Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII „Omul nou” vs mândria de a fi român

În ultimii ani, coaliția de guvernare și-a ales ca mesaj public expresia „Mândru că sunt român”. Sub acest slogan s-au dus lupte electorale și s-au câștigat bătălii politice. Expresia în sine încearcă să inducă ideea unei rezistențe în fața unor factori multipli care ar acționa, mai mult sau mai puțin la vedere, pentru distrugerea unei identități naționale, pe care cei de la putere, nu ezită să spună că este „sfântă”. Totuși, cu toată agresivitatea cu care ei au promovat această idee, mândria lor a rămas doar un construct discursiv. Este adevărat că s-a dovedit util în mobilizarea unor categorii sociale care, fără a avea ceva concret de apărat, precum prosperitate, locuri de muncă, valori, intră în această horă a mândriei goale.

În acest an, care ar fi trebuit să stea cu adevărat sub semnul celebrării centenarului României Mari, mândria afișată de guvernanți se arată în toată goliciunea ei. Imaginea dezolantă a monumentelor istorice, lipsa unor strategii culturale care să recupereze memoria locurilor și a oamenilor care au jucat un rol major în evenimentele de acum 100 de ani, lupta pe toate fronturile cu justiția și atenția mare acordată pușcăriilor și pușcăriașilor, lipsa unei infrastructuri serioase care să unească organic fostele provincii istorice, toate acestea arată că pentru actuala putere mândria de a fi român nu este decât un slogan electoral fără nici o transpunere în realitate.

Dincolo de uzitarea perversă, lipsită de principialitate și fără rațiune a unor valori și sloganuri conservatoare, care fac apel la națiune, familia tradițională, religiozitate, actualii guvernanți practică un intens joc dublu. Iar Strategia Națională de Educație Parentală, document pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Educației, până pe 10 iulie, ne arată acest lucru. Această strategie, asumată se pare de guvern, că doar nu a fost postată acolo de ”statul paralel”, ne spune că a venit timpul ca părinții să fi educați, să renunțe la idei vechi și valori ”expirate”. A venit timpul pentru crearea „omului nou”, atât de dorit de comuniști în trecut. Copiii vor trebui învățați că familia înseamnă orice combinație de persoane, că viziunea tradițională este perimată și reprezintă un impediment în progresul universului. Printre altele, copiilor li se va spune că identitățile precum cele de gen, sunt fluide, că este normal să ai chef să te crezi bărbat chiar dacă ești femeie, că acest construct este doar psihologic, nu și biologic, prin urmare se poate modela.Parlamentarii puterii refuză să vorbească în teritoriu despre documente de acest tip. În primul rând nu se pricep, iar în al doilea rând nu-i interesează. A început vara, își vor continua din nou periplurile pe la zilele comunelor și din costumele lor scump, înfășurați în praf și miros de mici, vor continua să lupte cu statul paralel, cu cei care ne amenință identitatea. Cu adevărat trist este că vor ține discursuri „aprige”, de mobilizare în apărarea a tot ce „avem mai scump”, în mijlocul unor comunități care se lovesc de cele mai ridicate rate ale alcoolismului și abandonului școlar, comunități față de care, vajnicii apărători ai națiunii nu au avut nici o strategie prin care să le aducă un minim de prosperitate. (Alexandru D. AIOANEI)
   
7:03 pm , 24 Iunie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare