Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

EVENIMENT S-a turnat primul km de covor asfaltic la Darabani! FOTO


Mult aşteptata asfaltare a drumului naţional care străbate oraşul Darabani a debutat astăzi, 28 august a. c. Viorel Zacreţchi, şeful secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, a precizat că dacă vremea va ţine cu dărăbănenii, într-o săptămână se vor asfalta aproximativ 8 km de şosea. La acest eveniment a fost prezent şi senatorul Şerban Mihăilescu.

După multe vreme, Darabani ia faţa celorlalte oraşe din judeţul Botoşani, cel puţin la km de covor nou asfaltic. Din totalul de 14,5 km în valoare de 85 de miliarde de lei vechi, 4 km de asfalt i-au revenit oraşului Flămânzi, 2,5 km au mers la Bucecea, iar restul la Darabani. Aşa cum Darabaneni.ro v-a anunţat în exclusivitate la jumătatea lunii iunie, lucrările sunt efectuate de societatea SC Viarom Construct SA, parte a grupului francez Eurovia, despre care şeful secţiei Drumuri Naţionale Botoşani spune că “sunt foarte bine organizaţi şi dotaţi”. “Astăzi (n.r.-28 august 2013) au început lucrările la covorul asfaltic care va avea o lungime de aproximativ 8 km şi o suprafaţă de 55.300 mp, un covor care va avea o grosime de 4 cm. Având în vedere că în Darabani s-au amenajat şi mai multe locuri de parcare, le vom asfalta şi pe acestea şi cred că ne vom comprima cu 100-200 de m pe lungime pentru a ne încadra în suprafaţa respectivă” a declarat pentru Darabaneni.ro, ing. Zacreţchi care precizează că este necesară o temperatură de cel puţin 10 grade pentru continuarea lucrărilor care au fost sistate între timp din cauza ploii. “S-a aşternut 1,1 km pe un fir. Dacă ne ajută vremea, într-o săptămână se termină lucrările la nivelul oraşului Darabani. Dacă astăzi nu ploua, cred că se turnau cel puţin 2-3 km pe un fir” a mai spus Zacreţchi.

Aroşoaie ne “ameninţă” şi cu proiecte europenePrimarul Corneliu Aroşoaie este mai optimist, afirmând că astăzi s-au asfaltat 2,2 km. Edilul şef al urbei a participat alături de senatorul Şerban Mihăilescu la startul lucrărilor şi a ţinut să justifice absenţa şefului său de partid, deputatul Andrei Dolineaschi, de la acest eveniment. “La 7:30 au sosit primele maşini, până au făcut alinierea şi încă o dată curăţarea de praf, asfaltarea a început efectiv la 8:30, dar la 12:00 a fost sistată datorită ploii. Au făcut în total 2 km şi vreo 200 de metri. A venit d-l Mihăilescu, a fost anunţat şi d-l Andrei Dolineaschi, dar d-lui a avut o întâlnire pe linie de partid în altă parte şi nu a putut veni. Am stat de vorbă şi cu cetăţenii, am discutat despre posibilitatea de a realiza şi alte proiecte. Ne interesează în special proiectele mari cu finanţare europeană. O să încercăm să le punem pe tapet şi cu prima ocazie vă anunţăm cam la ce ne gândim anume” a spus Aroşoaie. Dacă la Conceşti, primarul Costel Nazare a “udat” din start asfaltarea şi i-a întâmpinat pe muncitori cu fanfara, edilul şef al oraşului Darabani a afirmat că tăierea panglicii va avea loc la finalizarea lucrărilor.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Citiţi pe aceeaşi temă:
Au inceput lucrarile la drumul din Darabani. 53 de firme se „bat” sa toarne covorul asfaltic FOTO
Drumul National din Darabani, ca dupa bombardament! GALERIE FOTO Discutii, demersuri si promisiuni dupa vizita sefului CNADNR

Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieCostel NazareViorel Zacretchiasfaltareproiecte europene
11:35 pm Miercuri, 28 August, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare