Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Oras rural sau comuna urbana?Plimbându-te adesea prin târgul nostru drag îţi trec prin minte diferite întrebări. Acestea se înmulţesc când surprinzi momente din viaţa concitadinilor noştri. De fiecare dată când avem ocazia, afirmăm cu o oarecare mândrie, că locuim în cel mai nordic oraş, şi că nu te poţi convinge de frumuseţea locurilor şi ospitalitatea locutorilor dacă nu străbaţi meleagurile de pe malul Prutului. Locurile or fi frumoase, nimic de zis: lunci, iazuri, păduri, dealuri molcome, dar când mă gândesc la Darabani şi văd lipsa spitalului, a locurilor de muncă, cele doar câteva sute de metri de drum asfaltat, gropile din centrul oraşului şi căruţele parcate pe oriunde în zi de duminică, mă fac să pun la îndoială caracterul de oraş al localităţii.

Noroaiele care apar pe străzi, din aşa numitele cartiere, la fiecare ploaie, sărăcia, mentalitatea retrogradă a multor locuitori, alcoolismul, mă fac să fiu mai rezervat în epitete atunci când vorbesc de localitatea natală. Apa curentă este cărămizie chiar dacă instalaţia a fost schimbată, lungimea redusă a sistemului de canalizare apropie imaginea micului târg de cea a unei comune urbane. Blocurile, parcul, două fântâni şi cele câteva trotuare reamenajate fac diferenţa dintre Darabani şi unele comune mari din zonă.La aşa de multe critici putem desigur să invocăm caracterul de oraş rural, care supravieţuieşte din agricultură şi din salariile pe care le iau cei câţiva funcţionari ai statului. Mai putem invoca izolarea geografică şi lipsa de interes a investitorilor pentru regiunea noastră. Nimic mai fals, caracterul agricol nu justifică în nici un fel craterele din drumul naţional care străbate localitatea iar despre izolare nici nu mai poate fi vorba de când s-a deschis vama de la Rădăuţi Prut. Există oare vreun proiect care să pună în valoare zona în raport cu deschiderea punctului vamal? Nu cred, iar acest lucru ne va afecta foarte mult pe termen lung.

Lipsa de interes a investitorilor nu este o explicaţie pentru nivelul scăzut de viaţă. Aceştia cu siguranţă ar fi investit la noi dacă am fi reuşit să construim cu bani europeni o infrastructură modernă. Am mai putea aduce în discuţie şi faptul că un oraş, presupune şi baze sportive şi instituţii culturale şi locuri de agrement. Atunci când văd cât de multe lipsesc târgului nostru mă întreb este el oraş rural sau comună urbană? (Alexandru D. Aioanei)
9:02 pm , 30 Octombrie, 2011

6 Comentarii la “COMENTARIUL SAPTAMANII Oras rural sau comuna urbana?”

 1. Ticu spune:

  Multa dreptate si adevar in acest articol......

 2. IONEL TARSIN spune:

  Propun cititorilor acestui articol,o fotoghicitoare.In ce cartier sau sat al orasului Darabani,a fost realizata fotografia alb negru?Avem si trei variante de raspuns: A.Bajura,str.Progresului,Proprietar Dascalu Chirica B.Teioasa,str.Bozeni,Proprietar Danila Grapina C.Cornesti,Str.Alexandru Ioan Cuza,Proprietar Alupoaie Mihai

 3. Vasile- Teioasa spune:

  D-le IONEL TARSIN, nu duce lumea în eroare, variantele tale de răspuns sunt toate greşite. Casa din imagine aparţine lui ILĂU CONSTANTIN, zis Gurlui din cartierul Teioasa, str. Răchitei, nr.2, vis-a-vis de locuinaţa lui Gică Rîmbu (fost gestionar de frunte în sat la tine). Te sfătuiesc să te deplasezi la faţa locului să te convingi şi să ne spui tuturor, adevărul. P.S. Din pură întâmplare proprietarul locuinţei apare în fotografia de la articolul ,,A început recensămîntul cetăţenilor şi locuinţelor".

 4. catalin pribeagu spune:

 5. catalin pribeagu spune:

  Sunt plecat de mult din sat ,dar mai cunosc inca locuitorii din Teioasa.Nici intr-un caz ,Vasile,cel din imaginea articolului invocat de tine nu este Nea"Costica>Asa ca ai gresit si tu!

 6. ion spune:

  e din teioasa de unde sa stie ei

 7. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare