Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Justiţia, „frâna” care blochează drumul României spre progres

De ceva vreme, aproape am uitat de programul de guvernare, am tras România puțin pe dreapta, din drumul ei spre înaltele culmi de progres, pentru a ne rezolva problemele din justiție. Asta e, nu putem merge mai departe cu piatra asta de moară de picior. Pur și simplu, acolo, la masa bogaților nu o să ne primească dacă vom rămâne „o dictatură a procurorilor”. Trebuie oprit odată și odată spectacolul acesta al cătușelor, al arestărilor, al condamnărilor chiar. Chiar asta să fie principala noastră grijă, să-i vedem în pușcărie pe cei care au furat?

Dincolo de ironie, problema luptei anticorupție este mai importantă decât pare la prima vedere, și implică alte valențe decât cele pe care le prezintă principalele televiziuni. Da, anticorupția este vitală pentru progresul și evoluția României, dar nu prin stoparea ei, ci prin continuarea pe toate căile. Importanța luptei anticorupție este dovedită și de activitatea politicienilor și guvernului din ultimele luni. Pur și simplu, și-au dorit să ajungă la putere doar pentru a schimba macazul, pentru a-și salva averile și libertatea, pentru a-și proteja apropiații, locotenenții sau finanțatorii. Spaima cătușelor i-a adus pe Traian Băsescu și Liviu Dragnea să cânte pe aceeași partitură. Cine ar fi crezut vreodată că se va întâmpla acest lucru?

A fi corupt însemnă mult mai mult decât a fi hoț. Corupția înseamnă lipsă de responsabilitate, de interes, înseamnă rea-voință, decizii păguboase, luate cu intenția de a avantaja clientela economică și politică. Corupția înseamnă tavane căzute peste elevi în școală, înseamnă sărăcie din cauza lipsei infrastructurii, înseamnă paralizie socială, prin elita politică ce se autoconservă acolo sus, pe poziții de decizii. Pentru cei mai sus puși, lupta anticorupție nu este doar un atentat la libertatea personală; procurorii le contestă autoritatea, poziția dominantă, le destructurează relațiile de putere, acest lucru îi înspăimântă mai mult. Din acest motiv sunt dispuși să sacrifice resurse importante, să se trădeze, să pună în joc totul, pentru a conserva un sistem fără de care ei ai fi ZERO. Atunci când dintr-o secretară anonimă ajungi în comisia de control SRI sau din asistent medical într-un sat la marginea lumii, te urci în avion ca membru al delegației României la ONU, faci tot posibilul să nu mai devii ce ai fost.



Problema corupției a devenit de ce va timp subiectul numărul unu în dezbaterile publice. Era și mai înainte, dar acum se vorbește doar despre teroare, represiune, victime. În nesimțirea lor crasă, după ce au furat 25 de ani, au început să se compare cu cei care au fost victime ale represiunii comuniste. Le convine acest scenariu, legea salarizării mai mult a nemulțumit, a ignorat total unele categorii socio-profesionale, iar pe altele le-a pus la cheremul baronilor locali. Fondurile europene absorbite sunt sinonime cu mulțimea vidă, a spus-o chiar omul lor din Comisia Europeană, TVA-ul zero la locuințe a fost o butaforie, farmaciile au primi dreptul să exporte medicamente în plină criză a vaccinurilor. Astea sunt câteva din realizările recente ale guvernării Grindeanu, iar ca să nu se vorbească despre ele, se discută despre procurori, se desecretizează arhive, se fac „dezvăluiri”. În fond totul este un circ, un soi de propagandă care să ne țină captivi în realitatea pe care și-o doresc ei. Puterea și opoziția și-au unit vocile, și susțin prin complicități, mai mult sau mai puțin vizibile, asaltul împotriva justiției.

După decenii în care am văzut cum Tăriceanu, Năstase, Ponta, Dragnea, Băsescu, Blaga, Udrea, Mitrea și alții au vândut această țară bucată cu bucată, și-au subordonat toate instituțiile statului, și au aruncat fiecare câte o lopată (sau mai multe) de pământ în groapa în care a căzut România, aflăm că de fapt, principalii vinovați pentru sărăcie, lipsa infrastructurii, clivaje sociale, șomaj ar fi Kovesi și câțiva procurori. Ei, abonații la banii publici, care nu au avut niciodată serviciu dar toți au doctorate, ne spun astăzi că: Justiția este principala frână în calea progresului. (Alexandru D. AIOANEI)





Te-ar mai putea interesa si:  justitie
11:31 am Vineri, 02 Iunie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare