Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Taxa PSI pentru comunele limitrofe. Urmeaza DarabaniulConsiliul Local Darabani, întrunit în şedinţă ordinară în data de 24.11.2011, a stabilit cuantumul contractelor încheiate între Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) din cadrul Primăriei Darabani şi comunele limitrofe care nu deţin autospeciale. Astfel, comunele Mileanca, Havârna, Hudeşti şi Conceşti vor trebui să achite câte 3000 lei pentru serviciile acordate în situaţii de urgenţă de pompierii dărăbăneni în cursul anului viitor. Cea mai mare sumă (7000 lei) a fost fixată pentru Primăria Păltiniş deoarece păltinişenii nu au plătit nici un ban până acum pentru intervenţiile pe raza comunei lor, însă dărăbănenii au şanse foarte mici să obţină vreun ban de la primarul Costel Romanescu. „7000 lei nu este o sumă exagerată, dar sunt 99,99% şanse ca până la sfârşitul anului să achiziţionăm o autospecială pentru comuna Păltiniş, astfel că nu vom mai avea pentru ce să plătim acea taxă”, a declarat pentru Darabaneni.ro Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.

Edilii locali dărăbăneni au mai stabilit valoarea indemnizaţiilor pentru membrii SVSU: 15 lei/oră pentru fiecare voluntar care participă la intervenţie şi 10 lei/oră pentru pentru pregătirea voluntarilor. Gheorghe Sîsîiac, şeful SVSU Darabani, a precizat că un voluntar din Flămânzi este plătit cu 25 lei/oră. Mai mult, Sîsîiac a spus că va iniţia luna viitoare un proiect de hotărâre prin care dărăbănenii să plătească anual taxa PSI pentru serviciile de urgenţă de care beneficiază în cazuri majore.4 sau 5 lei anual pentru o gospodărie nu cred că reprezintă o sumă foarte mare. Celelalte localităţi din jur percep deja această taxă” a spus Sîsîiac. Propunerea şefului SVSU a fost contestată de consilierul Gheorghe Caba, care a invocat reacţia întârziată a pompierilor dărăbăneni. „Eu sunt de acord să plătesc şi 1000 lei/oră, dar intervenţia să fie punct ochit, punct lovit, nu ca la d-l Strugaru, unde clădirea  a ars în proporţie de 100%. Cei din Flămânzi sunt mai aproape de Iaşi, au bani mai mulţi. Nu vedeţi că noi  nu avem bani de lemne la grădiniţe şi vrem să introducem taxa PSI? ” a fost replica lui Caba. Consilierul Ion Zaharia a fost însă de partea lui Sîsîiac, precizând că acest serviciu este vital pentru comunitate. „Doar atunci când dai cu capul de pragul de sus te trezeşti. Este vorba de un serviciu foarte important. Să ferească D-zeu să-ţi ardă casa şi să nu poată interveni pompierii” a spus Zaharia.     
8:08 pm Luni, 28 Noiembrie, 2011

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare