Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SCOALA ALTFEL la Biblioteca Oraseneasca si Muzeul „Leon Danaila”

În a doua zi de „şcoală altfel”, activităţile elevilor s-au concentrat pe cultură. Câteva clase de la Grupul Şcolar sunt în vizite de documentare în Iaşi sau Suceava, iar altele urmează să organizeze deplasări de orientare universitară sau de cunoaştere a regiunilor învecinate judeţului. În şcoli s-au vizionat filme artistice sau documentare împreună cu cadrele didactice şi au fost vizitate obiectivele de interes cultural din oraş, printre acestea Muzeul „Leon Dănăilă” şi Biblioteca Orăşenească. De la preşcolarii de la grădiniţe care încă nu au descoperit tainele scrisului şi cititului, până la elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, vizitatorii şi-au manifestat interesul pentru cele descoperite în aceste două instituţii de cultură, pentru mulţi dintre ei fiind prima dată când au trecut pragul unor asemenea lăcaşe.

La Biblioteca Orăşenească au sosit de la primele ore ale dimineţii copiii din clasele învăţătoarelor Rodica Plugaru şi Saveta Ilaş de la Şcoala „Leon Dănăilă”, urmaţi de elevii din clasele a XI-a de la Grupul Şcolar, care sub bagheta prof. Adina Lupaşcu au studiat literatură scrisă de autori britanici şi americani. Grupele de copiii de la Grădiniţa 5 au intrat şi ele în universul magic al cărţilor, îndrumaţi de educatoarele Floriţa Mardar, Dochiţa Irimia şi Lidia Aroşoaie. Micii vizitatori nu au venit cu mâna goală: au donat Bibliotecii lucrări proprii cu specific pascal pentru organizarea unei expoziţii, au interpretat cântece şi au recitat poezii. Colegii lor mai mari de la Şcoala „Leon Dănăilă” din clasele învăţătoarelor Lucia Ursache şi Doiniţa Hapliuc au aflat şi ei date interesante cu privire la istoricul, organizarea şi funcţionarea Bibliotecii.De la aceste manifestări nu au lipsit nici micii „cărturari” de la Grădiniţa nr. 2 conduşi de educatoarele Zîna Andronic, Doiniţa Cute, Violeta Zelinsche şi Floarea Strahotin, care au făcut o „Călătorie în lumea poveştilor”, începută la Grădiniţă cu jocuri didactice şi dramatizări („Recunoaşte personajul din poveste” şi „De-a teatrul”) şi continuată în adevărata lume a poveştilor de la Bibliotecă, şi la Muzeul „Acad. Leon Dănăilă” Clasele a XII-a şi a XIII-a de la Grupul Şcolar, însoţite de prof. Irina Balbă şi Camelia Subotnicu au aflat şi ei noi informaţii de la Bibliotecă. Majoritatea claselor au vizitat în cursul zilei şi Muzeul „Leon Dănăilă”, un loc fascinant şi plin de exponate surprinzătoare prin valoarea lor ştiinţifică.

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
12:01 pm Miercuri, 04 Aprilie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare