Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

STAREA DE URGENȚĂ va fi prelungită. Măștile de protecție sunt acum OBLIGATORII

Majoritatea românilor mai stau în case cel puțin o lună de zile. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat luni prelungirea stării de urgenţă instituită pe 16 martie. Dacă până acum, purtarea măștii de protecția era o recomandare, acum protejarea căilor respiratorii devine obligatorie pentru botoșăneni.

Șeful statului va emite un nou decret săptămâna viitoare, pentru încă 30 de zile, până la mijlocul lunii mai. Starea de urgenţă este o măsură excepţională ce poate fi luată de către Preşedintele României, cu acordul Parlamentului, scrie Digi 24.

În contextul pandemiei de Covid-19 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a decis:

- în mijloacele de transport în comun din județul Botoșani, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice, șantiere, gări, autogări etc) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului este OBLIGATORIE. (măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare). Aceste mijloace de protecție sunt menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar nu prezintă simptome.


- administratorii și deținătorii locațiilor enumerate mai sus NU vor permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport și în spațiile enumerate, fără mijloacele de protecție menționate.
- administratorii și deținătorii spațiilor comerciale, a instituțiilor și a altor locații în care există aflux de cetățeni sunt obligați să monteze covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în aceste spații.

- s-au stabilit încă două spații de carantinare în județul Botoșani cu 180 de locuri.
- Se suspendă transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe perioada stării de urgență.

Aceste măsuri vin în completarea Planului de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de către populație în contextul prevenirii transmiterii virusului Covid-19 aprobat prin hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, pe timpul declarării stării de urgență, se arată într-un comunicat emis de Instituția Prefectului din județul Botoșani.
Te-ar mai putea interesa si:  covidstare de urgenta
10:06 pm Luni, 06 Aprilie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare