Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII…mai presus de Ponta sau de Şova este comunitatea pe care trebuie s-o slujiţi!

Evenimentele recente de pe scena politică ne dezvăluie o realitate crudă, care am sperat noi, se va mai cosmetiza sub măiestria talentatului DNA. Era o zi de 22 mai a anului 2014, când poate cel mai obraznic tânăr din politica actuală poposea la Darabani. Venea în calitate de ministru al marilor proiecte, și făcea „mișto” în fața unei săli pline cu oameni sleiți de muncă, cu fețele scorojite, resemnați cu propria sărăcie, după spusele lui avea senzația că lumea când se uită la el vede un covor asfaltic. Multe lume bună, și pesedistă în simțire la manifestare, care mai de care mai dichisit și mai dornic să se atingă de sacoul puștanului. Nu mai conta cine erai și ce rang aveai în partid, important era să dai primul, sau printre primii mâna cu trimisul voievodului Victor Ponta. Efectele vizitei au fost nule. Acesta este și unul din motivele pentru care, acum, când mă uit la Dan Șova, nu văd asfalt, ci un drum de pământ cu adânci urme de tractor, pietre și praf, exact cum arată drumul național Rădăuți Prut-Manoleasa.

La jumătate de an după ce a călcat pe pământ dărăbănean, a ieșit la iveală faptul că Dan Șova și-a construit cariera de avocat și implicit pe cea de om politic, pe contracte oneroase cu statul. Se aproximează că în total, ar fi primit de la mai multe companii de stat 27 milioane lei, pentru mimarea unor prestații avocățești. Multe dintre aceste compani astăzi concediază mii de angajați, cele mai multe fiind în pragul falimentului. Mai mult, în afacerile sale de extorcare a banilor l-a atras și pe Victor Ponta, premierul care, după ce a scăpat de cercetarea penală, ne explică cum suntem cu toții egali în fața legii. Cu ipocrizie, minciună și sfidarea oricăror reguli de buns simț, Victor Ponta ne spune de ce trebuie să rămână el în funcție, pentru că a redus TVA-ul. O măsură populistă, cu efecte pe termen redus și care maschează lipsa capacității Guvernului de a face investiții.

Dragi pesedici, care îi apărați pe cei doi obraznici, întrebați-i pe dărăbăneni ce preferă: un leu mai puțin la kilogramul de cârnați sau să circule pe asfalt și să aibă apă curentă în Teioasa și Cornești? Ce preferă tații, să dea 20 de bani mai puțin pe halba de bere sau să aibă o bază sportivă modernă, unde copii lor să practice diferite sporturi? Oare ce ar fi ales dărăbănenii: să plătească cu 50 de bani mai puțin pe kilogramul de orez sau să aibă câteva sute de locuri de muncă? Stimați politicieni locali, mai tineri sau mai puțin tineri, mai mult sau mai puțin dedicați slujirii celor două minți sfidătoare de impertinente. În timp ce veți încerca să demonstrați că nu am dreptate, și că sunt subiectiv, Moldova rămâne regiunea cea mai ignorată de partidul de la guvernare, căruia, de altfel, îi sunteți devotați până la umilință. Nimic din ce au promis șefii voștri nu s-a realizat în zonă, iar pentru asta aveți și voi o responsabilitate cel puțin morală.

La anul, pe vremea asta, vă veți bate joc din nou de oameni, oferindu-le bere fără a le pune la dispoziție și locuri pentru eliminarea ei în natură. O să aruncați cu mici în stânga și în dreapta și o să urcați pe scenă alături de artiști, cărora o să le oferiți ostentativ bani în fața unei mulțimi sărăcite. Veți căra cu maşinile oameni în vârstă la secțiile de votare, însă nu veți avea niciodată curajul să priviți în ochii unui tânăr și să-i cereți votul, pentru că lor nu le oferiți nimic. Ei au înțeles asta și v-au taxat pe 16 noiembrie, și vă vor mai taxa până când veți înțelege că mai presus de Ponta sau de Șova este comunitatea pe care trebuie s-o slujiți!(A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  DarabaniVictor PontaCornestiPSDTeioasaDan Sova
3:27 pm Joi, 11 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare