COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII „Omul nou” vs mândria de a fi român

În acest an, care ar fi trebuit să stea cu adevărat sub semnul celebrării centenarului României Mari, mândria afișată de guvernanți se arată în toată goliciunea ei. Imaginea dezolantă a monumentelor istorice, lipsa unor strategii culturale care să recupereze memoria locurilor și a oamenilor care au jucat un rol major în evenimentele de acum 100 de ani, lupta pe toate fronturile cu justiția și atenția mare acordată pușcăriilor și pușcăriașilor, lipsa unei infrastructuri serioase care să unească organic fostele provincii istorice, toate acestea arată că pentru actuala putere mândria de a fi român nu este decât un slogan electoral fără nici o transpunere în realitate.
Dincolo de uzitarea perversă, lipsită de principialitate și fără rațiune a unor valori și sloganuri conservatoare, care fac apel la națiune, familia tradițională, religiozitate, actualii guvernanți practică un intens joc dublu. Iar Strategia Națională de Educație Parentală, document pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Educației, până pe 10 iulie, ne arată acest lucru. Această strategie, asumată se pare de guvern, că doar nu a fost postată acolo de ”statul paralel”, ne spune că a venit timpul ca părinții să fi educați, să renunțe la idei vechi și valori ”expirate”. A venit timpul pentru crearea „omului nou”, atât de dorit de comuniști în trecut. Copiii vor trebui învățați că familia înseamnă orice combinație de persoane, că viziunea tradițională este perimată și reprezintă un impediment în progresul universului. Printre altele, copiilor li se va spune că identitățile precum cele de gen, sunt fluide, că este normal să ai chef să te crezi bărbat chiar dacă ești femeie, că acest construct este doar psihologic, nu și biologic, prin urmare se poate modela.
Parlamentarii puterii refuză să vorbească în teritoriu despre documente de acest tip. În primul rând nu se pricep, iar în al doilea rând nu-i interesează. A început vara, își vor continua din nou periplurile pe la zilele comunelor și din costumele lor scump, înfășurați în praf și miros de mici, vor continua să lupte cu statul paralel, cu cei care ne amenință identitatea. Cu adevărat trist este că vor ține discursuri „aprige”, de mobilizare în apărarea a tot ce „avem mai scump”, în mijlocul unor comunități care se lovesc de cele mai ridicate rate ale alcoolismului și abandonului școlar, comunități față de care, vajnicii apărători ai națiunii nu au avut nici o strategie prin care să le aducă un minim de prosperitate. (Alexandru D. AIOANEI)
7:03 pm Duminica, 24 Iunie, 2018
Adauga un comentariu
Ultimele articole
Mențiune pentru Darabani la Olimpiada Națională de Istorie

În perioada 14-18 aprilie 2025, la Piatra Neamț a avut loc Olimpiada Națională de Istorie, care a reunit în orașul de sub Pietricica 350 de elevi și 49 de cadre didactice din toată țara. Școala dărăbăneană a fost din nou la înălțime, elevii întorcându-se acasă cu o mențiune și cu dorința de a continua să performeze.Marți, 15 aprilie, la Colegiul Național „Pentru Rareș” din Piatra Neamț era mare forfotă. Elevi din toată țară așteptau să dea ... continuare »
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Nu salvăm democrația votând mediocritatea

În ultimele patru luni, România a intrat într-un tumult electoral din care pare că nu mai are puterea să iasă. Cauzele sunt multe, unele punctuale, legate direct de situația geopolitică din regiune, altele mai profunde, ținând de modul în care am evoluat în ultimii 35 de ani ca societate, de respectul pe care l-am acordat educației, de relația complicată pe care o avem cu trecutul comunist. Democrația noastră firavă este mai amenințată ca oricând în ... continuare »

Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »

Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »

PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »


Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!