Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Avem candidați, ce facem cu ei? VEZi listeleÎn perioada premergătoare alegerilor, mai ales în cazul celor locale, timpul se oprește în loc. Oamenii nu mai au timp de altceva, se ocupă doar de politică. Uită rapid ce au fost cu o săptămână sau două înainte și încep să fie „răi”. Brusc încep o bătălie pentru comunitate, se iau la harță cu adversarii politici, fac gălăgie, invocă principii, devin foarte oficiali.

La începutul săptămânii trecute s-a terminat perioada de depunere a candidaturilor, astfel încât, astăzi avem o imagine clară a oamenilor care intră în cursa pentru fotoliul de primar la Darabani și pentru fotoliile de consilieri locali. Alegerile de anul acesta sunt diferite față de ceea ce s-a întâmplat la Darabani în trecut. Principala diferență este că PSD nu mai pleacă favorit în cursa electorală. Niciodată social-democrații nu au fost atât de blazați, de lipsiți de energie, de voință, ca până acum.

Nu au făcut deloc opoziție actualilor edili, nu au pus presiune, nu și-au pregătit un candidat din timp. Lipsiți de „tătuca”, fără capacitatea de a-și apăra independența, social-democrații dărăbăneni s-au predat unor forțe exterioare și așteaptă ca oamenii să-i voteze prin asociere cu un anumit tip de popularitate, de import, care nu a prins atât de mult în târgul nostru. Practic, în momentul de față, organizația PSD Darabani merge pe avarie. Lista de consilieri a PSD nu promite foarte multe, cu excepția unei singure persoane, cu greu găsești nume acolo care ar putea pune probleme viitoarei conduceri a Primăriei.

De cealaltă parte, liberalii se cam văd deja victorioși. Par prea siguri pe ei, și asta se vede din lipsurile pe care le au pe partea de comunicare. De altfel, tot timpul PNL Darabani a avut un handicap pe această latură. Unii membri sunt deschiși, răspund la telefon, îți răspund la întrebări, dar când vine vorba de informări oficiale, de comunicate, de disponibilitatea liderilor de a se expune, mai este mult de lucru. Politica nu înseamnă să îți arunci reproșuri cu adversarii, înseamnă să comunici în primul rând cu oamenii, cu alegătorii, cu cei care te votează și pe care ești obligat să-i ții mereu la curent cu ceea ce faci, nu doar în campanie. PNL a ales să meargă aproape cu aceeași echipă ca acum patru ani la Consiliul Local. Era totuși loc de mai bine, cel puțin, unele nume noi meritau un loc mai sus la fel cum altele ar fi trebuit să rămână istorie.

USR-PLUS, mai curând USR, pentru că la Darabani încă nu există filială PLUS, încearcă marea cu degetul. Își doresc schimbarea dar nu au făcut nimic pentru asta. Au mai postat câte ceva pe Facebook, parcă încercau să facă niște reproșuri, dar nu au arătat că își doresc mai mult. Tot timpul s-au comportat de parcă nu ar vrea să se strice cu niște prieteni vechi, parcă nu ar vrea să supere pe nimeni. Au negociat cu un candidat independent, dorit de majoritatea formațiunilor politice, care are propriul bazin electoral, dar care nu este deloc pe profilul USR-PLUS. Vom vedea cine pe cine va trage în sus sau în jos. Pe de altă parte, ei sunt singurii contracandidați de luați în seamă pentru cei de la PNL, și cel mai probabil, aici se va duce lupta, atât pentru fotoliul de primar cât și pentru un număr majoritar de consilieri. Nici cei de la USR nu s-au arătat atât de transparenți pe cât ar lăsa să se înțeleagă, chiar dacă au lăsat impresia unei disponibilități mai mari spre comunicare. Au păstrat lista consilierilor destul de mult la sertar, parcă le-ar fi fost rușine să iasă cu numele de acolo în public.

Despre celelalte partide nici nu prea are rost să mai vorbim. Nici ele însele parcă nu vor să fie băgate prea mult în seamă. Dacă arunci un ochi pe paginile de socializare ale organizațiilor locale Pro Romania, ALDE sau PMP, îți dai seama că au fost făcute doar pentru a face imagine șefilor de la județ sau de la București. Foarte rar vezi imaginea unui dărăbănean pe aceste rețele de socializare, nu mai zic să fie vreo unul care să-și asume niște idei. În ceea ce privește reprezentarea Darabaniului în Consiliul Județean, lucrurile par să fie mai puțin favorabile față de anii din urmă. Cu șanse reale sunt doar doi liberali. Liviu Hrimiuc și Lucian Aroșoaie. Cu ceva noroc, dacă partidul ia un procent de peste 30%, poate și social-democrata Galia Hrimiuc. Gheorghe Nazare, candidat ALDE, pe poziția 3 la Consiliul Județean, are legături tangențiale cu Darabaniul, chiar dacă este născut la Concești și își asumă reprezentarea acestui colegiu. La nivel județean, mai interesant va fi de urmărit competiția între Doina Federovici și Costel Șoptică, doi lideri care nu prea iubesc lupta directă, care preferă să-și arunce vorbe de după colț și care suferă de boala discursului populist, demagogic și lipsit de substanță.Avem candidați la Primărie și la Consiliul Local. Ce facem cu ei? Îi lăsăm să-și prezinte programul artistic, îi aplaudăm și gata, mergem acasă fericiți? Sau ne vom arăta de data aceasta mai nervoși ca niciodată, mai răi, mai critici, mai neiertători. Le vom oferi flori sau vom intra peste ei la cabine să le cerem socoteală? Le vom da pace sau îi vom „hărțui” cu întrebări? Cred că a venit timpul să cerem mai mult de la cei care ne vor votul, a venit timpul să le dăm peste nas cu aroganța care o afișează de cele mai multe ori, a venit timpul să le cerem să fie mai umili, să învețe să ne asculte și să realizeze ce le cerem, nu să facă doar ce vor ei. (Alexandru D. AIOANEI)


Candidați USR-PLUS la Consiliul Local Darabani: Tîrniceru-Ifrim Dan, Grigoraș Ciprian, Gucianu Dorel, Gheorghiță Constantin, Ursu Florentina, Ionel Ciprian, Borșoaei Amalia Emilia, Ursu Alina Maria, Stoian Daniela, Grosu Monica, Barbacariu Adrian, Georoceanu Lucian Dumitru, Gheorghiță Toderiță, Ghebac Dănuț, Niță Ovidiu Ilior, Teișanu Simona, Asaftei Constantin, Dobrincu Constantin, Papaghiuc Valentin, Vădăvoiu Viorel, Stoian Ionela Mihaela. 

Candidați PRM la Consiliul Local Darabani: Ceică Aurelian-Constantin, Târnoschi Adriana, Ceică Florina, Hapliuc Ovidiu-Petru, Târnoschi Gheorghe.

Candidați PMP la Consiliul Local Darabani: Zaharia Victor, Teioșanu Victor, Iacob-Strugaru Stelică, Crainiciuc Florin, Aroșoaie Vasile, Mironescu Cătălin, Cîrlan-Dron Constantin-Viorel, Negru Ghiorghi, Andruș Teodor, Nigel Ilie, Hrimiuc Costică, Ceică Mihai, Vargan Cătălin-Constantin, Herțanu Andrei-Ionuț, Herțanu George-Vlăduț, Livadariu Bogdan, Cîrdei Dan, Buhăianu Alexandru-Virgil, Hrimiuc Constantin, Costîn Dan, Prisacă Ciprian-Cătălin.

Candidați ALDE la Consiliul Local Darabani: Bejenariu Petru, Hrimiuc Rodica, Dron Constantin, Gucianu Gheorghe, Moga Mariana, Gherasim Dumitru, Hrimiuc Ionuț-Dumitru, Crăcană Gheorghe, Boz Victor, Dobrincu Alexandra-Maria, Dobrincu Angelica, Dubei Ionuț Vlad, Zahariea Dimitrie, Herțanu Dănuț-Dumitru, Strugariu Ioan, Moga Anica, Hopulele Vasile, Zaharia Dumitru, Istrate Andrei Vasile, Tănasă Angela.

Candidați Pro România la Consiliul Local Darabani: Horodincu Sandu, Pupăză Bogdan Constantin, Afloroaei Costică, Hrinciuc Laurențiu, Iacob Dorel, Ghiorghițanu Nicolae, Petreanu Vasilică, Atodiresei Adrian, Crețu Adriana. 
 
4:06 pm Luni, 24 August, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare