Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Galceava numita campanie pentru europarlamentare

Pe 25 mai, orele 00:00, cohortele de propagandiști, cărora în acea seară nici măcar berea nu le-a mai tihnit, au pornit cu entuzism și dragoste pentru popor, să convingă electoratul că marfa lor este cea mai bună, mai proaspătă, mai neaoșă, mai oacheșă, pentru a sta pe tarabele Parlamentului European și a decide viitorul oamenilor din cadrul acestui construct politico-economic sau/și cultural. Fără a înțelege prea bine de ce fac acest lucru, în special armatele de tineri, adică acea categorie socială căreia toți zâmbitorii de pe hârtie le promit locuri de muncă și „viitor de aur”, au împânzit țara cu afișe. Sunt imuni la ceea ce scrie pe imaginile pe care le lipesc. Cei mai mulți nu sunt la prima acțiune de acest gen, au deja experiență și știu că nu este decât o rutină din care primești ceva bani. Nici în urmă cu un an, doi, patru sau opt nu s-a schimbat nimic, deși esența mesajelor era aceiași.

Pentru omul de rând, care trebuie să suporte zâmbetele perfide și uneori de-a dreptul jignitoare pe care le aruncă diverse personagii de pe panouri, campania aceasta nu-i schimbă viața decât la nivel cromatic. Puțină mai multă culoare pe străzi, la fel și pe la TV, în rest aceleași bolborosiri redundante, aceleași expresii de șantier, aceleași atitudini limitate. Cel mai afectată este acea parte a electoratului obișnuită cu pomana, încă lipsesc chiolhanele, micii și berea gratuită sau alte forme de „culturalizare în masă”. Din acest punct de vedere sper să trăiască o dezamăgire continuă.Dar lăsând la o parte gluma, lucrurile sunt cu adevărat triste, iar drama este cu atât mai mare cu cât infatuarea depășește cu mult calitățile celor care vânează un loc în Parlamentul European. Se poate folosi și cuvântul candidează, dar pentru cei mai mulți, având în vedere discursul, limitele inteligenței și obediența propagandistică mai definitoriu este vânează. După o scurtă privire aruncată printre știrile despre campania electorală și peste discursurile candidaților te aduce într-o stare de reală confuzie. Deși scot foarte mulți porumbei pe gurile lor neprihănite, temele europene sunt adevărate rara avis pentru euro-candidați. Dezbaterile politice din timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European au loc tot pe teme locale,  pe chestiuni lipsite de importanță, a căror legătură cu legislativul european este greu de realizat. Cu așa oameni, cu așa idei, cu așa principii suntem condamnați să rămânem o periferie, și nu doar în sens geografic. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Parlamentul European
12:49 pm Marti, 06 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare