Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Ministrul Transporturilor ne-a „liniştit”: Drumul Manoleasa-Rădăuţi Prut nu va avea nici anul acesta asfalt

Prezent sâmbătă pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea (Suceava), ministrul Transporturilor Iulian Matache a anunţat că locuitorii din nordul judeţului Botoşani vor vedea asfalt pe drumul naţional 24C Rădăuţi Prut-Manoleasa doar anul viitor, când vor fi alocate noi fonduri pentru modernizarea singurului drum naţional de pământ din ţară.
De trei ani de zile aleşii neamului în frunte cu premierul Victor Ponta ne promit că va fi asfaltat drumul naţional 24 C. Până în prezent s-au cheltuit 14 milioane de lei pentru balastare.
VEZI şi: Singurul drum naţional de pământ din ţară este acum de…balast
“Noi ne-am oprit la balast stabilizat şi urmează să facem demersuri pentru obţinerea autorizaţiei pentru straturile superioare de mixtură. Avem fonduri pentru lucrarea programată, până la balast stabilizat. Este o lucrare în valoare de 22 de milioane. S-au decontat 14 milioane şi mai avem diferenţa, după care trecem la mixtură”, a declarat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, conform BtOnline. Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a precizat că aceste lucrări se încadrează în secţiunea de întreţinere. “Lucrările vor continua. Etapa la care se lucrează acum este etapa de a aduce de la drum de pământ la drum balastat. Este o etapă încadrată la CNADNR în secţiunea de întreţinere. La momentul de astăzi, discutăm de balastare. Nu suntem la etapa de investiţii” a declarat ministrul Matache.
Citiţi şi: Peste 4 milioane de euro alocaţi pentru singurul drum naţional de pământ din România
Adauga un comentariu
Ultimele articole

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”