Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Un nou început de an şcolar, o nouă bătaie de cap pentru autorităţi

La fel ca în ultimii ani, de data aceasta 14 septembrie va găsi multe școli fără autorizație sanitară de funcționare. Care sunt cauzele? Dacă ne uităm la scandalul din această vară din învățământul dărăbănean putem găsi ușor explicații. Primarii, inspectorii și unii directori sunt mai preocupați de împărțirea posturilor, aranjarea rudelor pe la catedre călduțe în sate unde nu le deranjează nimeni, creșterea influenței peste alte unități școlare, distribuirea fondurilor și culegerea roadelor electorale. Nu mai are nimeni timp să se gândească la copii care au dreptul legitim, de a nu călca prin zăpadă iarna când merg din sala de clasă spre toaletă. În loc să facă demonstrații de infatuare și de intelectualism ieftin, unele cadre didactice cu funcții de conducere mai bine ar depune eforturi pentru ca școlile pe care le conduc să fie racordate la rețele de apă, să aibă toalete în incinta clădirilor și sistem de încălzire care să înlocuiască sobele. Un învățământ modern nu presupune ca femeia de serviciu să crape lemne dimineața la -20 grade C.

Ziua de 14 septembrie îi găsește pe cei din Administrația Publică Locală cu datorii, atât morale cât și financiare față de performanțele elevilor dărăbăneni. În primul rând, nici astăzi sportiva Bianca Andronache nu a primit pentru performanţele sale banii votaţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local. O fi birocrația o scuză, dar totuși nu poți lăsa un copil să aștepte ceea ce i se cuvine de drept. Cât despre datoria morală, preocupați mai mult cu dorințele de expansiune ale unor „pedagogi de școală nouă”, primarul și consilierii au uitat de performanța elevei Raluca Munteanu care a obținut prima medie de 10 de la Bacalaureat din județ. Aici nu e vorba de bani, ci de faptul că performanța și excelența nu se stimulează prin ignoranță (A.D.A.).
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”