Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SAPTAMANII Inchiderea-deschiderea Spitalului. O istorie care ne doare
De ce est nevoie de un articol nou despre spital? Pentru ca dărăbănenii să știe că trebuiau să aibă această secție încă din martie 2011. Atunci, unii oameni au înțeles că nu poți lăsa o treime din județ fără o unitate spitalicească și au acționat cum era logic. Problema este că la un moment dat lanțul s-a rupt și cineva s-a opus ca la Darabani să mai fie spital. Tăcerea celor doi parlametari din Darabani la acea oră, care erau la putere, stârnește suspiciuni. Consiliul Local Dorohoi, prin hotărârea nr. 58 din 22 martie 2011 și-a exprimat acordul de principiu pentru preluarea managementului Spitalului Orășenesc Darabani precum și desființarea și transformarea sa în secție exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. În aceeași zi, Consiliul Local Darabani prin Hotărârea nr. 17 și-a exprimat de asemenea, acordul pentru predarea mannagementului Spitalului din Darabani către Consiliul Local Dorohoi. Știm că în baza acestor hotărâri o parte a echipamentului de la Spitalul Orășenesc Darabani a fost cedat către Spitalul Municipal Dorohoi. În baza hotărârilor celor două Consilii Locale, atât Prefectura Județului Botoșani cât și Consiliul Județean Botoșani, înaintau la 24 martie 2011, Direcției pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerul Administrației și Internelor, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Spitalul Orășenesc Darabani urma să devină secție exterioară a Spitalului din Dorohoi. Aici lucrurile s-au blocat, nu știm ce s-a întâmplat mai departe, cert este că proiectul de Hotărâre nu a mai ajuns pe masa Guvernului, iar Spitalul și-a închis porțile, adică a intrat în moarte clinică, pentru că un certificat de deces nu există. În aceste condiții bolnavii au fost trimiși acasă, iar angajații în somaj.
La acea dată puțini au fost cei care au îndrăznit să protesteze. După cum am spus, parlamentarii au tăcut, au tăcut și cei de la vârful Primăriei, unii aflându-se și astăzi la vârf, au tăcut și cei din conducerea defunctului spital, fie că astăzi se mai regăsesc sau nu în organigrama noii secții. Au tăcut atunci chiar și fețele bisericești care au sfințit noul edificiu. Nu mai spun că, în august, primarul tuna și fulgera promițând că-i va trimite în fața justiției pe cei care au adus spitalul în paragină. Am putea spune că aceste lucruri astăzi nu mai contează, deja sunt istorie, avem unde ne trata și asta este cel mai important. Poate că este adevărat, dar această istorie ne-a afectat pe toți. Faptul că după ce ai dat mici și bere gratis în vară, dând spectacole publice fără să pui o toaletă publică, să te înghesui să inaugurezi un Spital care nu trebuia desființat, mi se pare supremă ofensă față de această populație și așa greu încercată de sărăcie și nevoi. Nu pot să închei fără să mă întreb, au meritat doi ani de umilințe doar pentru ca cineva să se pozeze tăind o panglică și să fie filmat dând interviuri? (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole
Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord, a urcat pe scenă înainte de cântarea moldovenilor de la Alternosfera, și a mulțumit voluntarilor, celor de la Tehnic și tuturor colaboratorilor săi care au contribuit la buna organizare a festivalului Zilele Nordului, probabil cel mai important eveniment cultural-artistic din Nordul Moldovei. Spectatorii au cântat și au dansat împreună cu muzicienii din Chișinău cele mai populare melodii de rock alternativ ale ... continuare »
Regizorul Tudor Giurgiu, jurnalistul Dragoș Pătraru, arhitectul Șerban Țigănaș, actrița Katia Pascariu, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, rectorul Mihai Dimian al universității din Suceava, exploratorul George Vlad din echipa Dune II, bucătarul Mircea Groza și Marcel Ionescu-Heroiu, expert al Băncii Mondiale, sunt între invitații din acest an ai Zilelor Nordului, în timp ce pe scenele festivalului vor urca trupe precum Alternosfera, Luna ... continuare »
PNL câștigă detașat alegerile locale la Darabani. După ce și-au adjudecat fotoliul de primar, 13 consilieri liberali și doar 4 social-democrați vor reprezenta interesele comunității în următorii patru ani. Doar două formațiuni politice au atins pragul electoral la alegerile pentru Consiliul Local la Darabani: PNL și PSD. Datorită celor 2669 de voturi primite, liberalii vor fi reprezentați în viitorul Consiliu Local de 13 consilie ... continuare »
Mihai-Alin Gîrbaci, primarul în funcție al orașului Darabani, obține un nou mandat de edil șef al urbei de pe malul Prutului, după ce își surclasează categoric contracandidații, cu un procent de 83,07 % din sufragii. Candidatul liberal la Primăria Darabani a primit 3236 din cele 3894 de voturi valabil exprimate. La distanță foarte mare s-a clasat social-democratul Silviu Barbacariu care a adunat doar 524 de voturi, iar 134 de vo ... continuare »
Procentul este mai mic decât cel obținut la nivel județean (45,98 %), în timp ce la nivel nivel național 50% dintre români au votat la alegerile locale, iar 52,37% și-au ales europarlamentarii favoriți. La cele 9 secții de votare din Darabani și satele arondate s-au prezentat 4086 de alegători, dintre cei 10687 aflați pe listele permanente. Mihai-Alin Gîrbaci (PNL), Silviu Barbacariu (PSD) și Ciprian Grigoraș (Alianța Dreapta Unită) sunt candidații la Primăria ... continuare »
Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”