Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Până când o să mai faceţi experimente pe copii?

În iarnă, în mijlocul protestelor privind celebra Ordonanță 13, parlamentarii PSD, indiferent de ce îi întrebai, îți răspundeau că partidul lor va face câteva mii de școli și grădinițe. Era ideea centrală a oricărei discuții, aproape că nici nu merita să mai vorbești despre asta. Tânăra generație avea viitorul asigurat. Dacă a spus doamna Federovici că așa va fi, atunci discuția era încheiată, se putea trece la alte teme mai stringente, problema educației, a copiilor era ca și rezolvată.

Uite că timpul a trecut, amenda de la CEDO pentru condițiile din penitenciare nu a mai apărut, dar nici școlilele și grădinițele promise. O să întrebați de ce pun alături mereu aceste două situații, aparent diferite. Pentru că o iarnă întreagă au umblat pe la televiziuni și au făcut spume la gură, în efortul de a ne convinge să le acceptăm manevra de scoatere a corupților din pușcărie. Înianuarie-februarie nu era timp pentru a discuta despre manuale, despre auxiliare, reformarea inspectoratelor, etc. Acum, în august-septembrie a fost timp pentru toate. La începutul anului, doamna Huncă și colegii ei erau mai preocupați să susțină politica procorupție a partidului, fiind în stare de orice pentru a convinge populația că hoții trebuie să iasă din pușcărie. Am crezut că în vară o vom vedea pe fosta inspectoare strigând în gura mare că elevii au nevoie de manuale, că ea ca dascăl nu poate să-și trădeze profesia, că votează împotriva creșterii salariilor parlamentarilor până nu vor crește și cele ale profesorilor. Dar nu a fost așa. Majorările salariale în educație au fost amânate, copii de gimnaziu primesc un fel de compendiu cu de toate, iar unele școli din județ arată mai rău decât orice penitenciar. Vezi de exemplu cazul școlii de la Codreni. 

Domnule deputat Costel Lupașcu, aveți legături strânse cu Darabaniul și proveniți dintr-o familie de profesori. Aveți curajul să veniți la Darabani și să le explicați alegătorilor dumneavoastră de ce, împreună cu ceilalți parlamentari PSD de Botoșani, ați fost mai preocupat de pușcării decât de școli? Sunteți în stare să aveți un moment de sinceritate și să explicați, de ce au fost bani pentru parlamentari și primari, dar nu și pentru profesori? La întrebarea asta, până și dascălii care vă dau like-uri și vă distribuie postările pe facebook au nevoie de un răspuns. Aveți coloană vertebrală, ca în mijlocul alegătorilor, să vă cereți iertare pentru că ați respins creșterea alocațiilor pentru copii? Sunteți în stare să aveți un moment de sinceritate și să ne spuneți până când o să mai faceți experimente pe elevi? Chiar atât de mult capital electoral câștigați dacă puneți în toate posturile din educație oameni pe care îi recomandă doar slugărnicia față de partid? Vă place situația aceasta în care elevii nu au manuale la 15 septembrie? Dumneavoastră v-ați trimite copilul la o școală precum cea de la Codreni? Când vă gândiți la profesionalismul și dăruirea părinților dumneavoastră la catedră, chiar nu vă vine să-i cereți demisia ministrului Pop?Parlamentarii botoșăneni au renunțat de mult să apere interesele alegătorilor care i-au trimis la București. În loc să fie mesagerii nevoilor populației în fața guvernului și a parlamentului, ei sunt mesagerul partidului în fața populației. Deputații și senatorii PSD – de opoziție nu vorbim, că nu există – nu au ratat nici o sărbătoare comunală. S-au afișat cu opulență și nesimțire pe toate scenele satelor, în toate spectacolele date de primari pentru a le face lor imagine. Cine să se ocupe de școală, copiii, manuale sau profesori, dacă ei, deputații și senatorii trebuiau să meargă la petrecerile câmpenești? Acești mari oameni ai statului au avut programul foarte încărcat, fiind căutați în lunile de vară, mai ceva ca lăutarii pentru nunți. Dincolo de ironie, situația este tristă și revoltătoare. Un ministru slab pregătit, infatuat, nesimțit, prost educat, ajutat de un partid construit pe relații de timp mafiot, își bate joc de copiii noștri. Oare chiar nu avem puterea să-i oprim din aceste experimente sinucigașe? (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  PSDCEDOMinsitrul Educatiei
5:00 pm Miercuri, 20 Septembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare