Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII A refuza să te implici, sub diferite forme, în viaţa comunităţii tale înseamnă că tu însuţi contribui la menţinerea ei în întuneric

Campania electorală a început mult mai repede decât ar fi fost normal, dar acest lucru nu este valabil doar la Darabani. În mai multe orașe, candidații, fie că au avut deja un mandant, fie că nu, au pornit în cursa pentru voturi.

Cei care își doresc să ocupe fotoliul de edil au un electorat țintă, față de care își adaptează discursurile, acțiunile, promisiunile. Evident, într-o zonă defavorizată, unde șomajul are valorile cele mai ridicate din țară, cum este Darabani, oamenii sunt prizonierii unei resemnări care ușurează drumul spre victorie celor cu un discurs populist. În aceste zone, campaniile electorale se desfășoară în jurul grătarelor cu mici și a paharelor de vin (care uneori au efecte dramatice). Dialogul se desfășoară într-un singur sens, candidatul le vorbește votanților care îl ascultă atenți și inofensivi. Aceste campanii au intrat într-un fel de rutină, toți dau sarmale sau mici, toți promit, toți organizează spectacole, dar nimeni nu face nimic. Acest mod de a te raporta la comunitatea în slujba căreia vrei să ajungi a îngropat orașul și zona în ultimii 25 de ani, indiferent de culoarea politică a aleşilor. Însă dreptul la vot îl au și alte categorii de persoane, care se poziționează diferit față de ceea ce înseamnă competiție electorală, discurs politic sau practici publice. Există și oameni care pot sancționa derapajele unor politicieni locali încremeniți în practici și mentalități alterate. O anumită categorie a electoratului, şi anume cei indecişi, poate face diferența, iar în ultima perioadă a arătat că poate sancționa prin vot, derapajele mai micilor sau mai marilor brigadieri.Tinerii vor altceva și așteaptă altceva de la cei care se înfruntă pentru fotoliul de primar. Nu vor să mai fie asimilați uriașei categorii a asistaților social, blestemați de sărăcie și umiliți cu fiecare mic și cu fiecare bere primită gratis. Tinerii își doresc un dialog real cu politicienii, în urma căruia să fie identificate soluții benefice atât pentru ei cât și pentru comunitate. Este responsabilitatea lor majoră de a contribui la schimbarea mentalităților. Ei trebuie să arate că au dreptul la vot și că îl vor folosi cu prisosință, așa cum au mai făcut-o, în defavoarea celor care îi ignoră, care îi umilesc. Tinerii au obligația să se implice în campania electorală și în viața comunității în general, în sensul de a le cere politicienilor să-și îndrepte atenția și asupra nevoilor lor. Au dreptul de a cere soluții reale pentru dezvoltarea localității, pentru crearea de locuri de muncă, au dreptul la o viziune mai deschisă din partea edililor, la mai puțin populism și demagogie. A refuza să te implici, sub diferite forme, în viața comunității tale înseamnă că tu însuți contribui la menținerea ei în întuneric. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  tineri darabanenialegeri localealegeri locale 2016
5:13 pm Vineri, 22 Aprilie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare