Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ZN 2018: Subcarpați, Elisabeta Lipă și Marea Nordului, pe agenda ediției a cincea a festivalului. VEZI programul complet

Nordul Moldovei se transformă pentru al cincilea an la rând în scenă de festival. Ediția din acest an a Zilelor Nordului (ZN) îi aduce în perioada 30 august - 2 septembrie la Darabani și în comunitățile învecinate pe Subcarpați și Toulouse Lautrec, alături de alte zece trupe și DJ din țară, pe Elisabeta Lipă, Sorin Onișor și Leonard Azamfirei împreună cu alți invitați la conferințele și atelierele festivalului și îi invită pe turiști să descopere Nordul așa cum nu l-au mai văzut niciodată, se precizează într-un comunicat al organizatorilor. 
 
Concertele ZN18 au loc în Poiana Teioasa și în curtea Conacului Balș de la Darabani, iar accesul la festival este gratuit.

„Ne vedem în 1 septembrie cât mai în Nord, în Darabani”, le transmit membrii trupei Subcarpați celor care așteaptă să îi asculte live în Poiana Teioasa. Concertul Subcarpați are loc sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 22:00.

Headlinerul zilei de duminică e Toulouse Lautrec, iar The Kryptonite Sparks, Ska-nk, Pinholes, Le Minion, Sidewalk Troubadours și artiști de la labelul VRTW - Vinyl Rum Tapas & Wine completează line-up-ul ediției.

Pe lângă muzică, programul festivalului mai cuprinde tururi ghidate la Marea Nordului și Ștefănești - locul nașterii lui Ștefan Luchian, în Siret - vechea capitală a Moldovei - și în Botoșani, orașul domnițelor. Cei interesați pot rezerva locuri în tururi pe site-ul zilelenordului.ro, din cele 50 disponibile în fiecare zi de festival.Agenda include o deja tradițională conferință cu personalități născute în regiune, Întâlnirile Nordului, la care participă în acest an Elisabeta Lipă, multimpla campioană olimpică și mondială, Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și Camelia Cazacu, fondatoarea Clubului Copiilor Români din Dublin.

Toți vorbitorii sunt născuți în Nord și revin acasă pentru o întâlnire anuală cu tinerii din regiune, la care dezbat subiectul implicării pentru dezvoltarea comunității. Accesul la conferință este liber și se face în limita locurilor disponibil, prin rezervare pe site-ul festivalului.

Sorin Onișor, fotograful satului românesc, revine în Nord cu workshop-ul de fotografie „Codrii Herței”, la care doritorii se pot înregistra pe site pentru participare. Revin și “Filmele de la miezul nopții” oferite de TIFF și proiectate într-un cinematograf în aer liber la Darabani, unde are loc și prima ediție a târgului meșteșugarilor, iar la Pomârla revine și MTB Maratonul Nordului cu o nouă ediție.

Agenda activităților sportive este completată de turneul Nordul Joacă Tenis și de Crosul Nordului Teioasa Trail, aflat la debut, însă susținut de ambasadori de renume: campioana olimpică Doina Melinte va da startul competiției, iar printre alergători se numără și ultramaratonistul Iulian Rotariu și campioana mondială la alergare montană Andreea Doroftei.

Festivalul va fi organizat cu sprijinul a peste 160 de voluntari, o parte localnici și o parte veniți din toată țara: Darabani, Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Galați, Cluj-Napoca, Oradea. Pentru aceștia, organizatorii derulează un program de pregătire înaintea festivalului, Voluntar în Nord, la care participanții primesc traninguri specializate în management de proiect, comunicare și muncă în echipă.

Pentru participanții care vin din alte localități, organizatorii pun la dispoziție locuri de cazare în campingurile din Darabani și Pomârla, cu toate facilitățile necesare. Informații detaliate despre acestea, programul festivalului și formularele de înscriere la conferințe, tururi și competiții se găsesc pe site-ul www.zilelenordului.ro.Programul Zilele Nordului 2018Miercuri, 29 august
 
10:00-16:00 - Voluntar în Nord, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani
 
Joi, 30 august

9:00-21:00 - Nordul Joacă Tenis, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
 
Vineri, 31 august
 
9:00-21:00 - Nordul Joacă Tenis, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
10:00-18:00 - Tururile Nordului: Vechea Capitală, Siret
20:00-22:00 – Deschiderea oficială: concert la Conacul Balș, Darabani
23:50-2:00 - Filmul de la miezul nopții: Caisă, în fața Casei de Cultură, Darabani
 
Sâmbătă, 1 septembrie
 
8:00-16:00 – MTB Maratonul Nordului, Pomârla
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
9:00-18:00 - Meșteșugari din Moldova, La șantier, Darabani
10:00-18:00 - Tururile Nordului: Luchian și Marea Nordului, Ștefănești
11:00-14:00 - Tururile Nordului: Darabani
15:00-18:00 - Întâlnirile Nordului, Casa de Cultură Darabani
17:30-18:30 – concert Sidewalk Troubadours, Poiana Teioasa
20:30-21:30 – Pinholes, Poiana Teioasa
22:00-23:15 – SUBCARPAȚI, Poiana Teioasa
23:50-2:00 - Filmul de la miezul nopții, în fața Casei de Cultură, Darabani
 
Duminică, 2 septembrie
 
8:00-14:00 - Crosul Nordului: Teioasa Trail, Poiana Teioasa
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
9:00-18:00 - Meșteșugari din Moldova, La șantier, Darabani
10:00-18:00 - Tururile Nordului: Orașul Domnițelor, Botoșani
11:00-14:00 - Tururile Nordului: Darabani
17:30 – 18:30 – concert Le Minion, Poiana Teioasa
19:00-20:00 – concert Ska-nk, Poiana Teioasa
20:30-21:30 - concert The Kryptonite Sparks, Poiana Teioasa
22:00-23:15 - concert Toulouse Lautrec, Poiana Teioasa
23:50-2:00 - Filmul de la miezul nopții: România neîmblânzită, în fața Casei de Cultură, Darabani

Luni, 3 septembrie

11:00-13:00 - Dezbatere publică: Viitorul Zilelor Nordului, Sala Mare a Primăriei Darabani

Despre Zilele Nordului
 
Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, cel mai nordic oraș din țară, pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.
 
Sub sloganul Rădăcinile Cresc, Zilele Nordului mobilizează comunitățile locale și diaspora în proiecte ambițioase de dezvoltare durabilă prin cultură, care cresc an de an încrederea în sine a comunității și interesul publicului larg de a vizita regiunea de Nord.

Festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, a Primăriilor și a Consiliilor Locale din Darabani și Pomârla.

Partener principal: Bergenbier. Sponsori: Arond, Betty Ice, BCR, Cadasplan, Dorna, Pensiunea Koket, Piatra Chiș, Pirania, Promer Group și Sagrod.

Detalii găsiți pe www.zilelenordului.ro.


Te-ar mai putea interesa si:  Zilele Nordului
5:26 pm Joi, 16 August, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare