Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Apel către NOI: Dacă nu ieşim la vot, nu vom mai avea dreptul să ne plângem

Această apatie a mutat lupta politică în terenul tinerei generaţii, din mass-media și mai ales on-line, acolo unde ne-am mobilizat să ieșim la protest, acolo unde am scris despre abuzurile lor, acolo unde am avut curajul să ne descărcăm răbufnirile pe croiala proastă a societății. Am fructificat cum am crezut de cuviință acest avantaj, am fi putut fi poate mai agresivi, poate ar fi trebuit să canalizăm discuțiile spre problemele generației tinere, mult prea anatemizată, mult prea condamnată. În ultimii doi ani am arătat că ne pasă, că nu mai dorim să fim ignorați, că vrem să fim auziți. Am demonstrat că suntem în stare să răsturnăm sondaje, să schimbăm guverne și dacă pe cei de 33 de ani îi considerăm tineri, am arătat chiar că suntem în stare conducem și ministere.
Suntem obligați să ieșim la vot pentru că vor să investească mai mult în pușcării decât în tabere școlare, pentru că vrem ca elevii să circule în microbuze școlare sigure și în legalitate, pentru că vrem școli dotate decent, pentru că vrem profesori care să gândească la noi, la ore, la performanță și nu la cum vor își vor plăti ratele mâine. Trebuie să ieșim la vot pentru ca atunci când debutăm într-o profesie vrem să învățăm de la magiștri nu să-i slujim. Trebuie să ieșim la vot pentru ca ei să nu mai confunde banul public cu propria avere, pentru că în licee nu avem cantine, dar ei mănâncă la restaurantul Parlamentului cu 15 lei pe zi. Trebuie să ieșim la vot deoarece ne-au distrus învățământul prin plagiate și universități fantomă și acum spun că BAC-ul era mai greu pe vremea lor, pentru că potrivit programelor lor electorale în România trăiesc doar persoane în vârstă, iar noi nu existăm.
Trebuie să mergem la vot pentru că bursele studenților și elevilor nu au mai crescut de un deceniu, dar ei și-au votat pensii speciale. Vom ieși la vot pentru a le arăta ce înseamnă DECENȚĂ, BUN SIMȚ, RESPONSABILITATE, AMBIȚIE, ATAȘAMENTUL FAȚĂ DE COMUNITATE. Dacă vom sta acasă, atunci nu vom mai avea dreptul niciodată să ne plângem, pentru că am tăcut când trebuia să vorbim și ne-am ascuns când votul nostru ar fi contat. (Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”