Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabanenii, trup si suflet la Denia Prohodului Mantuitorului Iisus Hristos GALERIE FOTO & VIDEO


Bisericile din zona oraşului Darabani au devenit neîncăpătoare în Vinerea Mare, când dărăbănenii au luat parte la Denia Prohodului Mântuitorului Iisus Hristos. Slujbele şi ceremoniile din această zi de doliu pentru întreaga creştinătate reproduc patimile, moartea şi îngroparea Mântuitorului Hristos.

Atmosferă cu adevărat impresionantă în lăcaşurile sfinte din Darabani când vineri seară dărăbănenii de toate vârstele, printre care şi foarte mulţi tineri, au asistat la Denia Prohodului Domnului. “A fost multă lume, parcă mai multă ca anul trecut, mulţi tineri şi copii. Deniile din Săptămâna Mare sunt slujbe la care participă în general tinerii” ne-a mărturisit Dumitru Avîrvărei, preot paroh al Bisericii Sf. Nicolae din Darabani.

 

Ceremoniile religioase din această zi sfântă au culminat cu înconjurarea bisericii de către cei prezenţi care au ieşit şi intrat în lăcaşul sfânt pe sub Sf. Epitaf. Cortegiul care a fost condus la Biserica Sf. Constantin şi Elena de către pr. protopop Costică Pînzariu a efecuat patru opriri în formă de cruce, în timpul cărora s-au săvîrşit ecteniile pentru popor, iertarea păcatelor şi cei adormiţi. La Mănăstirea Sf. Treime din Eşanca, protosinghelul Vartolomeu Bordei i-a miruit pe credincioşi la finalul Deniei. Creştinii vor reveni la miezul nopţii pentru a primi Lumina Sfântă de la Biserică, vor lua parte la Utrenia şi Sf. Liturghie, apoi le sunt binecuvântate bucatele pentru masa de Paşte. (foto&video: L.B., C.R.-Cristian STUDIO)Click pe prima fotografie pentru a viziona peste 50 de imagini


Te-ar mai putea interesa si:  pr. Dumitru AvîrvăreiDenia ProhoduluiVinerea Mare
3:51 pm Sambata, 19 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare