Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Unde vă este strategia pentru tineret?

Pentru a nu mai trăi în cercurile voastre închise, simt nevoia să vă aduc puțin cu picioarele pe pământ. Acum a trecut vara, ați încheiat turneele pe la sărbătorile comunale, sătui de mici și aplauze. Ar trebui să aveți şi timp să vedeți ce se mai întâmplă în țară. Nu de alta, dar o să credeți că prin ceea ce ați făcut în ultimul timp, chiar s-a ajuns să se trăiască bine. De data aceasta o să las metaforele și mesajele subliminale deoparte, voi vorbi pe înțelesul pregătirii voastre. Nu de alta, dar vreau să fiu sigur că mesajul va fi perceput așa dur cum este în realitate.
Ați minți și continuați să mințiți mai departe! Ați reușit performanța să vă bateți joc de oamenii cu venituri mici. Iar în această categorie intră și tinerii care au avut performanțe academice și au ajuns să lucreze în cercetare. Sunt subiectiv, recunosc, dar nu este foarte confortabil, ca după 4 de doctorat (MUNCIT nu PLAGIAT), să ajungi să ai un salariu de 1200 de lei. Adică mai puțin decât un referent cultural de la o primărie de comună (care câștigă și 2400 de lei pe lună), decât o educatoare de grădiniță (cu toată aprecierea pentru această meserie) sau cam cât câștigă un chelner într-un restaurant bun dintr-un oraș mare. Acești oameni au și ei dreptul la salarii decente, doar că dezechilibrele sunt foarte mari.
Ați vorbit în alegeri, și după, despre strategia voastră pentru tineret, despre integrarea acestora pe piața muncii. Să știți că acest lucru nu înseamnă doar antreprenori, fabrici sau muncitori. O strategie pentru tineret ar trebui să cuprindă soluții și pentru ținerea în țară a celor care doresc să facă performanță în mediul academic sau în cercetare. Ați promis unele creșterii salariale, la pachet cu reforme ale sistemului fiscal. După ce ați introdus tulburare în sistemul asigurărilor sociale, în urma presiunilor publice, prima măsură la care ați renunțat a fost creșterea salariului minim. Știu că ați ajuns la fundul sacului, dar ce facem cu tinerii? Credeți că veți păstra creierele în țară plătindu-i cu 1200 de lei? Vi se pare acest lucru echitabil? Aceste salarii mizere nu doar că nu țin tinerii capabili în țară, ci îi alungă de-a dreptul.
Nu toți tinerii pot sau își doresc să fie angajați în sectorul industrial sau al serviciilor. Unii vor să devină matematicieni, fizicieni, chimiști, istorici sau lingviști. Din păcate, primii lor pași în cercetare sunt mai curând o luptă pentru supraviețuire decât pentru cunoaștere. Plătiți la limita umilinței, aceștia nu sunt cuprinși în nici o strategie. Despre ei nu se vorbește deloc în spațiul public, lor nu li se oferă normă de hrană, nici bani de chirie și nici pentru uniformă. Nu li se dă nici măcar un calculator. Ceea ce ați făcut în ultimele luni, adică subfinanțarea cercetării, legea salarizării și revoluția fiscală nu-i vor face pe tineri să rămână în țară. Vor pleca, iar asta doar datorită strategiei voastre pentru tineret. De cum ați ajuns la guvernare, v-au preocupat în primul rând pușcăriile și modul în care să vă fidelizați administrația locală. Ați crescut salariile funcționarilor și vreți să dezincriminați fapte penale specifice acestui sector. Tinerii la coadă. Asta știți să faceți cei mai bine. Pe unii îi țineți la coadă la mici și bere, pe alții la coadă la o viață mai bună. (Alexandru D. AIOANEI)
PS: Revin din nou la problema patriotismului fals și ipocrit. Domnilor parlamentari, patrioți sunt tinerii care rămân în țară, să facă performanță pe venituri sub 2000 de lei. Acesta este sacrificiu adevărat pentru patrie. Voi vă iubți țara doar pentru că știți și puteți să o „mulgeți” cât mai bine, crescându-vă salariile când aveți voi chef, și asta după ce ați ocolit orice școală serioasă, în primul rând cea a bunului simț.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”