Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Unde vă este strategia pentru tineret?


Doamnelor și domnilor parlamentari ai puterii, din Botoșani și de aievea, asta vă este strategia pentru tineret, acesta vă este patriotismul, aceasta vă este bunăstarea promisă poporului?

Pentru a nu mai trăi în cercurile voastre închise, simt nevoia să vă aduc puțin cu picioarele pe pământ. Acum a trecut vara, ați încheiat turneele pe la sărbătorile comunale, sătui de mici și aplauze.  Ar trebui să aveți şi timp să vedeți ce se mai întâmplă în țară. Nu de alta, dar o să credeți că prin ceea ce ați făcut în ultimul timp, chiar s-a ajuns să se trăiască bine. De data aceasta o să las metaforele și mesajele subliminale deoparte, voi vorbi pe înțelesul pregătirii voastre. Nu de alta, dar vreau să fiu sigur că mesajul va fi perceput așa dur cum este în realitate.

Ați minți și continuați să mințiți mai departe! Ați reușit performanța să vă bateți joc de oamenii cu venituri mici. Iar în această categorie intră și tinerii care au avut performanțe academice și au ajuns să lucreze în cercetare. Sunt subiectiv, recunosc, dar nu este foarte confortabil, ca după 4 de doctorat (MUNCIT nu PLAGIAT), să ajungi să ai un salariu de 1200 de lei. Adică mai puțin decât un referent cultural de la o primărie de comună (care câștigă și 2400 de lei pe lună), decât o educatoare de grădiniță (cu toată aprecierea pentru această meserie) sau cam cât câștigă un chelner într-un restaurant bun dintr-un oraș mare. Acești oameni au și ei dreptul la salarii decente, doar că dezechilibrele sunt foarte mari.

Ați vorbit în alegeri, și după, despre strategia voastră pentru tineret, despre integrarea acestora pe piața muncii. Să știți că acest lucru nu înseamnă doar antreprenori, fabrici sau muncitori. O strategie pentru tineret ar trebui să cuprindă soluții și pentru ținerea în țară a celor care doresc să facă performanță în mediul academic sau în cercetare. Ați promis unele creșterii salariale, la pachet cu reforme ale sistemului fiscal. După ce ați introdus tulburare în sistemul asigurărilor sociale, în urma presiunilor publice, prima măsură la care ați renunțat a fost creșterea salariului minim. Știu că ați ajuns la fundul sacului, dar ce facem cu tinerii? Credeți că veți păstra creierele în țară plătindu-i cu 1200 de lei? Vi se pare acest lucru echitabil? Aceste salarii mizere nu doar că nu țin tinerii capabili în țară, ci îi alungă de-a dreptul.Nu toți tinerii pot sau își doresc să fie angajați în sectorul industrial sau al serviciilor. Unii vor să devină matematicieni, fizicieni, chimiști, istorici sau lingviști. Din păcate, primii lor pași în cercetare sunt mai curând o luptă pentru supraviețuire decât pentru cunoaștere. Plătiți la limita umilinței, aceștia nu sunt cuprinși în nici o strategie. Despre ei nu se vorbește deloc în spațiul public, lor nu li se oferă normă de hrană, nici bani de chirie și nici pentru uniformă. Nu li se dă nici măcar un calculator. Ceea ce ați făcut în ultimele luni, adică subfinanțarea cercetării, legea salarizării și revoluția fiscală nu-i vor face pe tineri să rămână în țară. Vor pleca, iar asta doar datorită strategiei voastre pentru tineret. De cum ați ajuns la guvernare, v-au preocupat în primul rând pușcăriile și modul în care să vă fidelizați administrația locală. Ați crescut salariile funcționarilor și vreți să dezincriminați fapte penale specifice acestui sector. Tinerii la coadă. Asta știți să faceți cei mai bine. Pe unii îi țineți la coadă la mici și bere, pe alții la coadă la o viață mai bună. (Alexandru D. AIOANEI)

PS: Revin din nou la problema patriotismului fals și ipocrit. Domnilor parlamentari, patrioți sunt tinerii care rămân în țară, să facă performanță pe venituri sub 2000 de lei. Acesta este sacrificiu adevărat pentru patrie. Voi vă iubți țara doar pentru că știți și puteți să o „mulgeți” cât mai bine, crescându-vă salariile când aveți voi chef, și asta după ce ați ocolit orice școală serioasă, în primul rând cea a bunului simț.


11:29 am Sambata, 11 Noiembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare