Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
ZN 2018: Subcarpați, Elisabeta Lipă și Marea Nordului, pe agenda ediției a cincea a festivalului. VEZI programul complet

Concertele ZN18 au loc în Poiana Teioasa și în curtea Conacului Balș de la Darabani, iar accesul la festival este gratuit.
„Ne vedem în 1 septembrie cât mai în Nord, în Darabani”, le transmit membrii trupei Subcarpați celor care așteaptă să îi asculte live în Poiana Teioasa. Concertul Subcarpați are loc sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 22:00.
Headlinerul zilei de duminică e Toulouse Lautrec, iar The Kryptonite Sparks, Ska-nk, Pinholes, Le Minion, Sidewalk Troubadours și artiști de la labelul VRTW - Vinyl Rum Tapas & Wine completează line-up-ul ediției.

Agenda include o deja tradițională conferință cu personalități născute în regiune, Întâlnirile Nordului, la care participă în acest an Elisabeta Lipă, multimpla campioană olimpică și mondială, Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și Camelia Cazacu, fondatoarea Clubului Copiilor Români din Dublin.
Toți vorbitorii sunt născuți în Nord și revin acasă pentru o întâlnire anuală cu tinerii din regiune, la care dezbat subiectul implicării pentru dezvoltarea comunității. Accesul la conferință este liber și se face în limita locurilor disponibil, prin rezervare pe site-ul festivalului.
Sorin Onișor, fotograful satului românesc, revine în Nord cu workshop-ul de fotografie „Codrii Herței”, la care doritorii se pot înregistra pe site pentru participare. Revin și “Filmele de la miezul nopții” oferite de TIFF și proiectate într-un cinematograf în aer liber la Darabani, unde are loc și prima ediție a târgului meșteșugarilor, iar la Pomârla revine și MTB Maratonul Nordului cu o nouă ediție.
Agenda activităților sportive este completată de turneul Nordul Joacă Tenis și de Crosul Nordului Teioasa Trail, aflat la debut, însă susținut de ambasadori de renume: campioana olimpică Doina Melinte va da startul competiției, iar printre alergători se numără și ultramaratonistul Iulian Rotariu și campioana mondială la alergare montană Andreea Doroftei.
Festivalul va fi organizat cu sprijinul a peste 160 de voluntari, o parte localnici și o parte veniți din toată țara: Darabani, Botoșani, Suceava, Iași, Bacău, Galați, Cluj-Napoca, Oradea. Pentru aceștia, organizatorii derulează un program de pregătire înaintea festivalului, Voluntar în Nord, la care participanții primesc traninguri specializate în management de proiect, comunicare și muncă în echipă.
Pentru participanții care vin din alte localități, organizatorii pun la dispoziție locuri de cazare în campingurile din Darabani și Pomârla, cu toate facilitățile necesare. Informații detaliate despre acestea, programul festivalului și formularele de înscriere la conferințe, tururi și competiții se găsesc pe site-ul www.zilelenordului.ro.

Miercuri, 29 august
10:00-16:00 - Voluntar în Nord, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani
Joi, 30 august
9:00-21:00 - Nordul Joacă Tenis, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
Vineri, 31 august
9:00-21:00 - Nordul Joacă Tenis, Liceul Dimitrie Cantemir Darabani
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
10:00-18:00 - Tururile Nordului: Vechea Capitală, Siret
20:00-22:00 – Deschiderea oficială: concert la Conacul Balș, Darabani
23:50-2:00 - Filmul de la miezul nopții: Caisă, în fața Casei de Cultură, Darabani
Sâmbătă, 1 septembrie
8:00-16:00 – MTB Maratonul Nordului, Pomârla
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
9:00-18:00 - Meșteșugari din Moldova, La șantier, Darabani
10:00-18:00 - Tururile Nordului: Luchian și Marea Nordului, Ștefănești
11:00-14:00 - Tururile Nordului: Darabani
15:00-18:00 - Întâlnirile Nordului, Casa de Cultură Darabani
17:30-18:30 – concert Sidewalk Troubadours, Poiana Teioasa
20:30-21:30 – Pinholes, Poiana Teioasa
22:00-23:15 – SUBCARPAȚI, Poiana Teioasa
23:50-2:00 - Filmul de la miezul nopții, în fața Casei de Cultură, Darabani
Duminică, 2 septembrie
8:00-14:00 - Crosul Nordului: Teioasa Trail, Poiana Teioasa
9:00-18:00 - Expoziție de fotografie Călin Ilea, Provocările familiilor transnaționale, Muzeul Nordului, Darabani
9:00-20:00 - Atelier de fotografie “Codrii Herței” cu Sorin Onișor, Pomârla
9:00-18:00 - Meșteșugari din Moldova, La șantier, Darabani
10:00-18:00 - Tururile Nordului: Orașul Domnițelor, Botoșani
11:00-14:00 - Tururile Nordului: Darabani
17:30 – 18:30 – concert Le Minion, Poiana Teioasa
19:00-20:00 – concert Ska-nk, Poiana Teioasa
20:30-21:30 - concert The Kryptonite Sparks, Poiana Teioasa
22:00-23:15 - concert Toulouse Lautrec, Poiana Teioasa
23:50-2:00 - Filmul de la miezul nopții: România neîmblânzită, în fața Casei de Cultură, Darabani
Luni, 3 septembrie
11:00-13:00 - Dezbatere publică: Viitorul Zilelor Nordului, Sala Mare a Primăriei Darabani
Despre Zilele Nordului
Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, cel mai nordic oraș din țară, pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.
Sub sloganul Rădăcinile Cresc, Zilele Nordului mobilizează comunitățile locale și diaspora în proiecte ambițioase de dezvoltare durabilă prin cultură, care cresc an de an încrederea în sine a comunității și interesul publicului larg de a vizita regiunea de Nord.
Festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, a Primăriilor și a Consiliilor Locale din Darabani și Pomârla.
Partener principal: Bergenbier. Sponsori: Arond, Betty Ice, BCR, Cadasplan, Dorna, Pensiunea Koket, Piatra Chiș, Pirania, Promer Group și Sagrod.
Detalii găsiți pe www.zilelenordului.ro.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ... continuare »

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ... continuare »
SĂRBĂTORI FERICITE! (Click pe imagine pentru a viziona fotografiile integrale realizate de MD Studio Art)