Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Din nou despre promisiuni neonorate

Spre exemplu, la celebra vizită a penalului Dan Șova la Darabani, când toată floarea pesedistă din zonă se îngrămădea să-l atingă ca pe Patriarh, se promitea cu mare pompă asfaltarea drumului naţional Rădăuți Prut-Manoleasa. Chiar și premierul învinuit pentru corupție, Victor Ponta, a promis același lucru. Ce s-a întâmplat sâmbătă pe 10 octombrie? Prezent la inaugurarea aeroportului din judeţul Suceava, ministrul Transporturilor Iulian Matache le-a trasnmis locuitorilor din nordul județului Botoșani că drumul național Rădăuți Prut-Manoleasa mai are de așteptat până să vadă asfalt. În fond, cum au mers sărmanii oameni o viață prin noroi, nu se întâmplă nimic dacă mai merg un an. Până la urmă, asta e, se vor ruga și aleșii ca la alegerile locale să fie soare, ca să nu aibă probleme la transportat oamenii la urne.
Tot la capitolul promisiuni neonorate intră și asfaltarea drumului național DN 29A, Dorohoi-Concești. Începerea lucrărilor a fost anunțată ca iminentă de către şefii CNADNR. Cu toate acestea, surse din interiorul companiei susțin că nu se știe nimic despre acest lucru și că oricum lucrările nu vor începe prea curând. Pentru că tot veni vorba de aeroporturi, oare cum vor ajunge dărăbănenii să zboare de la Salcea când drumul dintre Dorohoi și Suceava arată ca o stradă din Dresda în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Din 2012 până acum, timp de aproape patru ani de guvernare pesedistă atât la nivel central cât și local, Darabaniul a ajuns aproape un loc izolat din cauza degradării drumurilor naționale care duc spre nordul județului Botoșani. Ce fac primarii, unii tac, iar alții ne amăgesc spunând că sunt șanse mari să vedem asfalt pe unele sectoare. Când? Poate odată cu cei din Manoleasa. (A.D.A.)
P.S.:Am sperat că nu voi mai scrie despre această situație, dar nu pot să mă întreb cum explică, cei care se pricep să amenințe cu tribunalul, faptul că au promis și votat un premiu în bani unei sportive de performanță din oraș iar aceasta nu i-a primit nici acum. Domnilor aleși, înainte de a prolifera amenințări, respectațivă promisiunile, pentru că nu dați din buzunarul vostru. Acolo sunt bani publici, ceea ce înseamnă că premiul este o recunoaștere pe care NOI, COMUNITATEA, o arătăm față de înalta performanță. Prin urmare, vă rog să aveţi grijă ca banii noștri să ajungă acolo unde trebuie.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”