Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Până când o să mai faceţi experimente pe copii?

Uite că timpul a trecut, amenda de la CEDO pentru condițiile din penitenciare nu a mai apărut, dar nici școlilele și grădinițele promise. O să întrebați de ce pun alături mereu aceste două situații, aparent diferite. Pentru că o iarnă întreagă au umblat pe la televiziuni și au făcut spume la gură, în efortul de a ne convinge să le acceptăm manevra de scoatere a corupților din pușcărie. Înianuarie-februarie nu era timp pentru a discuta despre manuale, despre auxiliare, reformarea inspectoratelor, etc. Acum, în august-septembrie a fost timp pentru toate. La începutul anului, doamna Huncă și colegii ei erau mai preocupați să susțină politica procorupție a partidului, fiind în stare de orice pentru a convinge populația că hoții trebuie să iasă din pușcărie. Am crezut că în vară o vom vedea pe fosta inspectoare strigând în gura mare că elevii au nevoie de manuale, că ea ca dascăl nu poate să-și trădeze profesia, că votează împotriva creșterii salariilor parlamentarilor până nu vor crește și cele ale profesorilor. Dar nu a fost așa. Majorările salariale în educație au fost amânate, copii de gimnaziu primesc un fel de compendiu cu de toate, iar unele școli din județ arată mai rău decât orice penitenciar. Vezi de exemplu cazul școlii de la Codreni.
Domnule deputat Costel Lupașcu, aveți legături strânse cu Darabaniul și proveniți dintr-o familie de profesori. Aveți curajul să veniți la Darabani și să le explicați alegătorilor dumneavoastră de ce, împreună cu ceilalți parlamentari PSD de Botoșani, ați fost mai preocupat de pușcării decât de școli? Sunteți în stare să aveți un moment de sinceritate și să explicați, de ce au fost bani pentru parlamentari și primari, dar nu și pentru profesori? La întrebarea asta, până și dascălii care vă dau like-uri și vă distribuie postările pe facebook au nevoie de un răspuns. Aveți coloană vertebrală, ca în mijlocul alegătorilor, să vă cereți iertare pentru că ați respins creșterea alocațiilor pentru copii? Sunteți în stare să aveți un moment de sinceritate și să ne spuneți până când o să mai faceți experimente pe elevi? Chiar atât de mult capital electoral câștigați dacă puneți în toate posturile din educație oameni pe care îi recomandă doar slugărnicia față de partid? Vă place situația aceasta în care elevii nu au manuale la 15 septembrie? Dumneavoastră v-ați trimite copilul la o școală precum cea de la Codreni? Când vă gândiți la profesionalismul și dăruirea părinților dumneavoastră la catedră, chiar nu vă vine să-i cereți demisia ministrului Pop?
Parlamentarii botoșăneni au renunțat de mult să apere interesele alegătorilor care i-au trimis la București. În loc să fie mesagerii nevoilor populației în fața guvernului și a parlamentului, ei sunt mesagerul partidului în fața populației. Deputații și senatorii PSD – de opoziție nu vorbim, că nu există – nu au ratat nici o sărbătoare comunală. S-au afișat cu opulență și nesimțire pe toate scenele satelor, în toate spectacolele date de primari pentru a le face lor imagine. Cine să se ocupe de școală, copiii, manuale sau profesori, dacă ei, deputații și senatorii trebuiau să meargă la petrecerile câmpenești? Acești mari oameni ai statului au avut programul foarte încărcat, fiind căutați în lunile de vară, mai ceva ca lăutarii pentru nunți. Dincolo de ironie, situația este tristă și revoltătoare. Un ministru slab pregătit, infatuat, nesimțit, prost educat, ajutat de un partid construit pe relații de timp mafiot, își bate joc de copiii noștri. Oare chiar nu avem puterea să-i oprim din aceste experimente sinucigașe? (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”