Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Pentru unii, lupta pentru Consiliul Local echivalează cu supravieţuirea

Mai sunt două luni până la alegerile locale, iar aproape toate localitățile au intrat în febra electorală. În unele zone, multe proiecte au fost date peste cap de munca asiduă a DNA-ului, acea sperietoare care, după cum spun toți parlamentarii penali, sapă la temelia democrației românești. Deocamdată, subordonații lui Kovesi au ocolit nordul Moldovei, rezumându-se la a-i întreba „de sănătate” doar pe mai marii județului. Dacă stăm bine să ne gândim, cum nu s-a investit nici un leu în localitățile de pe malul Prutului, nici nu a fost de unde fura. Poate fi și asta o explicație, deși, să nu ne mirăm dacă în viitorul apropriat, vom avea tot mai multe cazuri „Hârlău”, unde, alături de primar, au intrat în vizorul anchetatorilor mai mulți șefi de instituții din localitate. Nu putem să nu constatăm faptul că, procurorilor anticorupție a început să le placă să aresteze primari pe care toată lumea îi considera invincibili, și a căror debarcare din scaun părea imposibilă prin mijloace convenționale.

Dar să revenim la meleagurile noastre, să lăsăm primarii și să ne îndreptăm atenția către cei plătiți doar pentru a ridica mâna din când în când, și doar atunci când mai dau pe la ședințe. De la o vreme se constată o aglomerare a traficului în oraș. Un număr nu prea mare de mașini sunt mereu în mișcare, bat drumurile între diferite adrese. Această circulație se va domoli după 5 iulie, dar deocamdată e în toi. Acum se fac listele cu candidații pentru Consiliul Local, iar cei interesați sunt prinși într-o mișcare dezordonată. Umblă dintr-o parte în alta jurând fidelitate, promițând voturi, plini de căință acolo unde este cazul, poate, poate urcă o poziție pe lista celor fericiți. Pe unii de pe listă îi aleg candidații la fotoliul de primar, unii le sunt impuși, alții urcă în clasament prin șantaj, ceilalți aduc bani pentru campanie. O serie întreagă de jocuri de culise se petrec acum prin târg, fără ca cei mai mulți dintre noi să ne dăm seama. Doar traficul aglomerat și viteza cu care circulă aceleași mașini de dimineața până seara ne fac să ne gândim că ceva se întâmplă.Miza este foarte mare, unii știu că odată ajunși consilieri, își pot păstra, sau reocupa postul de director pe care l-au mai avut, recent sau cu ani în urmă. AlțiI văd în această funcție cel mai bun mijloc de protejare a afacerilor. Cu toții sunt într-o competiție acerbă. Dacă primele 3-4 locuri sunt ocupate în general de oameni cu resurse, bătălia se dă pentru mijlocul listei. De obicei acolo ajung oamenii care dimineața pleacă de acasă liberali și până seara devin socialiști, sau invers, depinde cu cine se întâlnește pe drum. Oricum, dragi alegători, să nu cumva să credeți că în aceste negocieri pentru posturile de consilieri discută cineva despre oraș, despre investiții, despre infrastructură, despre proiecte europene. Nu mai vorbim despre faptul că numărul de locuitori al orașului a scăzut simțitor, ceea ce ar trebui în consecință să ducă și la reducerea numărului de consilieri. Din acest motiv, sper să trăiesc momentul în care DNA-aul va învălui aceste grupuri precum un rechin bancurile cu pești, iar când va deschide gura să apuce, printre dinți să se scurgă doar apa. (Alexandru D. AIOANEI)
 Te-ar mai putea interesa si:  alegeriConsiliul LocalDNAalegeri locale
10:38 am , 03 Aprilie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare