Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Despre voluntariat şi cultura dialogului

Capriciile vieţii, castanele primite zi de zi, vântul care bate tot timpul din faţă ne-a făcut să ne pierdem simţul voluntariatului. Adesea când suntem invitaţi să prestăm un serviciu, să ajutăm pe cineva sau să efectuăm o activitate în folosul urbei, ne gândim tot timpul la avantajele pe care le putem obţine în urma efortului nostru. Implicarea în diverse activităţi, de la acţiuni de ecologizare, spectacole, competiţii sportive, etc. este susceptibilă ca fiind aducătoare de câştig. Încă nu avem mentalitatea de a recunoaşte că unii dintre semenii noştri îşi sacrifică timpul şi energia doar din dorinţa de a face ceva pentru această comunitate.

Mesajul pe care vor să-l transmită astfel de oameni nu este totdeauna înţeles în sensul său real. Cei care, având anumite pârghii în mână, ar fi putut face multe lucruri pentru propăşirea micului nostru oraş, privesc cu răutate spre cei care vin şi vor să pună lucrurile puţin altfel. Pasivitatea, care îi caracterizează pe mai înalţii noştri funcţionari ne obligă să ne învârtim în acelaşi cotidian sterp, lipsit de orizont. Până la urmă, de ce s-ar implica ei în proiecte care nu le aduc nici un câştig material şi nici electoral?

Despre dialog şi puterea de a recunoaşte că greşim, şi a accepta ideea că unii au meseria de a ne arăta ce facem bine şi ce nu ar fi multe de spus. Ne lipseşte puterea de a duce o dezbatere argumentată, de a purta o discuţie în limita bunului simţ, ne pripim să aruncă cu noroi, să fim ironici, aşteptăm cu nerăbdare ca cel de lângă noi să facă o gafă pentru a ne satisface umorul propriu. Ne aprindem prea repede atunci când vedem că funcţia noastră sau instituţia unde lucrăm apar în presă într-o lumină nu tocmai favorabilă. Unii chiar au impresia că îi căsăpesc prin afirmaţiile lor, prin comentariile lor, pe autori.Este de apreciat când vezi pe cineva că îşi exprimă punctul de vedere argumentat, cu luciditate şi spirit critic constructiv. Poate unii înţeleg că prin înjurii, replici nefondate şi aluzii denigratoare chiar se vor face remarcaţi, iar opiniile lor vor fi luate în seamă. Din păcate pentru ei, nu stârnesc decât amuzamentul cititorilor. Unii chiar se chinuie să lase ca mărturii online suma inteligenţei lor. Într-o comunitate mică, a avea opinii diferite faţă de cei care se consideră lideri poate fi considerată o nebunie. Cei mai mici au "nesimţirea" de a spune adevărul şi celor mai mari le lipseşte, de cele mai multe ori, bunul simţ de a-l recunoaşte. (Alexandru Aioanei)6:40 pm Sambata, 01 Octombrie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare