Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Apel către NOI: Dacă nu ieşim la vot, nu vom mai avea dreptul să ne plângem

Duminică, 11 decembrie, românii sunt chemați la urne să-și aleagă reprezentanții în Parlament, instituție simbol a democrației pentru unii, cel mai înalt for decizional al țării pentru alții sau doar o apărătoare împotriva justiției pentru resturi. Această campanie electorală a fost, poate, cea mai anostă de până acum. La fel ca la alegerile locale, au lipsit spectacolele faraonice, mesele întinse, micii semicruzi și apa cu aromă de vin menite a aduce voturi cum aduce ploaia noroiul pe străzile noastre. În anumite locuri, așa, răzleț, ca la Meteo, au apărut calendare ortodoxe care în loc de icoane aveau siglele unor partide, fenomen izolat și insignifiant.

Această apatie a mutat lupta politică în terenul tinerei generaţii, din mass-media și mai ales on-line, acolo unde ne-am mobilizat să ieșim la protest, acolo unde am scris despre abuzurile lor, acolo unde am avut curajul să ne descărcăm răbufnirile pe croiala proastă a societății. Am fructificat cum am crezut de cuviință acest avantaj, am fi putut fi poate mai agresivi, poate ar fi trebuit să canalizăm discuțiile spre problemele generației tinere, mult prea anatemizată, mult prea condamnată. În ultimii doi ani am arătat că ne pasă, că nu mai dorim să fim ignorați, că vrem să fim auziți. Am demonstrat că suntem în stare să răsturnăm sondaje, să schimbăm guverne și dacă pe cei de 33 de ani îi considerăm tineri, am arătat chiar că suntem în stare conducem și ministere.Suntem obligați să ieșim la vot pentru că vor să investească mai mult în pușcării decât în tabere școlare, pentru că vrem ca elevii să circule în microbuze școlare sigure și în legalitate, pentru că vrem școli dotate decent, pentru că vrem profesori care să gândească la noi, la ore, la performanță și nu la cum vor își vor plăti ratele mâine. Trebuie să ieșim la vot pentru ca atunci când debutăm într-o profesie vrem să învățăm de la magiștri nu să-i slujim. Trebuie să ieșim la vot pentru ca ei să nu mai confunde banul public cu propria avere, pentru că în licee nu avem cantine, dar ei mănâncă la restaurantul Parlamentului cu 15 lei pe zi. Trebuie să ieșim la vot deoarece ne-au distrus învățământul prin plagiate și universități fantomă și acum spun că BAC-ul era mai greu pe vremea lor, pentru că potrivit programelor lor electorale în România trăiesc doar persoane în vârstă, iar noi nu existăm.

Trebuie să mergem la vot pentru că bursele studenților și elevilor nu au mai crescut de un deceniu, dar ei și-au votat pensii speciale. Vom ieși la vot pentru a le arăta ce înseamnă DECENȚĂ, BUN SIMȚ, RESPONSABILITATE, AMBIȚIE, ATAȘAMENTUL FAȚĂ DE COMUNITATE. Dacă vom sta acasă, atunci nu vom mai avea dreptul niciodată să ne plângem, pentru că am tăcut când trebuia să vorbim și ne-am ascuns când votul nostru ar fi contat. (Alexandru D. AIOANEI)
Te-ar mai putea interesa si:  alegeri parlamentareAlexandru AioaneiBACburse studentiviitor
11:15 pm Miercuri, 07 Decembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare