Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Proiect european de 2,5 mil. euro la Concesti. Asfaltare cu fanfara. Darabaniul se „molipseste”? GALERIE FOTO


Conceştenii sunt mândri nevoie mare deoarece au acum asfalt nou nouţ, canalizare, un Cămin Cultural modern şi after-school pentru învăţăceii din comuna lor. Toate acestea fac parte dintr-un program de dezvoltare rurală finanţat cu fonduri europene în valoare de 2.500.000 euro. Primarul Costel Nazare a anunţat că peste 10 zile se vor asfalta şi în Darabani 6 km de drum naţional.

Conducătorii auto care ajung acum în comuna Conceşti au un sentiment „straniu”: maşina lor nu mai este acoperită de un nor gros de praf deoarece s-au asfaltat 6,2 km de drum începând de la intersecţia cu DN 29 A şi până după Primărie, la bifurcaţia cu comuna Hudeşti. În cadrul acestui proiect finanţat cu fonduri nerambursabile mai sunt incluşi 5 km de canalizare, modernizarea Căminului Cultural şi construcţia unui after-school pentru elevii din comună. Proiectul a fost aprobat în 2009, iar lucrările care au demarat în octombrie 2012 sunt acum 90 % finalizate. Dărăbănenii se uită acum cu jind, peste deal, la vecinii lor din Conceşti.

Asfaltare întâmpinată cu fanfară, plăcinte, vin şi ţuică

În prima zi a săptămânii trecute, muncitorii de la Tehnic-Asist au început asfaltarea de la intersecţia cu DN 29A Hudeşti-Darabani. În momentul în care s-a ajuns cu covorul asfaltic la intrarea în comună, lucrătorii au fost întâmpinaţi cu aplauze de conceştenii care i-au servit pe muncitori cu plăcinte, vin şi ţuică. Costel Nazare a chemat Fanfara de la Suharău care a „acompaniat” procesul de asfaltare. „A fost ceva neprevăzut. A fost o petrecere frumoasă. Muncitorii turnau asfalt, iar fanfara cânta lângă ei. A ieşit grozav, nici dacă organizam dinainte o petrecere nu ar fi fost atât de reuşită” a declarat pentru Darabaneni.ro, Costel Nazare.

Conceştenii vorbesc acum doar la superlativ de primarul lor. Sâmbătă, 27 iulie a.c., la orele 23:00, s-a finalizat turnarea primului strat de asfalt în comună. În prezent, se pune în funcţiune o staţie de epurare şi se efectuează lucrări de drenaj şi aducerea la nivel a căminelor de apă şi canal, iar peste două săptămâni se va turna cel de-al doilea strat de asfalt. Primarul Nazare a anunţat că peste 10 zile va începe turnarea unui covor asfaltic şi în Darabani, de la Bajura până la Obor, fapt confirmat şi de viceprimarul oraşului Darabani, Relu Cricleviţ. (L.B.)

Vezi şi:
Con-c-esti doresti!

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
Te-ar mai putea interesa si:  ConceştiRelu CriclevitCostel Nazare
10:28 am Miercuri, 31 Iulie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare