Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Politicienii isi schimba blana, dar naravul ba

Este deja al doilea an când românii trăiesc o vară agitată din punct de vedere politic. Dacă anul trecut toată lumea a fost prinsă în epopeea demiterii președintelui (care luptau pentru, care împotrivă, care mai înviau sau radiau de pe liste niște morți), anul acesta eșicherul politic este monopolizat de pregătirea luptei pentru alegerile prezidențiale.

S-au făcut și s-au desfăcut alianțe, au dispărut partide și au apărut altele, se retrag candidaturi și au fost depuse altele noi. Spectacolul este complet, cu atitudini josnice și atacuri murdare la persoană, cu populisme și băsisme. Noile alegeri prezidențiale au adus și un nou partid de dreapta. Mai multe formațiuni politice, dintre care PNL și PDL cele mai importante, s-au convins în sfârșit că nu poți face față socialismului învolburat, agresiv (caracterizat mereu printr-o disciplină de clasă de invidiat) decât cu un partid puternic, cu o identitate clară și un discurs diferit de cel până acum. Faptul că a avut loc această unificare nu trebuie să ne mire, ci doar modul în care s-a realizat. Două partide ai căror membri până acum ceva timp se acuzau de cele mai josnice practici politice, care mușcau unii din alții pe la televiziuni, au descoperit brusc că au aceleași afinități doctrinare și aceleași idei care îi pot uni în lupta cu socialiștii (democrați nu mai sunt de mult, sau nici nu au fost vreodată).

Atâta pot, atâta ştiu

Ușurința cu care membrii celor două partide au acceptat această fuziune, spune multe despre cât de atașați erau ei de identitatea partidelor, de principiile promovate de acesta, de doctrină, de viziunea fiecăruia despre România. Este drept că PNL-ul a ieșit cel mai bine din această contopire, poate și pentru că la ora actuală Iohannis este unul dintre puținii oameni care îi poate facă față lui Victor Ponta. Lipsa de rațiune a politicienilor noștri s-a văzut și în reacțiile adversarilor politici față de această unificare a dreptei, cum spun ei. Cu toții au adus acuze, au comentat tendențios, au jignit nimeni fără a avea un punct de vedere lucid. Atâta pot, atâta știu. Sunt convins că în următoarele luni vor apărea în media mult mai multe scandaluri, va fi răscolit trecutul fiecărui personaj implicat mai puternic în lupta prezidențială, vor ieși la iveală noi filmări, noi stenograme.Lupta pentru Cotroceni va fi una dusă în nămol, cu lovituri sub centură, nicidecum pe proiecte de guvernare. Politicienii noștri încă nu sunt capabili să formuleze argumente, știu doar să ridice ochii în tavan şi să spună că „vom face”. Stihiile naturii au umbrit puțin lupta politică, Victor Ponta (la fel cum făceau și înaintașii săi în anii ′50) și-a lansat candidatura pe cod roșu de inundații. De ce? Empatici la suferința aproapelui, românii deschide televizorul mai des și se uită mai mult în această perioadă. Interesantă și josnică mișcare. Să vedem cum îl v-a ajuta. După o vară fierbinte ne așteaptă o toamnă și mai fierbinte politic. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  PDLVictor PontaPNLpoliticieniCotroceni
12:40 pm Joi, 31 Iulie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare