Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Şi infractorii folosesc internetul. Octombrie este luna europeană a securităţii cibernetice. VEZI sfaturile poliţiştilorÎn această lună, poliţiştii botoşăneni vor desfăşura activităţi de prevenire în cadrul unei campanii destinate securităţii cibernetice. Măsurile de siguranţă pe internet vor fi promovate în rândul elevilor din şcoli generale şi licee.

În Uniunea Europeană, în luna octombrie 2015 se desfăşoară o campanie destinată securităţii cibernetice, iniţiată de către ENISA (European Agency for Network and Information Security), având ca partener Poliţia Română.

Demersurile ce se vor derula în Luna Europeană a Securităţii Cibernetice (European Cyber Security Month), vor viza atât prevenirea victimizării elevilor cât şi a implicării acestora în comiterea de infracţiuni în mediul online.

Sesiunile de informare pentru elevii din şcoli generale şi licee vor avea în vedere legislaţia penală în materie, în vigoare şi recomandări privind siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor şi comerţul electronic.

La nivelul judeţului Botoşani campania informativ-preventivă va fi desfăşurată de poliţişti specializaţi în prevenirea criminalităţii şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, care vor fi prezenţi în mai multe şcoli şi licee.RECOMANDĂRI DESTINATE ELEVILOR:

Nu uita! Internetul este un loc public! Înainte de a posta pe o reţea socială, gândeşte-te dacă ai vrea ca toată lumea să aibă acces la acea informaţie!

În cazul în care cineva te deranjează, blochează şi raportează persoana!

Navigarea pe Internet este o activitate ca oricare alta. Nu o lăsa să îţi ocupe tot timpul şi să îţi distragă atenţia de la lucruri importante, cum ar fi timpul real petrecut cu prietenii !

NU da întâlnire niciunei oersoane cunoscute pe Internet!

NU da informaţii despre tine şi familia ta! ŞI INFRACTORII FOLOSESC INTERNETUL!

Nu tot ceea ce citeşti pe Internet este adevărat! Cere ajutorul părinţilor şi al profesorilor, care îţi pot oferi şi alte surse de informare!

Nu te teme şi nu te jena să ceri ajutorul părinţilor, profesorilor, prietenilor, oricând te afli într-o situaţie dificilă! (foto: Mediafax)
Te-ar mai putea interesa si:  IPJ BotoşaniENISAEuropean Agency for Network and Information SecuriLuna Europeana a Securitatii Cibernetice
12:31 pm Vineri, 09 Octombrie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare