Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SAPTAMANII Inchiderea-deschiderea Spitalului. O istorie care ne doare

De ce est nevoie de un articol nou despre spital? Pentru ca dărăbănenii să știe că trebuiau să aibă această secție încă din martie 2011. Atunci, unii oameni au înțeles că nu poți lăsa o treime din județ fără o unitate spitalicească și au acționat cum era logic. Problema este că la un moment dat lanțul s-a rupt și cineva s-a opus ca la Darabani să mai fie spital. Tăcerea celor doi parlametari din Darabani la acea oră, care erau la putere, stârnește suspiciuni. Consiliul Local Dorohoi, prin hotărârea nr. 58 din 22 martie 2011 și-a exprimat acordul de principiu pentru preluarea managementului Spitalului Orășenesc Darabani precum și desființarea și transformarea sa în secție exterioară a Spitalului Municipal Dorohoi. În aceeași zi, Consiliul Local Darabani prin Hotărârea nr. 17 și-a exprimat de asemenea, acordul pentru predarea mannagementului Spitalului din Darabani către Consiliul Local Dorohoi. Știm că în baza acestor hotărâri o parte a echipamentului de la Spitalul Orășenesc Darabani a fost cedat către Spitalul Municipal Dorohoi. În baza hotărârilor celor două Consilii Locale, atât Prefectura Județului Botoșani cât și Consiliul Județean Botoșani, înaintau la 24 martie 2011, Direcției pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerul Administrației și Internelor, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Spitalul Orășenesc Darabani urma să devină secție exterioară a Spitalului din Dorohoi. Aici lucrurile s-au blocat, nu știm ce s-a întâmplat mai departe, cert este că proiectul de Hotărâre nu a mai ajuns pe masa Guvernului, iar Spitalul și-a închis porțile, adică a intrat în moarte clinică, pentru că un certificat de deces nu există. În aceste condiții bolnavii au fost trimiși acasă, iar angajații în somaj.

La acea dată puțini au fost cei care au îndrăznit să protesteze. După cum am spus, parlamentarii au tăcut, au tăcut și cei de la vârful Primăriei, unii aflându-se și astăzi la vârf, au tăcut și cei din conducerea defunctului spital, fie că astăzi se mai regăsesc sau nu în organigrama noii secții. Au tăcut atunci chiar și fețele bisericești care au sfințit noul edificiu. Nu mai spun că, în august, primarul tuna și fulgera promițând că-i va trimite în fața justiției pe cei care au adus spitalul în paragină. Am putea spune că aceste lucruri astăzi nu mai contează, deja sunt istorie, avem unde ne trata și asta este cel mai important. Poate că este adevărat, dar această istorie ne-a afectat pe toți. Faptul că după ce ai dat mici și bere gratis în vară, dând spectacole publice fără să pui o toaletă publică, să te înghesui să inaugurezi un Spital care nu trebuia desființat, mi se pare supremă ofensă față de această populație și așa greu încercată de sărăcie și nevoi. Nu pot să închei fără să mă întreb, au meritat doi ani de umilințe doar pentru ca cineva să se pozeze tăind o panglică și să fie filmat dând interviuri? (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”