Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Adolescenta din Paltinis, mama si prostituata la nici 16 ani, a revenit acasaA ajuns acasă, acolo unde-i este locul. Sub privirea aspră dar îngrijorată a măicuţei sale, lângă prietenele din comunitate pe care le-a lăsat deoparte pentru o perioadă, lângă fraţii şi copila ei, căreia i-a dat viaţă în urmă cu 1 an de zile, pe când abia-şi făcuse buletin
.

Salvată de jandarmi din pădurea de la Baisa

Este poveste adolescentei care urmează să împlinească în doar câteva luni vârsta de 16 ani. Vârstă la care deja a adunat destulă amărăciune în suflet încât să nu-i mai pese de nimic. A fost luată acasă de mama ei după ce jandarmii au ridicat-o de la Baisa unde practica prostituţia. Au dat-o în grija statului, în mâinile psihologilor şi asistenţilor sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care, cu experienţa lor, trebuiau să o ducă pe calea cea dreaptă. Speranţă există. Fata este abia la început de drum.

Minora a fost găsită alături de alte fete în deja cunoscută zona unde obişnuiesc să racoleze clienţi fetele care vând plăceri. S-a întâmplat la finele săptămânii trecute după ce Botoşăneanul a relatat pe larg ceea ce se întâmplă în afara municipiului Botoşani.

Luni, 13 ianuarie 2014 fata se afla deja în atenţia specialiştilor de la Direcţia Copilului iar o zi mai târziu mama sa, venită de la Păltiniş a luat-o acasă pentru a avea grijă de ea. Şi-a luat angajamentul că va face tot ce îi va sta în puteri ca fiica ei să nu mai ajungă să-şi vândă corpul.

Adolescenta a ajuns în atenţia noastră ca urmare a preluării de către jandarmi din zona Baisa şi a fost în week-end în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă. Cazul a fost preluat de noi luni dimineaţă şi atunci s-a făcut evaluarea iniţială, s-au făcut demersuri către autorităţile locale, s-au contactat părinţii şi imediat a doua zi mama s-a prezentat aici pentru a discuta şi a stabili un plan de acţiune dacă merge în sistemul de protecţie a copilului sau dacă merge în mediul familial. Fata îşi dorea să meargă în familie”, a povestit Felicia Mihai, şeful Complexului de Servicii Comunitare din cadrul DGASPC, conform Botoşăneanul.„Este altcineva care o corupe să practice prostituţia"

Adolescenta provine dintr-o familie organizată, cu o situaţie financiară bună şi cu un tată biologic lipsă care este însă compensat cu succes de unul vitreg, care se poartă frumos cu ea. Toanele vârstei şi anturajul au determinat-o însă să apuce calea greşită a vieţii şi la 14 ani deja a dat naştere unui copil iar un an mai târziu a dat mai puţin pe la şcoală şi şi-a îndreptat atenţia spre alte activităţi care nu-i fac însă cinste. „Este altcineva care o corupe pentru a practica prostituţia”, ar fi una din explicaţiile situaţiei în care a ajuns.

Ultimele evenimente dar şi faptul că a ajuns să conştientizeze riscurile la care s-a supus au fost decisive pentru ca ea să accepte ajutorul psihologului de la şcoală şi a părinţilor.

Aici a beneficiat de două şedinţe de consiliere psihologică, context în care a fost consiliată cu privire la riscurile pe care şi le asumă, riscul de abuz sexual, riscul de a săvârşi o faptă cu caracter penal, ea împlineşte 16 ani în câteva luni şi după 16 ani poate să răspundă penal şi poate fi sancţionată mai aspru dacă mai săvârşeşte astfel de fapte, prostituţia. fiind o faptă penală. A fost consiliată cu privire la riscul de boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite, riscuri pe care şi le asumă când iese în stradă şi practică prostituţia. Nu a conştientizat până acum”, a mai explicat Felicia Mihai.

Adolescenta a revenit în familie pentru a primi ajutorul de care are nevoie dar şi pentru a-şi continua studiile la Darabani. Este atent monitorizată atât de asistentul comunitar din localitatea de domiciliu cât şi de specialiştii Direcţiei Copilului care vor efectua periodic vizite în teren. (Gabriela ERDIC, Botoşăneanul)


Te-ar mai putea interesa si:  DGASPC BotosaniFelicia Mihai
3:14 pm Joi, 16 Ianuarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare