Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SAPTAMANII Alegeri castigate legal. Oare si moral?

Turul I al alegerilor prezidențiale din 2014 a arătat că, aparent și dintr-o anumită perspectivă, PSD-ul poate juca corect. Adică au închis urnele la orele 21:00, nu la 23:00, așa cum au făcut în 2012 la referendum, au impus declarații precum că nu ai mai votat în altă parte dacă nu ești în localitatea natală, ba mai mult Dragnea afirma că în unele situații a fost dublat numărul secțiilor de vot din străinătate. Nu mai contează că regulile se schimbă de la un scrutin la altul sau că premierul l-a contrazis ulterior pe ducele de Teleorman. Important este ca roșul să ne ia mințile.
Acum este perioada pronosticurilor, a aranjamentelor de culise, se negociază funcții și gradul de susținere a unui candidat sau altul. Pe noi, la Darabani nu prea ne interesează lucrul acesta. De ce? Pentru că așa de mult a iubit PSD-ul zona noastră, încât l-a trimis pe unicul său Ponta să ne redeschidă spitalul, pentru că doar el protejează pensiile, pentru că doar el crește salariile, pentru că doar el dă de mâncare la cei obidiți, pentru că doar Micky Șpagă (în acest caz porecla chiar a devenit infracțiune) aduce asfalt. Asta este tradiția creștină: spune să ne asumăm păcatele și să primim cu spirit de căință pedepsele divine.

Nu putem vorbi despre acest tur al alegerilor fără să amintim lucrurile care au ieșit în evidență la Darabani: casele conspirative unde să dădeau mici recompense bahice bătrânilor care și-au protejat pensiile prin vot, traficul aglomerat de mașinile consilierilor, prezența constantă a propagandiștilor socialiști în jurul secțiilor de vot (probabil vroiau să se asigure de lucrul bine făcut), blocarea subvențiilor agricole într-o comună din apropiere și acordarea lor începând cu 3 noiembrie. Se mai impune de precizat că poate fi și mai bine ca la Darabani (vezi Dîngeni) dar poate și mai rău (vezi Săveni).
Harta alegerilor prezidențiale nu arată doar o opțiune de vot, ci dezvăluie mentalități și practici sociale. Altfel, culoarea roșie nu ar fi atât de clar delimitată geografic pe harta țării. În plus, oare oamenii din diaspora de ce refuză constant să-și dea votul candidaților de stânga? Pentru că nu vor ca pe banii lor în țară să se ofere pomeni electorale. Cu ce ar mai fi cumpărat Ponta atâta lume, dacă cei care au fost împiedicați să voteze nu ar mai trimite bani acasă? (A.D.A.)
P.S.: Întotdeauna am apreciat oamenii care și-au susținut ideile față în față și și-au argumentat faptele. Dar când ai ajuns să împrumuți idei, iar faptele tale nu te mai reprezintă, întorci spatele.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”