Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Baza sportiva, un vis care poate deveni realitate pentru darabaneniCeea ce părea a fi o himeră pentru oraşul Darabani, o bază sportivă în oraşul de pe malul Prutului, este din ce în ce mai aproape de realitate. Impotenţa autorităţilor locale în acest domeniu este eclipsată de curajul unui om de afaceri dărăbănean care intenţionează să investească aproximativ 100.000 euro, prin atragerea şi a fondurilor europene, în construcţia a două terenuri sintetice de minifotbal şi tenis plus reabilitarea Stadionului Orăşenesc.

Mihai Plugaru, directorul tehnic al echipei CS Darabani şi angajatul Primăriei din localitate, a propus Consiliului Local în cadrul ultimei şedinţe ordinare un proiect foarte îndrăzneţ ce priveşte modernizarea Stadionului Orăşenesc. El a fost purtătorul de cuvânt al omului de afaceri local Dan Dumitru Dănilă (foto dreapta), care doreşte să renoveze stadionul oraşului şi să construiască două terenuri auxiliare sintetice de fotbal şi tenis. Foarte puţini dărăbăneni ştiu că Dan Dumitru Dănilă este preşedintele AS Caşuba & Găluşcă din Suceava, şcoala privată de fotbal a fostelor glorii sucevene Radu Caşuba şi Victor Găluşcă. Dănilă doreşte să construiască lângă actualul teren de fotbal un teren sintetic pentru minifotbal de aprox 30/60 m plus un teren standard de tenis de câmp. Terenurile de sport urmează să fie construite pe un suport de straturi moi de nisip, protejând astfel ligamentele şi articulaţiile sportivilor. Astfel de baze sportive mai există în Moldova la Complexul Zamca (foto jos) de la Suceava şi la Bacău. Suprafaţa de joc urmează să fie acoperită în faza a doua a construcţiei.

Investiţie de aproximativ 100.000 euro

Dacă autorităţile locale vor fi de acord să-i concesioneze dărăbăneanului aprox. 1600 mp suprafaţă de teren în acest scop, Dănilă se angajează să refacă terenul Stadionului Orăşenesc, dorind să aducă suprafaţa de joc la acelaşi nivel cu cea existentă în comuna Roma de lângă Botoşani. De asemenea, omul de afaceri doreşte să monteze scaune în tribunele stadionului din localitate şi să renoveze vestiarele. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 100.000 euro, 50% dintre aceşti bani provenind din fonduri europene. „Copiii din Darabani vor avea şansa să facă 3 antrenamente pe săptămână cu tehnicienii de la şcoala de fotbal Caşuba & Găluşcă, fără ca Primăria oraşului să cheltuiască vreun ban în acest sens” le-a transmis Mihai Plugaru aleşilor locali.Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu

Vom fixa termene foarte precise de finalizare a construcţiilor. Am întocmit deja proiectele pentru cele două terenuri sintetice. Dacă edilii locali nu vor fi de acord să le construiesc în incinta Stadionului Orăşenesc, le voi face la fosta Cabană Prutul de la Teioasa” a declarat pentru Darabaneni.ro Dan Dumitru Dănilă. „Eu, personal, am vorbit cu acest domn. Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă. Parcă nu-mi vine a crede, este extraordinar” a spus consilierul Lucian Florea. „Noi suntem deschişi la asemenea iniţiative, dar Consiliul Local acordă concesiuni cu dedicaţie, sau va urma o licitaţie? Trebuie să respectăm legea” a afirmat Dinu Gîrbaci. „Până acum doreaţi transparenţă, acum nu mai vreţi transparenţă?” a replicat Gheorghe Dragotă, arhitectul şef al oraşului. Acest proiect de hotărâre urmează să fie analizat în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local. (Lucian Bălăucă, sursa fotomontaj: urbansportclub.ro

Articole pe aceeaşi temă:
FOTOREPORTAJ Baza sportiva: necesitate, moft sau fictiune de Darabani?
COMENTARIUL SAPTAMANII Sportul, semn al civilizatiei5:09 pm Miercuri, 08 Februarie, 2012

27 Comentarii la “Baza sportiva, un vis care poate deveni realitate pentru darabaneni”

 1. Laurentiu Sirbu spune:

  Ar fi ceva extraordinar daca s-ar realiza acest proiect! Iar daca tot ne-am apucat, sa trecem si la fapte! Darabanenii asteapta sa vada ''minunea''! Mult succes!

 2. Cristi spune:

  Dedeu, cuplează-te cu burlacu că și el făcea circuit de Formula 1 în Covată.

 3. Cristi spune:

  Dedeu, cuplează-te cu burlacu că el face circuit de Formula 1 în Covată

 4. toni feraru spune:

  "' LEGEA E BUNA -SISTEMUL E VINOVAT'" mult succes ded

 5. Cristi Dragota spune:

  Este o idee foarte buna, dar mai bine ar face un teren de basket! Ca este un singur teren disponibil, acela fiind la scoala generala, dar sunt prea mult gropi si nu se poate juca tare bine! Oricum, mult noroc cu mini terenul de football/tenis.

 6. daniel spune:

  Asfalt de 100 000 de euro nu pun in orasul ala ,da fac teren de sport!!! Prostie dupa prostie in orasul ala! Rusine...iti rupi masina in doua in gropi...da faci teren de sport de 100 000 de euro.Gaz nu e in oras...da jucam fotbal!!! Ne meritam soarta....calici si fudui.

 7. mihai spune:

  să ne aducem aminte ce ne promitea tovarăşul deputat Stelică ?- Vreţi asfalt dărăbăneni? -Daaaaaa.... -Saci de bani aduc în Darabani. Se vede, avem asfalt prin Teioasa, Bajura,Lucoviţa..... iar bani a adus cu sacul de la deodorantele de pus pentru mirosit fain în maşină. DEeeeh! D.D. să-ţi dea Dumnezeu putere, şi să duci la capăt ceea ce ţi-ai propus. Doamne ajută, ai tot sprijinul. Şi atunci la fina vor vedea şi orbii.....Vorba lui Iorga: -"În vremea asta începută......Cine ştie ce urmează să bifeze.

 8. mihai spune:

  să ne aducem aminte ce ne promitea tovarăşul deputat Stelică ?- Vreţi asfalt dărăbăneni? -Daaaaaa.... -Saci de bani aduc în Darabani. Se vede, avem asfalt prin Teioasa, Bajura,Lucoviţa..... iar bani a adus cu sacul de la deodorantele de pus pentru mirosit fain în maşină. DEeeeh! D.D. să-ţi dea Dumnezeu putere, şi să duci la capăt ceea ce ţi-ai propus. Doamne ajută, ai tot sprijinul. Şi atunci la fina vor vedea şi orbii.....Vorba lui Iorga: -"În vremea asta începută......Cine ştie ce urmează să bifeze.

 9. mihai spune:

  pentru Daniel. Să meargă pe asfaltul pus de Stelică prin Teioasa,Corneşti...Men sa in corpore sano-deocamdată mergem pe acest principiu,sportul a dat oameni frumoşi,sănătoşi şi deştepţi. Nu amestecaţi sportul cu politica. Vă rog. Mulţumesc.

 10. Norton spune:

  Felicitari domnului Dedeu..multi dintre copii darabaneni viseaza la asa ceva .. asa ca asa ca haideti sa facem ceva pentru ei si sa nui dezamagim..!

 11. super mario bros spune:

  Pt d-l Garbaci:daca exista doar un singur investitor care doreste sa faca acest proiect pentru ce mai este nevoie de licitatie? Ca sa poti sa-ti ceri "dreptul"?

 12. votant spune:

  Când Burlacu făcea ciruit de formula 1 în Covată ,Cristi susținea că Burlacu este cel mai bun primar. Pentru Daniel: Domnul Dănilă face ce vrea cu banii lui,nu trebuie să facă lucruri pe care trebuie să le facă instituțiile statului. Câte investiții au adus scumpii noștri parlamentari?(din banii statului ,bineînțeles). Domnule Dănilă succes!

 13. jar spune:

  Este grup sanitar cu apa curenta la grupul scolar darabani?

 14. stef spune:

  mare om mare caracter jos palaria pt DD

 15. Anonim spune:

  Este absolut necesara o astfel de baza sportiva!Dar oare nu mai bine conducte de gaz?

 16. nord spune:

  Darabaneni .... treziti - va . Nu mai votam Burlacu, Strugaru.

 17. unu spune:

  ce tot va bagati in seama cu gazul...DD tre sa va traga gaz voua..

 18. alin spune:

  NU MAI VOTĂM AROSOAIE,BURLACU,STRUGARU ȘI CÂMPANU!

 19. eba spune:

  dar pe cine votam?

 20. nord spune:

  Nu mai votam Burlacu , Arosoaie, Strugaru , Campanu corect , Darbaneni mergeti cu totii la vot .

 21. Florin spune:

  Jos palaria in fata domnului Dan Dumitru Danila ! b-)

 22. gigi spune:

  succes dd ar fi frumos sper sa reusesti

 23. gigi spune:

  succes dd ar fi frumos sper sa reusesti

 24. aurel spune:

  Dar nici Arosoaie de ce trebuie votat a stat in primarie 8 ani fara sa faca nimic, ce promite acum Darabanenilor, nici Burlacu si nici Arosoaie nu au accesat nici un fond europea, nu mai vorbit de Raznic care isi vopsea tot timpul parul si sucativa de nevastasa.

 25. popescu spune:

  Cateii din PNL au trcut de partea lui Arosoaie, fac propaganda pentru PSD, BRAVO, ne-ti prostit cu Burlacu si acum sa votam un primar care nu a facut 8 ani nimic. RUSINICA.

 26. CETATEAN spune:

  un spital nu va trebui dobitocilo../.cocalarilor pe asta lati inchis si fati facut chiaburi can o sa va rupeti gatu in baza sportiva unde dracu o sa va duceti ....HALAL ORAS DE TOATE AVETI NUMAI BAZA SPORTIVA NUI JOS PROSTIMEA SI MAFIA

 27. Robert L. spune:

  Domnul Danila nu are nici o obligatie sa va traga voua gaz , sa va faca drumurile . Asa ca nu mai condamnati , sunt banii dumnealui face ce vrea . Mult succes in continuare .

 28. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare