Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CAMPANIE UMANITARA „Din inimi de copii, pentru copii” VIDEOFundaţia Star of  Hope România şi educatoarea Grădiniţei nr. 4 din localitate, Camelia Cazacu, în parteneriat cu Primăria Darabani desfăşoară în perioada 15 mai-15 iunie acţiunea caritabilă „Din inimi de copii, pentru copii”, publicaţia noastră fiind partenerul media al acestui eveniment. Scopul campaniei este acela de a sensibiliza comunitatea dărăbăneană cu privire la copiii cu nevoi speciale. Acţiunea, care se va desfăşura în grădiniţele, şcolile din Darabani şi localităţile limitrofe, va consta în vizionarea unui filmuleţ (video jos) realizat cu un copil cu dizabilităţi. Instituţiile partenere, printre care şi Clubul Copiilor Darabani, vor derula acest film, iar prin achiziţionarea unui bilet în valoare de 5 lei, fiecare persoană poate contribui la recuperarea copiilor cu dizabilităţi. Acţiunea umanitară iniţiată în uvertura zilei internaţionale a copiilor, 1 Iunie, cuprinde şi amplasarea de urne în diferite locaţii din Dorohoi şi Darabani.

Fiecare copil merită o şansă, şi în special copiii cu nevoi speciale. Împreună putem să le întindem o mână de ajutor, pentru ca viaţa lor să fie mai frumoasă, deoarece copiii au drepturi egale la joacă şi educaţie” a spus Aurora Vatamaniuc, manager general al Fundaţiei Star of Hope România. Fondurile obţinute vor fi direcţionate pentru susţinerea activităţilor de recuperare a copiilor cu nevoi speciale (sindrom Down, autism, paralizie cerebrală) de la Centrul „Steaua Speranţei” din Dorohoi. Acest centru oferă sprijin şi consiliere pentru 25 de copii cu dizabilităţi şi familiile lor.Serviciile oferite în cadrul unităţii dorohoiene sunt:
 • Terapii specifice recuperatorii şi de reabilitare pentru copiii care au nevoi speciale şi pregătirea lor pentru integrarea în grădiniţe şi şcoli
 • Terapie ocupaţională pentru tinerii cu nevoi speciale
 • Consilierea părinţilor-individuală şi de grup în vederea depăşirii situaţiilor de criză şi acceptării pentru a se putea implica activ în procesul dezvoltării şi integrării copilului cu dizabilităţi.
 • Socializarea copiilor prin diferite activităţi recreative în cadrul comunităţii
 • Grup suport pentru mame şi taţi care au copii cu nevoi speciale
 • Dezvoltarea Asociaţiei „Mereu împreună 2008”, din care fac parte părinţii care au copii cu nevoi speciale
Cunoaştem experienţa în domeniu a d-nei Camelia Cazacu şi îi acordăm credit total în organizarea acestei acţiuni caritabile la nivelul zonei oraşului Darabani” a declarat pentru Darabaneni.ro Camelia Topală, asistent social în cadrul Fundaţiei Star of Hope. „Am pus foarte mult suflet în pregătirea acestei acţiuni umanitare, deoarece sunt şi eu mamă şi bunică, şi am un copil cu sindrom Down în grupa mea de la Grădiniţă. M-am gândit ca această campanie să se deruleze timp de o lună de zile în speranţa că se vor implica mai multe persoane, decât dacă ar fi participat la un singur spectacol”, ne-a mărturisit Camelia Cazacu.   
VIDEO


4:55 pm Miercuri, 16 Mai, 2012

1 Comentarii la “CAMPANIE UMANITARA „Din inimi de copii, pentru copii” VIDEO”

 1. mihaela.a. spune:

  sa intindem o mana de ajutor tuturor copiilor bolnavi de boli incurabile .sa dam speranta acelor persoane cu aceste nevoi .sa facem bine in viata ca dumnezeu ne va rasplati mai mult.felicitari d-na camelia. un om cu suflet mare .meritati mult mai mult de la viata. succes.mihaela.a.

 2. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare