Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dărăbănenii sunt așteptați miercuri la celebrarea Micii Uniri VEZI programul manifestărilor

Primăria Darabani invită locuitorii orașului la sărbătoarea prilejuită de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Manifestările debutează la orele 12:30 cu o întâlnire a inițiatorilor Memorandumului Darabani 100 și se încheie cu tradiționalul ciolan cu fasole.
Programul manifestărilor:
ora 12:30 - Întâlnire de lucru a inițiatorilor Memorandumului Darabani 100;
ora 13:00 - Concurs de istorie cu tematică unionistă, susținut de elevii claselor a XII-a, a XI-a și a X-a de la Liceul Dimitrie Cantemir; organizatori prof. Cristian Chiriac și Ștefan Dănilă.
ora 14:00 - Spectacol suținut de artiști locali: Ansamblul Stejărelul de la Clubul Copiilor Darabani, coordonator prof. Mirel Dascălu, trupele de dans modern Star Dance și Magic Dance de la Clubul Copiilor Darabani, coordonator prof. Lăcrămioara Jar, Secția externă Darabani a Școlii Populare de Arte Botoșani, coordonator prof. Zîna Andronic, Ansamblul Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, coordonator prof. Constantin Florea;
ora 16:00 - Piesă de teatru cu tematică unionistă susținută de elevi ai Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, coordonator prof. Aionesei Ramona;
ora 16:30 - Ansamblul Hudeșteanca din comuna Hudești;
ora 16:50 - Corul Dragoș Vodă al Societății „Mihai Eminescu” din Cernăuți, Ucraina;
ora 17:15 - Hora Unirii și retragerea cu torțe;
ora 18:00 - Orchestra „Frunză de dor” a Raionului Briceni, Moldova și masă tradițională.
”Am intrat cu bine în anul Centenarului României. Sperăm ca anul acesta să ne aducă doar bucurii și realizări pe toate planurile, și deschidem seria manifestărilor dedicate acestui an jubiliar cu sărbătoarea națională a Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, pe care în 2018 o vom serba la Darabani împreună, miercuri 24 ianuarie începând cu ora 14. Vom avea parte de un spectacol folcloric susținut de artiști locali și invitați din Basarabia și Bucovina de Nord, masă tradițională și nelipsita retragere cu torțe. HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!” se anunță pe pagina de facebook a Primăriei Darabani.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”