Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Exemplul unui copil din Teioasa, o palma pentru multi

În această toamnă am fost martorii erupției unui val de mizerie. Campania electorală ne-a relevat tot ce era mai urât, mai dezgustător la unii oameni. Pentru mai bine de o lună, cu toții am fost bombardați de minciună, cameleonism și perversitate. De puține ori ne-a fost dat să privim în acțiune, oameni care au reușit să se metamorfozeze radical. Unii au cultivat patriotismul ridicol, alții au lăsat principiile și au sărit într-o barcă, ce s-a scufundat până la urmă, alții au stat deoparte și au privit mâhniți acest spectacol trist. Sperăm totuși ca sărbătorile de iarnă să ne facă să uităm aceste imagini și să redescoperim în noi iubirea față de tradiții, bucuria ajutorării, milostenia.

Cum cei mai în vârstă se mișcă mai greu, adesea făcând calcule, care este capitalul de imagine câștigat dacă se implică în anumite campanii sociale, iată că tinerețea iese din nou în față. Așa cum am citit cu toții, un adolescent din Teioasa a lansat o campanie prin care, cu ajutorul celor cu suflet încearcă să aducă un zâmbet, o rază de lumină pe chipul celor mai oropsiți de soartă. Tânărul este sincer, își dorește să ajute, are entuziasm, nu vrea să-i vadă triști de sărbători pe tinerii de vârsta sa sau pe copii mai mici. A lansat un apel către cei care doresc să-l ajute, și-a mobilizat colegii și prietenii din sat. Nu se gândește să ceară ajutorul mai marilor orașului, nu face această campanie doar pentru a testa aplecarea spre milostenie a celor care ar avea de unde și care fac rând la cârciumile din târg.Alexandru Dumitraș a pus în slujba ideii sale ceea ce a avut, entuziasm, energie, timp, dragoste pentru cei aflați în nevoie. Aceste lucruri sunt tot mai străine oamenilor maturi. Ei sunt preocupați mai mult de spectacol, de imagine, de putere. Cei cu funcții înalte sunt orbiți de ură, de patimă și nu mai reușesc să trăiască bucuria de a dărui. Exemplul lui Alexandru Dumitraș este o palmă pentru cei mulți care au uitat ce înseamnă un zâmbet de copil, ce se ascunde în spatele unei bucurii de adolescent, este o palmă pentru cei care prin tot ceea  ce fac, ce zic, ce arată, dovedesc faptul că au uitat de cuvântul speranță. (Alexandru D. AIOANEI)

Citiţi şi: Un copil din Teioasa ne învaţă să fim…OAMENI MARI „Ajută şi vei fi ajutat!”
12:02 am Vineri, 12 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare