Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

SCOALA ALTFEL Cu Micul pieton la Semafor si Crosul primaverii FOTO

În perioada 2-6 aprilie în şcolile din România se desfăşoară săptămâna de „Şcoală altfel”. Şi la Darabani acţiunile care marchează acest nou concept s-au ţinut lanţ. Toţi elevii Grupul Şcolar din localitate s-au deplasat în prima zi a săptămânii la Stadiounul Orăşenesc unde au avut loc concursuri de alergare şi o întrecere inedită de tras cu frânghia.

La orele 11:30 s-a dat startul „Crosului primăverii” pe traseul Ocol Silvic-Parcul Mihai Eminescu. Competiţia s-a desfăşurat sub supravegherea Poliţiei Rutiere, câştigătorii fiind răsplătiţi cu diplome. Activităţile din prima zi de „Şcoală altfel” s-au încheiat cu igienizarea locurilor, participanţii colectând pet-uri şi gunoaiele rămase în zonă. În zilele următoare vor urma acţiuni constând în plantarea de puieţi, vizionări de filme celebre (artistice şi documentare), activităţi de educaţie pentru sănătate, de educaţie pentru societate, excursii, vizite la diverse obiective turistice sau de interes public din localitate şi din judeţ etc. Aceste activităţi  sunt monitorizate de către inspectori desemnaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi sunt obligatorii, eventualele absenţe ale elevilor urmând a fi notate în catalog. 

Parteneri: Primăria Darabani, Poliţia Darabani, Biserica Creştin-Ortodoxă, Palatul Copiilor şi Elevilor Botoşani(Filiala Darabani), Ocolul Silvic Darabani.

Ne bazăm în toate aceste acţiuni pe sprijinul Consiliului Elevilor, care este în fond beneficiarul principal al acestui program. Să sperăm că şi vremea va ţine cu noi” a spus prof. Lucian Sîrbu, coordonatorul educativ al Grupului Şcolar Darabani.Şi cei mai mici dintre învăţăcei au parte de o săptămână de educaţie cu totul altfel. Preşcolarii de la Grădiniţa 2 au pus în practică noţiunilor învăţate în săptămâna 26-30 martie 2012, la concursurile tematice. Prima zi de „şcoală altfel”, la Grădiniţă, a stat sub semnul siguranţei rutiere. Sub sloganul „Ştim să circulăm corect?” a avut loc o zi de instruire în domeniul rutier, desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Darabani. Grupele mari au participat la concursul „Micul Pieton” iar grupa mijlocie a desfăşurat o activitate specifică la „Colţul rutier”, denumită sugestiv „Semaforul”.

Împreună cu ag. Cristian Moroşanu din cadrul Poliţiei Darabani, copiilor li s-au explicat regulile de circulaţie, şi cei mici au pus întrebări poliţistului şi au prezentat şi un program artistic cu specific rutier. La terminarea orelor s-au pus în practică cele învăţate prin traversarea străzilor din centrul oraşului sub supravegherea agentului de poliţie. La această acţiune au participat şi părinţii, care s-au alăturat efortului celor 5 educatoare: Viorica Culică, Doiniţa Cute, Floarea Strahotin, Violeta Zelinsche şi Zîna Andronic. Publicaţia Darabaneni.ro  vă va ţine la curent cu activităţile desfăşurate de elevi în această săptămână specială de şcoală. (Ionel David)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto10:48 pm Luni, 02 Aprilie, 2012

5 Comentarii la “SCOALA ALTFEL Cu Micul pieton la Semafor si Crosul primaverii FOTO”

 1. Anonymus spune:

  toata stima pentru fetele de la 11-C... isi merita premiul la trasul funiei, cu toate ca nu au avut in echipa toate vedetele clasei (Romina).... vravo lor...

 2. who me? spune:

  in orasul nostru cred ca se practica mai mult:trasul PE funie (tras pe sfoara)....nu trasul funiei....bv fetelor :)..

 3. eu spune:

  cine e fata bruneta de langa domnul Rusu?:)..frumushik ;)

 4. _ghost_ spune:

  @eu, poftim un indiciu: Toate fetele in afara de ultima din dreapta sunt de la 11 C :P

 5. elev 10 bbb spune:

  daca erau baietii de la 10 b sigur castigau ei tot ......

 6. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare