Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Dictatura hoției și permanentizarea sărăciei

„Sub masca democrației – o democrație pe care, la fiecare pas, o calcă în picioare –aceste hiene înspăimântătoare speră să obțină controlul țării”. Asta spunea generalul Nicolae Rădescu, în februarie 1945, într-un efort de a arăta lumii nelegiurile pe care le făceau comuniștii în țară la acel moment. În aceste zile, citatul, dar și întregul discurs, pe care nu avem spațiu să-l redăm aici, sunt mai actuale ca oricând. Dictatura hoției merge pe drumul legiferării, de la o zi la alta, cu fiecare vot în Parlament, ea devine o realitate din ce în ce mai palpabilă. Cei care au „au făcut legea” după 1989, metaforic vorbind, au ajuns să o facă astăzi la modul practic.

Actuala coaliție de guvernare a luptat să ajungă la putere și a ajuns cu un singur gând: să-și apere rețelele infracționale. Ani la rând, partidele au fost susținute și finanțate prin mașinațiuni administrative, de armate de primari și funcționari cu poziții de conducere, susținuți de partid cu condiția să sifoneze banul public. Exemple găsim și în nord, la Darabani. Curtea de Conturi a găsit o gaură serioasă dată bugetului Primăriei de fosta conducere. Rețeta este una simplă și eficientă: contracte cu firme de casă, plăți ilegale fără acordul Consiliului Local, recepționarea și decontarea unor lucrări inexistente sau realizate defectuos. Acest sistem trebuia apărat, este cordonul ombilical, prin care partidul trăiește, se alimentează, respiră. Pentru asta au fost gata să sacrifice tot: onoare, conștiiță, instituții, o întreagă arhitectură de valori.

România a intrat de ieri într-o etapă a principiilor răsturnate. În noua epocă, aroganța, hoția, conștiința de clan, lipsa de educație au devenit virtuți. Ne uităm la rezulatatele de la Bacalaureat și ne mirăm că sunt mai slabe ca anul trecut, că sunt licee cu promovabilitate scăzută. Dar refuzăm să privim la cei care apar toată ziua la televizor și ne vorbesc cum modernizează sistemul legislativ, oameni cu facultăți făcute la distanță, în universități fantomă, rezultat al degradării sistemului universitar românesc de după 1990. ”Normalitatea” este construită astăzi de oameni fără școală. Uitați-vă la parlamentarii puterii de la Botoșani, biografii ”gri”, studii la distanță, salturi uriașe în carieră, datorate exclusiv servilismului.  Astfel de ruperi de ritm în carieră, pentru oamenii cu parcus educațional normal, ar fi fost imposibile. După ce dau legi pentru colegii lor penali, își votează salarii și pensii speciale te mai și mint cu nesimțire. Este suficient să arunci un ochi pe toate comunicatele date prin presa locală ca să-ți dai seama că ei trăiesc în lumea lor. Nu-i interesează deloc sărăcia din jur, cu cât oamenii vor rămâne așa mai mult timp, cu atât ei vor reuși să-și conserve pozițiile. Prin urmare au tot interesul să ascundă adevărata realitate. Pentru oamenii simpli aceasta este cea mai nocivă combinație. Dictatura hoților și propaganda mincinoasă vor avea un singur rezultat: permanentizarea sărăciei. Botoșănenii rămân să aștepte pe mai departe gazul metan, drumurile modernizate, locurile de muncă. Atâta timp cât vom accepta acest grup infracțional ca fiind elită, atâta timp cât vom privi lipsa lor de pregătire ca pe ceva normal, atâta timp cât am întors spatele când peste România se așeza întunericul nu mai avem nici un motiv să ne plângem de spitale, școli sau drumuri. (Alexandru D. AIOANEI)

PS: Pot înțelege multe categorii sociale care susțin acest guvern, dar nu o să-i înțeleg niciodată pe profesorii care au aceste sentimente. Înțeleg că au fost crescute niște salarii, dar să consideri că este normal ca în funcții atât de importante să fie persoane total lipsite de pregătire, este ca și cum ți-ai nega propria existență profesională. La ce mai mergi în fiecare zi la școală, la ce le mai spui elevilor că fără studii nu au viitor, la ce mai pui note sub 5 dacă ești convins că elita care conduce România are dreptul și poate să fie analfabetă?
12:13 am Vineri, 06 Iulie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare