Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Balul Bobocilor - „Era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem si nu e”După sarabanda Balurilor Bobocilor din Botoşani care au culminat în această săptămână cu desemnarea celor mai frumoşi boboci din municipiul reşedinţă de judeţ, am realizat cu stupoare că nu ştim cine este Miss şi Mister Boboc anul acesta în Darabani şi că nu am văzut nici o poză cu cei mai frumoşi tineri dărăbăneni deoarece unitatea de învăţământ cea mai mare din oraşul de pe malul Prutului s-a transformat într-o „redută”. Sigur aceşti copii ar fi meritat mai mult.

Deși toamna este asimilată cu natura care intră în conservare, pentru a renaște mai frumoasă, mai proaspătă, mai plină de viață în primăvară, totuși acest anotimp se confundă cu tinerețea. În contrast cu peisajul general, acum spiritul vieții de elev și de student renasc, dând viață și dinamism fiecărei comunități. Ce am fi noi, cei de astăzi, dacă nu am spera în generația de mâine? În ce să investim, dacă nu în cei care ne vor duce valorile mai departe? Această perioadă este una a exuberanței, un timp în care tinerii își manifestă bucuria regăsirii sub diverse forme. Suntem sau nu de acord cu ele, acestea reprezintă un simbol al lumii în care trăim. Suntem obișnuiți să vedem acum peste tot baluri, petreceri, momente de veselie unice în viaţă.

La Darabani, această toamnă a fost parcă mai lipsită de viață. Pe când toate site-urile din județ prezentau știri cu imagini și filmulețe de la Balurile Bobocilor organizate de marile licee, la noi a fost o liniște cel puțin ciudată. Atât cât mai urmăresc și eu mediul online nu mi-a fost dat să văd vreo poză de la vreun bal organizat la Darabani în această toamnă. Şi asta nu numai pe Darabaneni.ro, care am înţeles că nu ar fi agreat de unele cadre didactice ale liceului, dar nici pe alte ziare online sau pe vreo platformă de socializare şi paradoxal, nici pe site-ul unităţii de învăţământ. Atunci mă întreb, dacă a avut loc sau nu, acest eveniment, care deja reprezintă o tradiție, fiind așteptat de toți cei ce pășesc pentru prima dată treptele liceului? De ce frumusețea, naturalețea, candoarea tinerei generații își găsesc loc pe prima pagină a ziarelor din Botoşani, iar la noi, nu?Umblă vorba că anumite persoane din conducerea liceului ar avea ceva de împărțit cu anumite publicații online. Mie, personal, îmi vine greu să cred așa ceva. Până la urmă, cum poți să ai un diferend cu cei care au promovat mereu imaginea liceului, iar performanțele elevilor și profesorilor și-au găsit mereu un loc de cinste în spațiul virtual. Unii au mers mai departe chiar și au spus că anumiți dascăli au sugerat elevilor, pe un ton mai mult sau mai puțin ferm să nu facă publice pozele de la bal sub nici o formă. Să-şi fi fi băgat şi politicul coada? Eu cred că aceia care vehiculează asemenea bârfe au întrecut măsura. Este imposibil să se întâmple așa ceva într-o școală care cultivă valori europene, ai căror elevi au obținut burse în occident sau ai căror profesori, în majoritatea lor, fac parte dintr-o generație tânără și dinamică.

Cred că cei care au vehiculat asemenea scenarii, cum că cineva a orchestrat intenționat această tăcere în jurul Balului Bobocilor sunt niște persoane rău intenționate. Dar totuși, mereu există un dar. Dacă acest lucru s-a petrecut nu este doar intolerabil, ci de-a dreptul înjositor. Inacceptabil ar trebui doar să fie gândul că astăzi, când predăm libertatea de gândire și de expresie, când copiii noștri ar trebui să crească sub semnul toleranței, anumiți dascăli recurg la practici ale cenzurii doar pentru a-și satisface un orgoliu personal. Este deplorabil să te războiești cu cineva folosindu-te de munca unor tineri, care cu siguranță ar fi vrut ca efortul lor să fie cunoscut de cât mai mulți dărăbăneni. Într-un oraș paralizat de sărăcie și incompetență, asemenea orgolii nu fac decât să ne îngroape și mai tare în întunericul lipsei de umanism, responsabilitate și profesionalism. Construirea unui văl de mister peste activitatea celei mai importante unități școlare din localitate, cultivarea unui sentiment de suspiciune și răutate față de tot ce nu poate fi controlat,  nu face bine nici școlii nici comunității. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Balul Bobocilor
12:05 am , 24 Noiembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare