Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Fara locuri de munca, fara gaz…traim visul american la limita saracieiA mai scrie astăzi despre scârțâielile din administrația publică locală pare în general un lucru desuet, și nu doar la noi ci peste tot. Primarii, consilierii, funcționarii nu prea sunt educați în acest colț de Europă în spiritul receptivității la criticile venite dinspre opinia publică, o opinie publică reprezentată, vrem nu vrem, de presă sau de ONG-uri. Suntem obișnuiți deja să vedem cum edilii locali sunt într-un continuu război cu presa, cu organizațiile nonguvernamentale, sfidând și clamând orice și pe oricine. Ba mai mult, la mai bine de două decenii de la căderea regimului comunist, vedem cum în unele localități mai izolate de centru, unde este valabil dreptul forței în detrimentul forței dreptului, primăriile funcționează după același spirit al Sfaturilor Populare. Micii dictatori din fruntea orașelor sau comunelor își impun foarte ușor punctul de vedere în Consiliile Locale, anihilează orice urmă de opoziție și își poartă semeți infailibilitatea. Acum sunt două mijloace de ai subordona pe toți convingerilor tale: ori faci apel la forță, amenințări sau presiuni ori îi răsplătești pe cei cuminți și obedienți care te trimit în America cu un grătar la Eșanca. Se pare că, pe malul Prutului, la presiuni și amenințări mai facem față, dar la grătare și vin nu prea.

După cum știți, la începutul lunii august consilierii locali au votat în mai puțini de 4 minute (cred că pot fi premiați ca fiind cei mai operativi consilieri locali), un proiect de hotărâre prin care i se va deconta din banii publici o deplasare în America a primarului Corneliu Aroșoaie. Călătorie ce are loc chiar în aceste zile. Despre deplasare toată lumea spune că este în interes de serviciu, ce vor câștiga dărăbănenii din asta vom vedea. Pentru a răsplăti bunăvoința celor din Consiliul Local, care au votat fără să ceară prea multe explicații și fără să se întrebe la ce bun o asemenea cheltuială, primarul ia invitat în „cuibul său de vulturi”, la „un grătar și un pahar de vin”.Acum, mă întreb, în acest schimb de experiență, ce îi va învăța primarul nostru pe edilii americani, cum să facă grătar cu cei din consiliu, cum să evite dialogul cu presa, cum să închidă și să deschidă spitale, cum să se înconjoare de oameni lipsiți de responsabilitate și profesionalism? Altceva despre ce le-ar putea vorbi? Gaz metan nu este (și nici nu va fi în curând), apariția de noi locuri de muncă este aproape imposibilă, copii nu au baze sportive unde să-și folosească în mod constructiv energia, prin urmare a rămas doar să-i întrebe cum au rezolvat ei problema circulației căruțelor prin centrul orașelor. Acum, cu ce bagaj de cunoștințe va veni edilul de peste ocean nu știm. Cu toate acestea, nu cred că trebuie să treci Atlanticul ca să vezi cum alții administrează cu maximă seriozitate banul public sau cum relația dintre administrația locală și societatea civilă este una transparentă. Respectul, bunul simț și onestitatea se pot învăța și acasă. (A.D.A.)

P.S. Această experiență va permite dărăbănenilor să trăiască visul american fiecare în felul său, unii peste Atlantic, alții la grătar și la vin, alții așteptând în continuare un loc de muncă sau schimbând butelia de gaz.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Consilierii locali au deschis Calea Americana pentru primarul Corneliu Arosoaie

Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieConsiliul Local DarabaniAmerica
10:51 am Luni, 14 Octombrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare