Irimia.  

Citeşte pe aceeaşi temă:
112 Intalnire de gradul zero Arosoaie-Burlacu la Spital FOTO & VIDEO
  2:56 pm Vineri, 05 Octombrie, 2012

5 Comentarii la “Corneliu Arosoaie: „Toti cei care au vandalizat spitalul vor da socoteala””

 1. expertcontabil spune:

  Personal cred ca este vorba despre o cacealma. Discutiile acestea despre bani mi se par ridicole. Cei care fac asemenea comentarii, cum ca ar fi sau nu niste bani - 150 sau 500 milioane, care nu se regasesc in evidentele contabile, fie nu au nici cele mai elementare notiuni despre contabilitate fie sunt asmutiti de cei de la PDL ( si sustinuti din interior de dna Zaharia Veronica ) pentru a mai castiga ceva procente in batalia electorala. Totul se poate verifica foarte usor prin extrasele de cont, cati bani au intrat si cati au iesit. Doamna Zaharia putea lamuri aceste aspecte pe loc daca ar fi dorit.

 2. un alegator spune:

  Gata fratilor,nu mai merge!Campania asta electorala pe care o sa o faceti ar fi rusinos sa mearga pe aceeasi idee din iunie!-,,Noi suntem razbunatorii vostri,noi va vom salva de rai,etc.,etc.!"- NOI IDIOTII CARE MERGEM LA VOT VREM FAPTE,LASATI GARGARA,RAZBUNARILE SI DESCHIDETI SPITALUL LUMEA BOLNAVA NU MAI ARE CHEF DE MARLANIILE VOSTRE,DUPA CE DESCHIDETI SPITALUL CONCRET BAGATI LA PARNAIE PE CINE VRETI VOI DESI M-AS MIRA SA REUSITI,DAR ACUM...DOAR FAPTE ,VORBE MAI TARZIU!

 3. costel spune:

  Hai sa fim seriosi si sa o luam logic. Cand USL facea propaganda ca deschide spitalu ei stiau ca nu se mai poate deschide si stiau bine si starea lui. Acum incearca sa se spele pe maini arosoaie ca asai in politica.

 4. S. spune:

  Cum sa-ti zic, Costele, daca nu stii care-i treaba in toata chestia asta taci. si ceilalti la fel. Spitalul se poate deschide. si lucrul asta il stiu unele persoane chiar de dupa alegeri ;). dar ca sa-l deschizi nu bagi doar cheia in lacat, invarti, si gata. judecati si voi cu creierul. Ca Arosoaie nu poate deschide spitalul asta fara aprobare, si aia nu se face de azi pe maine.

 5. x Man spune:

  eu propun ca toti care au vandalizat darabaniu sa plateasca.Ce zice-ti domn primar?E bine?

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare