Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Oare ce-o mai fi de desfiintat in acest targ?

De o perioadă de timp, viața din Darabani își urma cursul ei firesc, liniștit, fără a fi tulburată de evenimente majore. Dar iată că inevitabilul s-a produs și, la finalul acestei săptămâni, dărăbănenii au primit o veste care a creat rumoare în rândul localnicilor. După un scenariu de acum bine cunoscut pentru noi, doar l-am trăit acum doi ani și îl mai resimțim și în prezent, mai marii țării, într-o ședință la București și-au aruncat ochii peste harta țării și au ajuns la concluzia că trebuie desființate 30 de Judecătorii și Parchetele de pe lângă acestea. Pe lista instituţiilor ce ar urma închise se află, cum se putea altfel, și cele din oraşul de pe malul Prutului. Evident că în aceste situații cei șmecheri câștigă, iar mai marii de la București au spus, de ce să închidem Judecătoria și Parchetul de la Săveni care este la 35 de km de Botoșani, hai să le închidem pe cele de la Darabani care este localitate de frontieră, cu Vamă la 25 de kilometri și care deservește o zonă aflată la o distanță considerabilă, și de Dorohoi și de Botoșani. Dar cum în România logica are altă logică decât normalitatea, iluminații din CSM se pare că sunt ferm convinși că Justiția șchiopătă din cauza judecătorilor și procurorilor de la Darabani care iau bani și nu au activitate.

Revenind la ideea iniţială, poate că dacă viața nu mai era așa de liniștită pe la noi, nu se mai punea problema închiderii instanței dărăbănene. Cum în aceste momente statistica este cea care contează, se pare că dărăbănenii au fost prea liniștiți și nu merită să aibă Judecătorie și Parchet. Păcatul lor, dacă erau și ei mai violenți, dacă ar fi apărut pe la știrile de la ora 5, poate că alta ar fi fost situația. Dar în afara hazului de necaz, nu putem constata decât o situație dramatică, o indiferență, ca să nu spunem batjocură a celor de la centru pentru oamenii acestor locuri. Le închizi spitalul în mod arbitrar, le închizi Judecătoria și Parchetul, le promiți 7 km de asfalt în centru, de parcă la Darabani ajungi cu barca și ai nevoie de drum bun doar în oraș, și altele. Am văzut că unii aleși doresc să se opună acestei măsuri. Foarte bine, ne dorim să reușească, dar mai mult vrem să-i facă pe cei de la București să înțeleagă că și aici trăiesc oameni care plătesc impozite, care au dreptul la asistență medicală, la justiție, la un trai decent în spiritul demnității umane. Nu cred că cineva vrea mai mult decât să i se respecte demnitatea umană. (Alexandru D. AIOANEI)PS: Ce ar mai de desființat în acest târg este greu de spus. Dar dacă aș fi edil aș avea careva temeri, acum cu moda asta a desființărilor și pe fondul regionalizării, nu știi ce le mai vine și închid şi Primăria.
Te-ar mai putea interesa si:  Parchetul de pe langa Judecatoria Darabani
4:35 pm , 09 Iunie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare