Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Arestarile si condamnarile politicienilor, spectacol sau normalitate?

Ajunși în funcții de conducere, peste județe sau instituții publice, oamenii aceștia se cred imuni, pierd simțul realității și consideră că este dreptul lor să facă ilegalități. Este dramatic pentru ei să ajungă de la șefia unui județ în arestul unei secții de poliție. Dar asta trebuie să le demonstreze că responsabilitatea nu este doar un concept, iar moderația și modestia nu sunt doar niște sfaturi.

Scena politică națională este frământată de ceva timp de fobia condamnărilor. Oameni unși cu toate alifiile în ale politicii sau trecători prin funcții mari sau mărunte au ajuns în fața judecătorilor, mulți primind chiar condamnări. Să fie circ, răfuială politică sau chiar o eficientizare a justiției? Probabil ca întotdeauna adevărul este undeva la mijloc și putem acorda fiecărei ipoteze un anumit credit. Cu toate acestea, personal aș înclina mai mult spre eficientizarea activității magistraților. Ca și în alte domenii, și justiția este afectată de trecerea timpului și de schimbările de generații. Numărul magistraților care au făcut studiile după 1989, care au plecat în străinătate la stagii, sau care au suferit de pe urma învățământului slab și inechităților sociale din România postcomunistă, a crescut de la an la an. Nu este exlus ca noua generație, să fie însuflețită de dorința insituirii unui climat de dreptate socială.

Televiziunile naționale s-au ocupat să despice firul în patru în fiecare caz. Au dedicat emisiuni întregi, s-au raliat unui discurs sau altuia, dar puțini au fost cei care au pus problema dincolo de culpabilitatea celor condamnați. Nici un caz nu a fost privit sau analizat din unghiul moralității publice. Oamenii, în general, au tendinţa să compătimească și să minimalizeze sau să acuze conflicte politice, dar nu se întreabă, că dacă școala nu este finanțată, dacă nu există fonduri pentru medicamente, sau dacă migrația populației crește, se datorează în primul rând acestor oameni, care odată ajunși în funcții de conducere și-au creat structuri clientelare prin intermediul cărora au excrocat statul. Nu au furat decât de la fiecare din noi, nu de la altcineva. Ajunși în funcții de conducere, peste județe sau instituții publice, oamenii aceștia se cred imuni, pierd simțul realității și consideră că este dreptul lor să facă ilegalități. Este dramatic pentru ei să ajungă de la șefia unui județ în arestul unei secții de poliție. Dar asta trebuie să le demonstreze că responsabilitatea nu este doar un concept, iar moderația și modestia nu sunt doar niște sfaturi.Orice persoană care a comis o ilegalitate în timpul exercitării funcției devine vulnerabilă. Este și cazul președintelui Consiliului Județean Botoșani, decizia în cazul președintelui CJ Argeș și recenta încarcerare a președintelui CJ Constanța ar trebui să-i dea de gândit. Nu mai spun de dosarul transferurilor, unde judecătorii nu au ținut cont că Baciul a fost mare jucător. Ultima decizie, în care Florin Țurcanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare, se poate transforma după apel în achitare sau în închisoare cu executare. Acest lucru ar compromite gruparea liberală județeană și ar afecta serios cariera lui politică. Dar, pe de altă parte, când te crezi șeful absolut al unui județ - în care nu s-a întâmplat nimic notabil decât târgurile agricole de la Popăuți și certurile cu Portariuc - și vrei să joci cu reguli mai puțin cinstite îți asumi riscul. Nu cetățenii sunt cei vinovați că cer ca justiția să-și facă treaba, și vor ca cei culpabili să plătească, ci ei, cei care au organizat grupuri infracționale, care au înșelat statul anulând dreptul la șanse egale și ucigând visele unor tineri la care banii aceia puteau ajunge sub formă de burse, școli mai dotate, profesori mai pregătiți și mai bine plătiți. Nu mai vorbesc aici că în timp ce Insitutul Cantacuzino își încuia porțile, președintele CJ Prahova înșela alături de fiul său statul cu milioane de euro, și mă opresc aici. Sunt prea multe exemple. (Alexandru D. AIOANEI)
6:04 pm Joi, 20 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare