Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Alegeri castigate legal. Oare si moral?Turul I al alegerilor prezidențiale din 2014 a arătat că, aparent și dintr-o anumită perspectivă, PSD-ul poate juca corect. Adică au închis urnele la orele 21:00, nu la 23:00, așa cum au făcut în 2012  la referendum, au impus declarații precum că nu ai mai votat în altă parte dacă nu ești în localitatea natală, ba mai mult Dragnea afirma că în unele situații a fost dublat numărul secțiilor de vot din străinătate. Nu mai contează că regulile se schimbă de la un scrutin la altul sau că premierul l-a contrazis ulterior pe ducele de Teleorman. Important este ca roșul să ne ia mințile.

Acum este perioada pronosticurilor, a aranjamentelor de culise, se negociază funcții și gradul de susținere a unui candidat sau altul. Pe noi, la Darabani nu prea ne interesează lucrul acesta. De ce? Pentru că așa de mult a iubit PSD-ul zona noastră, încât l-a trimis pe unicul său Ponta să ne redeschidă spitalul, pentru că doar el protejează pensiile, pentru că doar el crește salariile, pentru că doar el dă de mâncare la cei obidiți, pentru că doar Micky Șpagă (în acest caz porecla chiar a devenit infracțiune) aduce asfalt. Asta este tradiția creștină: spune să ne asumăm păcatele și să primim cu spirit de căință pedepsele divine.

Nu putem vorbi despre acest tur al alegerilor fără să amintim lucrurile care au ieșit în evidență la Darabani: casele conspirative unde să dădeau mici recompense bahice bătrânilor care și-au protejat pensiile prin vot, traficul aglomerat de mașinile consilierilor, prezența constantă a propagandiștilor socialiști în jurul secțiilor de vot (probabil vroiau să se asigure de lucrul bine făcut), blocarea subvențiilor agricole într-o comună din apropiere și acordarea lor începând cu 3 noiembrie. Se mai impune de precizat că poate fi și mai bine ca la Darabani (vezi Dîngeni) dar poate și mai rău (vezi Săveni).

Harta alegerilor prezidențiale nu arată doar o opțiune de vot, ci dezvăluie mentalități și practici sociale. Altfel, culoarea roșie nu ar fi atât de clar delimitată geografic pe harta țării. În plus, oare oamenii din diaspora de ce refuză constant să-și dea votul candidaților de stânga? Pentru că nu vor ca pe banii lor în țară să se ofere pomeni electorale. Cu ce ar mai fi cumpărat Ponta atâta lume, dacă cei care au fost împiedicați să voteze nu ar mai trimite bani acasă? (A.D.A.)


P.S.: Întotdeauna am apreciat oamenii care și-au susținut ideile față în față și și-au argumentat faptele. Dar când ai ajuns să împrumuți idei, iar faptele tale nu te mai reprezintă, întorci spatele.

Te-ar mai putea interesa si:  PSDLiviu Dragneaalegerile prezidentialeMicky Spaga
9:03 pm Miercuri, 05 Noiembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare