Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Primarul si consilierii locali cu averile la vedereCu ceva timp în urmă scriam despre cât de sec se afișa site-ul Primăriei Darabani. Atunci lipseau informații generale, iar activitatea autorităților locale nu se reflecta în nici un mod. Astăzi lucrurile s-au mai schimbat, trebuie să recunoaștem. Chiar dacă mai sunt multe goluri de completat situația este mult mai bună decât acum câteva luni. Acum putem găsi informații despre activitatea Primăriei, a Consiliului Local, ne putem informa asupra Hotărârilor CL din „Comuna Darabani”, aşa cum afişează portalul primăriei. Un site actualizat periodic și bogat informațional nu este doar un element de normalitate ci și o intrare în legalitate.Unul dintre elementele de noutate de pe actualul site este publicarea declarațiilor de avere ale primarului și consilierilor locali. Pentru prima dată dărăbănenii au posibilitatea să urmărească, într-un mod transparent evoluția veniturilor celor care trebuie să le apere interesele. Cuprinsul declarațiilor de avere sau de interes nu prezintă lucruri spectaculoase, poate unele erau chiar cunoscute deja. Foarte puțini dintre consilieri au declarat că fac parte din structuri, organizații, fundații sau instituții, altele decât cele în care își duc activitatea de bază sau sunt acționari ori asociați la companii naționale sau instituții de credit. Cei mai mulți dintre ei sunt membri în structurile de conducere locale ale partidelor politice, în organizații profesionale sau sindicale. Poate că există o anumită contradicție în a fi și director și sindicalist, dar aceasta este altceva.Declarațiile de avere trădează modul cum este structurată societatea românească astăzi în funcție de venituri. Consilierii cu veniturile cele mai reduse sunt cei care activează în educație, la polul opus situându-se, cei cu profesii liberale sau oamenii de afaceri. Chiar dacă nu apar lucruri spectaculoase, se impun câteva constatări. Doar un consilier a completat rubrica bijuterii, obiecte de artă, metale prețioase. Se pare că ceilalți aleși locali nu pun preț pe așa ceva. Mai toți consilierii, există ce-i drept și unele excepții, au trecut alocația copiilor la rubrica venituri din salarii și nu la venituri din alte surse, cum ar fi fost normal. Unul dintre consilieri, după ce a declarat că este administrator la o firmă și a umplut rubrica cu autoturismele, tractoarele și autocamioanele pe care le deține, nu a trecut nici un venit de pe urma acestora, iar la alții nu se regăsesc venituri din activități pe care toată lumea știe că le practică mai mult sau mai puțin voalat. Poate unii consilieri vor clarifica la un moment dat de ce au venituri mai mici din indemnizațiile de consilier, decât alții. Cât despre veniturile primarului din salarii nu am înțeles dacă sunt pe un an sau pe jumătate de an.

Cum vor evolua veniturile aleșilor locali în următorii ani vom vedea, important este că, dincolo de birocrație și de o hârtie (apropo, pe care unii nici nu au semnat-o), toți să ia aminte în cel mai serios mod la ultima propoziție „Prezenta declarație (n.r.-declarația de avere) constituie act public și răspund potrivit legii penale pentru  inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menționate”. (A.D.A.)


Te-ar mai putea interesa si:  Consiliul Local DarabaniCL Darabani
12:10 pm , 20 Iulie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare